Kaasujalka

Koeajo Volkswagen Golf GTI – Elävä legenda

Julkaissut:

|

14.8.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Volkswagen Golf GTI – Elävä legenda

Volkswagen Golf GTI ei sen enempää esittelyjä kaipaa. Nyt on vuorossa tuorein painos ja ominaisuuksia on jälleen hiottu parempaan suuntaan.

Eri automerkkien GTI ja RS malleja tulee ja menee, mutta yksi on ja pysyy; Volkswagen Golf GTI. Se on auto, jonka hankintaa ei tarvitse perustella kenellekään. Jokainen tietää mikä se on ja kaikki ymmärtävät sen tarkoituksen. Golf GTI on aina tarjonnut mukavan ripeän suorituskyvyn ja sporttisen ajettavuuden olematta koskaan ärsyttävän tai liialti huomiota herättävän näköinen. Mikä tärkeintä GTI on aina ollut arjessa yhtä mukava ja käytännöllinen kuin mikä tahansa tavallinen perheauto.

GTI on saatavana sekä manuaalivaihteisena että 6-vaihteisella DSG-automaatilla varustettuna. Käsin hämmennettävä versio maksaa 37 188,39 ja DSG noin 1600 euroa enemmän. Lisäksi saatavana on myös DSG-vaihteinen Performance-malli, joka tuo mm. tehoa lisää 15 hevosvoimaa, yhden vaihteen lisää ja sähkömekaanisen tasauspyörästön lukon. Kukkaroa Performance-malli keventää lisää noin 1100 euroa.

Koeajettua autoa oli höystetty lisävarusteilla reilun 6000 euron edestä. Autosta löytyy mm. panoraamakattoluukku, polttoainekäyttöinen lisälämmitin ja parempi äänentoistojärjestelmä.

GTI ei niinkään häikäise rajulla suorituskyvyllään vaan niin kerrassaan fantastisella kokonaisuudella. Autolla on todella mukavaa ajaa arjessa ja kaikki toimii kuin ajatus. Moottorista lähtee vakiomallia sopivasti kovemmat pörinät ja toimiva jousitus kruunaa paketin.

Polttoainetta kului selkeästi enemmän mitä tehdas ilmoittaa, mutta se tuskin vaikuttaa GTI:n ostopäätökseen, eikä kilpailijatkaan ole yhtään sen säästäväisempiä.

Jotkut ilkeämieliset kuuluvat sanovan, että tämä Golf GTI on tylsä eikä yllä hauskuudellaan luokan parhaimpien tasolle radalla. Golf GTI on kuitenkin edelleen Kaasujalan valinta omassa kategoriassaan, sillä tämä on kokonaisuutena kuitenkin askelia muita edellä. Unohtaa ei myöskään sovi loistavaa jälleenmyyntiarvoa, sillä nämä ovat haluttuja vaihtoautokaupoissa.

Volkswagen Golf GTI
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 46 896,56€
Iskutilavuus: 1984cm3
Teho: 230hv / 4700–6200 kierr/min
Vääntö: 350Nm / 1500-4600 kierr/min
Paino: 1408kg
Pit.lev.kork.aks.väli: 4362,1799, 1482, 2626
Kiihtyvyys 0-100km/h: 6.4s
Huippunopeus: 248km/h
Kulutus (valm.ilm): 6.4l
Päästöt: 148g/km
Koeajon kulutus: 8.9l

Plussat
Ajettavuus
Kokonaisuus
Imago

Miinukset 

Jälkimaku
VW Golf GTI:n valta-asemaa on yritetty vuosi tolkulla horjuttaa. Vaikka jotkut merkit ovat saattaneet luoda ominaisuuksiltaan jopa parempia malleja niin niiden historia on jäänyt lyhyeksi. Tämä ikoninen malli porskuttaa entistä vahvempana.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia
Koeajo Peugeot 2008 Puretech 130 – Ihan pelkällä bensalla mennään

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *