Kaasujalka

Ananaspizzalla Vantaanpuiston ostarilla

Julkaissut:

|

25.8.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ananaspizzalla Vantaanpuiston ostarilla

Yksi mielikuvitusrikkaimpia väläyksiä on nimetä pizzeriansa Ananakseksi.  Sellainen löytyy mistäpä muualtakaan kuin Vantaalta, vieläpä suojeltavasta Vantaanpuiston vanhasta ostoskeskuksesta.

Tämä Vantaapuiston ostari on oikea maalaiskylän keidas metropolikaupungin laitamilla, enemmän se huokuu jonkunlaista maaseutukylän tunnelmaa kuin Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin lähiöfiilistä. Sitä tunnelmaa eivät laimenna edes taustalla häämöttävät Vantaanpuiston tornitalot.

Taajaman nimikin on Piispankylä. Hiljaista oli arkipäivänä, vaikka naapuriravintolassa tarjottiin lounasta eläkeläisalennuksella. Vantaanpuiston ostoskeskus on luokiteltu Vantaan ostariselvityksessä suojeltavien kohteiden joukkoon, omituisen arkkitehtuurinsa vuoksi. Samassa ostoskeskuksessa Ananaspizzan lisäksi toimivat R-kioski, kampaamo, lounaskahvila, akvaarioliike ja ravintola Pepino.

Vantaanpuiston ostarilla on muuten oma taksitolppakin. Ja lähistöllä toimii Autokorjaamo Melasalmi. Nimi kuulostaa jyhkeältä.

Remuava baari lopetti

Kun tämä ostari valmistui vuonna 1967, siinä toimi toistakymmentä liikettä ja Kansallis-Osake-Pankkikin. Nuorempi väki tuskin muistaa enää Jaska ”Tosi on” Lassilaa. Pahamaineisen baarin takia ostoskeskuksen ympäristö muuttui kuulemma levottomaksi ja vantaanpuistolaiset olivat helpottuneita, kun se lopetti toimintansa.

Itse olen kyllä sitä mieltä, että remuava baari kyllä pitää löytyä jokaisesta vantaalaisesta ostarista. Meillä päin Pähkinärinteen ostarilla niitä toimii kaksi ja ihan siinä kulmilla vielä kaksi lisää.

Vähän kuiva pizza

Ananaspizzassa olimme testihetkellä ainoat asiakkaat. Ikkunasta katsoimme, kun pizzakuski istui miehekkäästi turvavyön päälle, mutta ei vyöttänyt siihen itseään. Hellyttävästi muistan yhden vanhan sukulaismiehen, jolla oli sama tapa kun aikoinaan turvavyön käyttö Suomessa tuli pakolliseksi

Tilasin ihan oman vakiopizzani, Chicken Hawain eli kanapizzan ananaksen ja sinihomejuuston kera. Se ei kyllä maistunut oikein millekään, kuten ei maistu monessa muussakaan.

Olen kova poika syömään sinihomejuustoa ja olen usein ihmetellyt, miksi se sinihomejuuston maku aina katoaa näissä pizzoissa. Pohja oli kyllä tehty ihan kelvollisesti, siinä oli vähän rapeuttakin. Jos totta puhutaan, niin ehkä se olisi saanut olla vähemmänkin kuivaa. Mutta parempi ylirapea kuin ylilöysä pizza. Kyytipojaksi saatiin mukilliset limua samaan 7,90 euron hintaan.

Ystävällinen palvelu

Emme ottaneet itse kebabeja, mutta Kebabille.com –sivustolla juuri Ananaspizzan ”kebsut” saavat viljalti kiitosta. Tosin tämän sivuston palautteista tuoreinkin on kirjoitettu elokuussa 2008. Yksi kommentti on edelleen melko kattava:

”Positiivinen ongelma: Ruokien (erityisesti lihan) suhteen nirso 15v poikani haluaa jatkuvasti Ananaksen kebabia ranskalaisilla, joten on kai itsekin jossain vaiheessa maistettava. Annoksia kotiin haettaessa tulee tunnelma kuin olisi lomilla. Vuosia sitten tilasin pizzaa ja sain taikinaisen pohjan, mutta nyt viikko sitten 4-täytteen toivomuspizza oli kouluarvosanalla 8½ ehkä 9- (rapeus, täytteet, rasvan laatu siis OK). Henkilökunnan ystävällisyys on jotain sellaista joka iskee meikäläisiin”.

Mutta ystävällistä ja suht nopeaa palvelua Ananaspizzasta saa edelleen, omistajavaihdoksesta huolimatta. Palvelu pelasi ja myyjä tiskin takana rahastaessaan hymyili ystävällisesti. Tunnelma oli leppoisa

Eat.fi –sivustolla nimimerkki À la carte kirjoitti elokuussa 2014:

”Uusi omistaja ananaksessa ja huomattavaa parannusta edelliseen. Pizza oli oikein tehty ja ajoissa tuotu. Täytettä oli pizzassa juuri sopivasti ja pohja oli ohut ja rapea. Palvelu oli ystävällistä. taikina tehdään pohjiin itse eikä ole pakasteesta”.

 

Ananas Pizzeria
Vantaanrinne 14, Vantaa

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXX

Yhteensä 13p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mehevää burgundinpataa Kalliotiellä
Vihdoinkinkin burgeria rauhassa teineiltä!
Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *