Kaasujalka

Koeajo Ford Fiesta Active – Korotettu Fiesta

Julkaissut:

|

2.10.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Ford Fiesta Active – Korotettu Fiesta

Fiesta Active tarjoaa trendikkäästi perusmalliin verrattuna vähän paremman maavaran, korkeammalla olevan ajoasennon ja korkeamman hinnan.

Activen Suomen hinnastossa on 100 ja 125-hevosvoimaiset bensamoottorit sekä 1.5-litrainen turbodiesel. Me saimme koeajoon 100-heppaisen mallin, jossa oli moottorin jatkeena 6-vaihteinen automaattivaihteisto ja sen saa itselleen 23 643 eurolla. Active-malliston hinnat alkavat 20 013,39 eurosta ja dieselin hinta on 24 880,08 euroa. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että perus-Fiesta koeajoauton kanssa samalla tekniikalla ja Trend-varusteilla maksaa 19 547,33 euroa ja Titanium-varusteilla 20 941,60 euroa.

Perus-Fiestaan verrattuna tässä Activessa kaikki on siis vähän korkeampaa. Maavaraa on korotettu 18 millimetrillä ja raideväliä on kasvanyt 10 millimetriä.  Ulkoisesti merkittävimmät erot löytyvät muovisomisteista, joiden vaikutus ulkonäköön jakaa mielipiteitä.

Koeajoauton navigaattorissa oli yllättävän vanha kartta, sillä Espoossa löytyi muutamia kaksi vuotta sitten avattuja teitä, joita navi ei tunnistanut.

Isomman auton tuntua

Juuri markkinoille tullut Ford Fiesta omaa uudemman käyttöjärjestelmäversion ja se ymmärtää myös Suomea. Tässä koeajetussa Activessa järjestelmässä suomea ei ole valittavissa, mutta tämän vuoden lopulla saapuviin malleihin sekin puute on korjattu.

Moottorin ja vaihteiston yhteistyö toimii saumattomasti ja ajaminen on mukavan leppoisaa. Suorituskyky riittää arkeen vallan mainiosti, mutta on sanomattakin selvää, että ohituksissa kannattaa muistaa, että sataheppainen moottori ei järisyttävää kiihtyvyyttä saa aikaan. Fiesta Active on varsin mukava auto sekä kaupungissa että maantiellä.

Koeajon kulutus nousi peräti 7.4 litraan ja se on kyllä kova lukema. Kuten monta kertaa on jo aiemmin todettu, että nämä litraset bensaturbot eivät välttämättä ole kaikkein taloudellisimpia.

Ford Fiesta Active III 1.0 Ecoboost 100HV A6
Hinta: 23 643,83€
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 25 811,33€
Iskutilavuus: 998cm3
Teho: 100hv
Vääntö: 170Nm
Paino: 1184kg
Tavaratila:
Pit.lev.kork.aks.väli: 4068, 1498,2493
Kiihtyvyys 0-100km/h: 12.2s
Huippunopeus: 180km/h
Kulutus (valm.ilm): 5.2l
Päästöt:118g/km
Koeajon kulutus: 7.4l

Plussat
Ajettavuus
Ajoasento 

Miinukset 
Hinta

Jälkimaku
Fiesta Active on tosi kiva auto ajaa. Tuntuu laadukkaasta ja miellyttävän hiljainen melutaso. Varusteineen hinta kuitenkin kohoaa aika kovaksi verrattuna perus-Fiestaan. Siinä missä Ford Ecosport on ulkonäöllisesti aika kamala tapaus tämä Fiesta Active on varsin houkuttelevan näköinen paketti.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Toyota RAV4 – edelläkävijän uudet vaatteet
Hyundai Kona – Järkihintainen sähköauto
Koeajo Ford Focus – Vuoden Auto Suomessa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *