Kaasujalka

Neste on Keimolan klassikko

Julkaissut:

|

1.11.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Neste on Keimolan klassikko

Neste K Vantaa Keimolan Itä -liikenneaseman lehtipihvi on nimeltään Keimolan Klassikko. Kaasujalan testiryhmää  kuivat ranskalaiset eivät ihan vakuuttaneet, mutta onneksi maustevoi oli erittäin hyvää.

Näitä Keimolan Neste-huoltoasemiahan on Hämeenlinnan moottoritien molemmin puolin, toinen on idässä Helsingin suunnasta Tampereelle matkaaville ja toinen taas lännessä Tampereelta Helsingin suuntaan matkaaville.

Tosin voivat ne olla toisinkin päin. Kartasta tarkistelin, että nyt kävimme itäisellä puolella. Joka tapauksessa näillä huoltoasemilla on molemmilla tullut pysähdeltyä usein ”keikalla” Tampereen suuntaan ja sieltä palatessa.

Kerran yhdellä valokuvaajalla hieman heitti ”hälläpyörä” ja hän tuppasi arvioimaan, että pari väärää puhelua ja huonolla suomella lausuttua ”anteeksi väärä numero” –pahoittelua tulivat Venäjän mafialta.  Kriisipalaverin pidimme Keimolan Nesteellä. Aikaa tästä on jo melkein 20 vuotta.

Maustevoilla makua

Sen verran voin kertoa, että olin silloin toimittelijana jahtaamassa suurta rikosuutista. Uutinen ja saamatta ja valokuvaajan mielikin rauhoittui, kun uusia soittoja ei tullut.

Nämä huoltoasemat ovat olleet Keimolassa niin kauan kuin muistan. Ainakin 1990-luvun alusta saakka, kun muutin nuorena miehenä pääkaupunkiseudulle ja aloin ”heittää keikkaa” eri puolille Suomea, usein Tampereelle.

Tämäkin Neste K –liikenneasema on tiettävästi käynyt läpi mittavan remontin ja uudistuksen juuri äskettäin. Asema sai silloin uusia palveluja ja samalla sen sisustus uusittiin täysin. Lisäksi ainakin jonkun  netistä löytyvän tiedotteen mukaan henkilökunnan ruokaosaamista kehitettiin ruokakoulutusten avulla.

Neste K:lla Keimola Idässä on siis omissa muistoissani vähän tarunhohtoinenkin maine. Ei siellä nyt ole samanlaista säpinää alamaailman kokouksineen kuin eräällä toisella Helsingin keskustan huoltoasemalla, mutta on se kuitenkin ohiajavien rekkamiesten tunnettu taukopaikka.

Päätoimittajan kanssa päätimme tilata a’la carte -listalta Keimolan Klassikon, lehtipihvin. Hinta oli 14.90 euroa.

Palvelu oli todella ystävällistä ja melko nopeaakin. Muuten meno on ihan perushuoltamomeininkiä. Ei itäinen Neste K Keimola ole sen kummempi tai huonompi kuin muutkaan Neste-liikenneasemat. Tosin jokaisessa on kivasti näkyvillä yrittäjän oma kädenjälki siitä pienyrittäjä Hurmalainenkin tykkää.  Onneksi maustevoi oli hyvää ja sen ryydittämänä lehtipihvikin maistui. Lehtipihvi itsessään oli ihan ok: mureaa, mutta melko laimeasti maustettua. Rankalaiset olivat vähän turhan kuivia.

Mutta vähän kadutti, kun emme ottaneet selkeästi edullisemmalla pöperöitä noutopöydästä. Seuraavilla kerroilla sitten.

F1 –kuljettajien ”kehto”

Vaan eipä tämän Keimolan itäisen Nesteen fiilis synnykään juuri itse asemasta, vaan sen sijainnista. Jos olisin Helsingissä asuva rock-muusikko, sopisin, että bändin keikkabussi ottaisi minut aina viikonlopun keikoille kyytiin Keimolan itäiseltä Neste K –liikenneasemalta. Hörppisin kahvit ja polttelisin pihalla tupakin odotellessani.

Se on paikka miehille, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla, mutta ovat kotoisin Hyvinkäästä pohjoiseen päin.

Yksi iso ongelma tietysti on se, että kun hyppää kaverin kyytiin matkalla Hyvinkäälle tai edemmäs ja jättää auton itäisen puolen Neste K –aseman pihaan, pitää vähän selvittää, miten pääsee takaisin, jos paluumatkalla kaveri jättää moottoritien toiselle puolelle, läntisen aseman pihaan?

Ja kun sitten saa tarvottua oman auton luokse, pitää käydä kääntymässä Hämeenlinnantietä pitkin Klaukkalan liittymän kautta, että pääsee huristelemaan takaisin kohti pääkaupunkiseutua.

Äijäpisteitä tulee tietysti siitäkin, että Keimolassa on hohtoa jo pelkkänä nimenäkin. Keimolassa oli legendaarinen moottorirata, jolla aloittivat aikoinaan kilpa-autoilijanuransa  suomalaiset F1-kuljettajat Keke Rosberg, Jyrki Järvilehto, Mika Häkkinen ja Mika Salo, kolme viimeksi mainittua mikroautoilla, Rosberg myös suuremmilla ajokeilla.

Arvioita Neste Keimola-Idästä

”Scanburger yllätti maukkaudellaan. Parhaita purilaisia mitä olen pitkään aikaan syönyt. Muuten ihan perus huoltamomeininkiä, ihan ok palvelu mutta viihtyisyydestä en nyt lähtisi palkitsemaan”

2.8.2017, Eat.fi

”Salaattipöytä hyvin vaatimaton; jäävuorisalaattia, kaalia majoneesissa, punajuuri ja perunasalaattia. Täällä suositaan tosi paljon näitä tällaisia majoneesipohjaisia salaatteja. Otin Oskarinleikkeen johon piti lisätä mausteita ja suolaa. Annoksen ulkoasu oli kovin vaatimaton, näytti siltä kuin kaikki olisi vain huiskaistu lautaselle”.

5.4.2016, Eat.fi

Keimola Itä Neste K
Hämeenlinnanväylä 601, Vantaa

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXXX
Yhteensä 15p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mehevää burgundinpataa Kalliotiellä
Vihdoinkinkin burgeria rauhassa teineiltä!
Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *