Kaasujalka

Sukula ehosti Souvlakin

Julkaissut:

|

1.10.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Sukula ehosti Souvlakin

Kaasujalka vieraili kreikkalaisravintola Souvlakissa Tikkurilantorilla edellisen kerran vuonna 2015, pressukojussa syksyn sateessa. Nyt piti käydä katsomassa, onko huippukokki Sukulan käynnin jäljiltä jäänyt pysyviä parannuksia.

Kolme vuotta sitten syksyllä soimme kreikkalaisen pikaruokalounaan Tikkurilantorilla. Souvlakissa syötiin silloin kevytrakenteisen telttakojun sisällä. Se oli joulukuun kaatosateessa melkoinen elämys. Ystävällinen kaveri tiskin takana taisi olla itsekin kreikkalainen. Oikein ystävällinen mies muuten.

Söin silloin vitosella haloumiburgerin, joka ei ei ollut koolla pilattu eikä viennyt nälkää, mutta oli erittäin herkullinen. Voitti big macit ja Hesen burgerit mennen tullen.

Kioski ei enää peitä

Paljon on kolmessa vuodessa vettä virrannut Vantaanjoessa ja onpa tässä välissä julkkiskokki Jyrki Sukulakin tv-kameroineen käynyt sparraamassa Souvlakissa. Ongelmana oli piiloon jäävä sijainti. Souvlaki  jäi piiloon kioskirakennuksen taakse, jossa Dimitrios Barbantonisin grilli aiemmin toimi. Entinen grillikioski menetti asiakkaat, kun Souvlaki muutti sisätiloihin. Samalla grillikioski muuttui kahvila-ravintolaksi ja alamäki alkoi.

Grillikioskina Souvlaki toimi 3 vuotta ja sen ruokaa kehuttiin.

Iso kioski piti saada pois, etteivät asiakkaat luule, että Soulvaki on lopettanut. Tripadvisorissa ravintola on saanut huippuarvioita, mutta asiakkaita käy liian vähän.

Nyt menimme Souvlakiin helteisenä elokuun päivänä ja paahteesta huolimatta söimme ulkona. Sisälläkin olisi ollut kyllä hyvät tilat ja viileämpääkin.

Ystävällinen palvelu

Sisällä olisi ollut myös kangasta persauksien alla, nyt soimme hiostavilla muovipenkeillä. Sukulan hyvän stailauksen ansiosta sisällä on nyt muutama istumapaikka enemmän ja myös ilme raikkaampi.

Kahvilaravintola palautettiin takaisin kreikkalaiseksi grilliksi ja muutos on onnistunut. Souvlaki pitää edelleen löytää, se on yhä vähän piilossa.

Palvelu oli erittäin ystävällistä. Tilauksen tiskin takana vastaanottanut, hymyilevä ja mutkaton nuorehko nainen pahoitteli ensin, kun päätoimittajalle ei löytynyt Coca Colaa, ja päätoimittaja joutui tyytymään Jaffaan.

Kun odottelimme ruokaa ulkoterassilla, sama nainen kuitenkin kantoi päätoimittajalle eteen pullon Coca Colaa ja pahoitellen totesi, että heiltä sittenkin löytyi sitä. Laiskempi ihminen ei olisi nähnyt ehkä samaa vaivaa.

Ruoka tuotiin pöytään myös melko nopeasti.

Lounas maksoi tasan kympin. Karitsa-kebakot tuotiin eteen lautaselle annosteltuna, ranskalaisten, salaatin ja pitaleipien kanssa. Pitaleivistä erityisplussat, ne olivat sopivan pehmeitä, mutta eivät kuitenkaan löysiä: siis tuoreen ja vastaleivotun makuisia

Mehevät kebakot

Kebakot tzatziki –kastikkeen, leipien sekä kurkusta ja parpikasta pääosin koostuvan salaatin kera veivät nälän lähestulkoon kokonaan. Toki perinteisessä noutopöydässä saa mättää ruokaa lautaselle mielin määrin, mutta lautaselle annostetuissa lounaissa on myös hyvät puolensa: vatsaa ei tule syötyä ähkyyn.

Kebakot olivat meheviä ja sopivan mureita. Ne olivat kooltaan myös yllättävän suuria ja oikeasti grillatun makuisia, eivät mitään marketin einespakkauksista mikrossa lämmitettyjä rimpuloita.

Väkeä kesäpäivänä oli mukavasti ja kesä kuulemma onkin Souvlakin kulta-aikaa. Talvella kuulemma sinne tulevat syömään ne, jotka ovat palanneet Kreikasta lomalta ja haluavat jälkifiilistellä sikäläisellä ruualla.

Äijämäiseksi varsinaisesti Souvlakia ei voi kuvata, telttarakennelma syksyllä 2015 oli miehekkäämpi. Mutta se taas ei välttämättä ole bisneksen kannalta huono juttu. Asiakkaissa näytti olevan paljon naisia läheisistä toimistokomplekseista.

Eat.fi –sivustolta löytyy viime tammikuulta hyvä kommentti:

”Käymme usein Kreikassa, ja joutuu sanomaan että täällä on jopa parempi ruoka kuin monissa paikallisssa ravintoloissa. Iso suositus!”

Souvlaki
Peltolantie 4, Vantaa (Tikkurilantori)

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XX
Yhteensä 14p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mehevää burgundinpataa Kalliotiellä
Vihdoinkinkin burgeria rauhassa teineiltä!
Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *