Kaasujalka

Koeajo Toyota Proace Verso – Ison lapsiperheen unelma

Julkaissut:

|

12.8.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Toyota Proace Verso – Ison lapsiperheen unelma

Kahdeksalle rekisteröity Verso on jo tehtaalla varustettu todelliseksi tila-autoksi, kyseessä on ehkä monen lapsiperheen unelma.

Tyylikäs musta Proace näyttää pikkubussilta ja hyvä niin, sillä eihän se olekaan mikään ikkunoilla varustettu pakettiauto.

Kun sähkökäyttöisen sivuliukuoven avaa vaikkapa kaukosäädöllä, paljastuu tyylikäs musta nahkasisustus ja erilliset penkit toisella ja kolmannella penkkirivillä. Jokainen kuudesta istuimesta on siis erikseen säädettävissä ja lisäksi matkustajia hemmotellaan mm. Panorama –lasikatolla, ilmastoinnin säätimillä ja hyvällä äänentoistolla. Etupenkkiläiset voivat nauttia hierovista istuimista ja kuljettaja saa myös nautiskella miellyttävästä ajettavuudesta. 

Koeajoauton moottori oli 177 –hevosvoimainen kaksilitrainen turbodiesel ja sen seurana kuusivaihteinen automaatti, molemmat PSA –yhtymän valmistamia. Vääntöä löytyy mukavasti, joten ajaminen on leppoisaa nätisti vaihtavan automaatin ansiosta. Ohituskiihtyvyydeksi välillä 50-100 kilometriä tunnissa mittasin 7.4 sekuntia, rekoista pääsee siis ohi tarvittaessa. Maantiellä pitkä akseliväli vakavoittaa menoa ja melutaso pysyy kohtuullisen matalana moottoritienopeuksissakin. Sivutuuli hiukan heiluttaa sopivasti osuessaan, mutta niin se tuppaa tekemään muissakin tämän kokoisissa ja muotoisissa autoissa.

Proace herätti kiinnostusta tuttavapiirissäni koeajon aikana, mutta vannoutunut Hiace-kaverini ei kutsusta huolimatta kiivennyt kabiiniin. Tämä Toyotaan muuten luottava automies ei jostain syystä oikein tunnu arvostavan ranskalaisia autoja muutenkaan, mutta vanhan Hiacen äänekäs ja epämukava kyyti sen sijaan tuntuu maistuvan hänelle vuodesta toiseen. Olen minäkin sen verran Hiacella joskus ajanut, että osaan arvostaa nykyään Proacen tarjoamaa tehoa ja mukavuutta. Luotettavuus tulee sitten aikoinaan ilmi iän ja kilometrien myötä, mutta ennakkoluuloinen kaverini aikoo kuulemma ajaa Hiacella niin kauan kuin sen pellit kestävät. Suosittelen silti Proace Verson koeajoa kaikille, joilla on oikeasti tarvetta tila-autolle.

Plussat
Ajo- ja matkustusmukavuus
Taloudellinen kokoisekseen

Miinukset
Peilit voisivat olla suuremmat
Kierrettävä vaihteenvalitsin vaatii totuttelua

Jälkimaku
Toyota Proace Versolla matkustaa mukavasti suurempikin perhe. Tällä voimalinjalla varustettuna kuljettajakin viihtyy ratin takana ja moottoritiellä mennään suurinta sallittua varsin kevyesti. Hiace todellakin tuntuu viime vuosituhannen autolta Proaceen verrattuna.

Toyota Proace Verso Family L1 2.0 D 180 Automaatti
Kokonaishinta: 68.155 €, Family alk. 41.329 €
Päästöt: 151 g/km
EU-kulutus: 5.5 l/100 km
Teho: 177 hv
Vääntö: 400 nm
Vetotapa: Etuveto
Auton pituus: 4959 mm
Akseliväli: 3275 mm
Vetokyky: 2200 kg
Koeajon keskikulutus 7.9 litraa

 Teksti ja kuvat Petri Matikainen

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Opel Insignia GSI – Matalan profiilin herrasmiehelle
Dacia Duster hengittää nyt vapaasti
Koeajossa neljä maasturiunelmaa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *