Kaasujalka

Koeajo Jaguar E-Pace – Tyylikäs ja sporttinen

Julkaissut:

|

30.8.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Jaguar E-Pace – Tyylikäs ja sporttinen


Jaguar E-Pace. Jaguarin järjestyksessään toinen katumaasturi on houkuttelevasti hinnoiteltu ja osuu kovassa suosiossa olevien segmenttien väliin. 

Koejossa Jaguar E-Pace. Automallien segmenttien rajat hämärtyvät ja tämä Jaguarin E-Pace on siitä yksi hyvä esimerkki.  E-Pace on kompaktin kokoinen, mutta tarjoaa yllättävän hyvät tilat ja tavaratila on litroiltaan jopa isompi kuin BMW X3:ssa. Tosin X3:n sisätilat ovat selkeästi isommat. E-Pacen selkeimmät kilpailijat ovat varmasti kokonsa puolesta esimerkiksi Audi Q2 ja BMW X2.

E-Pace on hinnoiteltu erittäin houkuttelevasti, sillä hinnat alkavat 37895 eurosta ja tuolloin on kyseessä 150-hevosvoimainen diesel. Edullisimman nelivedon saa 456915 eurolla. Muut moottorivaihtoehdot ovat 180- ja 240-hevosvoimaiset dieselit sekä bensaversiot tehoiltaan 249hv ja 300hv.

E-Pacessa on jo vakiona hyvä varustetaso ja lisävarustelistalta löytyy mitä ikinä toivoa voi. Muiden Jaguarien tavoin E-Pacessakin on vakiona kolmen vuoden määräaikaishuollot ilman kilometrirajoitusta.

Tyylikäs

Jaguarin yksi vahvuuksista on aina ollut tyylikkyys ja tämän uutukaisen osalta se entisestään korostuu. Lisäksi E-Pace on todella mainio auto ajaa. Dynaamisuus ja sporttisuus kuvastaa hyvin auton luonnetta, mutta olematta kuitenkaan missään vaiheessa epämukava.

Koeajoimme E-Pacen keskellä talvea, joten nelivedosta saimme hyvän kuvan. Neliveto toimii hienosti niin kauan, kun kaikki renkaat ovat maassa. Ristiriipunta tuotti yllättävän paljon vaikeuksia. Joustovara ei yllä katumaastureiden kärkeen ja se heikentää maasto-ominaisuuksia, mutta toisaalta parantaa ajettavuutta maantiellä.

Monen muun nykyajan  automaattivaihteisen auton tavoin E-Pacen vaihteisto mietti  aavistuksen räväköissä kaasupolkimen painalluksissa.

E-Pace on varmasti nykyajan ihmisen tarkoitukseen oikein sopiva peli. Huonolla mökkitiellä pärjää oikein hyvin ja kokenut maastokuski kyllä pääsee metsässäkin pitkälle, mutta vaatii kikkailua ja tarkkaavaisuutta enemmän. Koeajon kulutuskin pysyi maltillisena, kun ottaa sääolosuhteet huomioon.

En ole mikään katumaastureiden ja crossovereiden kannattaja, mutta tämä sykähdytti . Kannattaa ehdottomasti tutustua.

Jaguar E-Pace S Business D180 Aut
Hinta: 53 573,22€
Koeajoauton hinta lisävarusteineen:73 019,13€
Iskutilavuus:1999cm3
Teho:180hv/4000 kierr/min
Vääntö: 430Nm / 1750 kierr/min
Paino: 1843kg
Tavaratila:577l
Pit.lev.kork.aks.väli:4395, 1984,1649, 2681
Vetokyky max: 1800kg
Kiihtyvyys 0-100km/h:8.7s
Huippunopeus:205km/h
Kulutus (valm.ilm):5.6l
Päästöt:147g/km
Koeajon kulutus: 7.6l

Plussat
Ajettavuus
Muotoilu

Miinukset
Maasto-ominaisuudet (varauksin)
Vaihteiston miettiminen

Jälkimaku
Jaguar E-Pace on todella hieno auto. Katumaasturi, joka sykähdyttää positiivisesti ajettavuudellaan.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo Ford Kuva Hybrid – Taloudellista menoa täyshybridi-Kugalla
Koeajo BMW 520d xDrive – Range yli 1100 kilometriä
Koeajo Peugeot e-308 SW – Kaivattu perusfarkku, mutta liian kallis

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *