Kaasujalka

Teboil Niittykumpu – älä lähde vielä pois!

Julkaissut:

|

21.7.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Teboil Niittykumpu – älä lähde vielä pois!

Kun Hurmalaisen kotikulmilla on jo äijäruokamestoja koluttu vuosikaupalla, oli korkea aika pistäytyä Kaasujalka-lehden kotikulmilla, Teboil Niittykummussa.

Muistan lukeneeni Länsiväylä-lehdestä jo joskus 2015, että Teboilin huoltoaseman paikalle Olarin kirkon edustalle rakennettaisiin Gräsantori, jonka alle kaivetaan toistasataa asukas- ja liityntäpysäköintipaikkaa.

Silloin kyrsi. Mehän olemme jo Kaasujalan alkuajoista asti pitäneet pikapalavereja päätoimittajan kanssa kyseisellä Niittykymmin Teboililla. Ainakin toistaiseksi Teboil on paikallaan, vaikka sekin kuulemma katoaa ennen pitkää maisemasta. Tällaista huoltoasemakahvioiden miestä kehitys surettaa. Samalla katoaa pala sitä sielunmaisemaa, joka Olarinluomassa konttoriaan pitävän Kaasujalankin historiaa.

Niinpä oli korkea aika testata, miten hyvin Teboil Niittykumpu toimii lounaspaikkana kriittisellä silmällä arvioituna.

Miesten lounaskeidas

Tämä on miesten paikka. Lounasaikaan testipäivänä kahviossa söi etupäässä raavaita ukkoja: haalarimiehiä ja jokunen pikkutakkiin sonnustautunut myyntimies. Äijäpisteitä tulee myös Autoasi-korjaamon toiminta samassa kiinteistössä. Pikkuhuolto on kätevä tehdä samalla kun lounastaa Teboilin kahviossa.

Muutama naishenkilökin siellä lounasti, mutta hekin tuntuivat konstailemattomilta kansanihmisiltä: hienosteleva jakkupukulady tuskin ensisijaisesti lähtee Niittykummun Teboilille lounstamaan.

Lounaan hinta oli 9.30 euroa. Salaattipöytä oli ilahduttavan runsas, sieltä sai perussalaatin lisukkeiksi mm. sellaisia Hurmalalisen suosikkeja, kuin aurinkokuivattua tomaattia, maustekurkkua, oliivia, fetajuustoa ja sipulirouhettakin.

Tarjolla olisi ollut jotain kalaakin. Mutta kun tarjolla oli lihapullia ja perunamuusia, niin ei sitä tosimies sellaiseen kaloja mene sotkemaan.

Lihapullat ainakin maistuivat tuoreilta ja paikan päällä tehdyiltä, eivätkä mistään pakaste-eineksiltä. Mureita ja maukkaita olivat. Muussi oli tuhdin sakeaa ja kiinteää, ei mitään vellimmäistä litkua. 

Sitä tietysti suren, että samasta korttelissa autoliikkeet katoavat, mutta onneksi niitä on tullut lisääkin. Jo pelkästään Olarinluoman varrella niitä on useita.

Kuulemma hyvät keitot

En minä varta vasten lähde tämänkään jälkeen Teboil Niittykumpuun lounastamaan, mutta kun sinne päin tulee muuten asiaa, niin miksikäs ei. Olen kuullut, että täällä erityisen hyviä olisivat keittoruuat. Itse en niitä maistanut, kun en ole keittomiehiä.

Plussaa on annettava henkilökunnalle, jolla on ystävällinen ja yrittäjähenkinen palveluasenne. Palvelua muuten kiittelevät monet muutkin paikan Facebook-sivuilla.  Kulosaarelaiselle metroseksuaalikaverilleni ja muille hienostelijoille en tätä suosittele.

Juha Tapion yhdessä hitissä lauletaan ”älä lähde vielä pois, pysy hetki vielä siinä”. Samaa toivotan Teboil Niittykummin kaltaiselle perinteiselle huoltoasemalle trendi-Espoon sydämessä.

Teboil Niittykumpu
Luomankuja 2, Espoo

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä 17p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mehevää burgundinpataa Kalliotiellä
Vihdoinkinkin burgeria rauhassa teineiltä!
Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *