Kaasujalka

Viikon pannu Cafe Viikissä

Julkaissut:

|

8.6.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Viikon pannu Cafe Viikissä

Kaasujalan lounaspartio vieraili Cafe Viikin edellisessä osoitteessa viimeksi joskus vuonna 2013. Nyt oli aika tehdä uusintakäynti uudessa osoitteessa Bistro Cafe Viikissä Helsingin Roihupellon teollisuusalueella.

Bistro Cafe Viikki mainostaa itseään netissä laadukkaana lounasravintolana, joka tarjoaa maukkaan suomalaisen kotiruuan lisäksi myös maittavia Lähi-idän keittiön vaihtoehtoja.

Arkisin valittavana on monipuolinen buffet-lounas noutopöydästä tai päivän annos grillistä tai à la carte -listalta.

Cafe Viikki ilmoittaa varmistavansa kaikki annoksensa alusta alkaen itse ja tuoreista kotimaisista raaka-aineista. Salaattipöydän erikoisuus on raikas meze-salaatti.

Lounaan hinta on arkistin 10 euroa. Me kuitenkin valitsimme ala-carte –listalta Hurmalaiselle viikon pannun munalla, makkaralla, leikkeellä ja ranskalaisilla hintaan 13,50 euroa ja päätoimittajalle samaan hintaan metsästäjänpihvin kermaperunoilla.

Naishenkilö kassalla oli ihan mukava ja salaattipyötä runsas. Annokset tulivat pöytään 10 minuutissa. Saavutus on ihan hyvä, kun ottaa huomioon, että tulimme syömään perjantaina puoliltapäivin, siis ruuhka-aikaan.

 Kokoa voisi olla lisää

Päätoimittaja valitteli, että perunoista osa oli kylmiä, eivätkä ne minunkaan ranskalaiset nyt enää suuta polttaneet. Leike oli vähän kuivaa ja makkarakin hiukan mauton.

Annoksen koko voisi olla vähän isompikin kun hintaa oli sentään 13,50 euroa. Kuten sillon joskus aikoinaan…

Kaikkiaan itse ruuasta jäi pikkuisen puolivillainen vaikutelma. Kyllä sen söi eikä maku missään tapauksessa ollut pahaa. Mutta vähän tuli mieleen muisto armeija-ajoilta 35 vuoden takaa. Ruokalassa päivystämässä ollut vääpeli karjaisi, että ”ei sillä ruualla ole tarkoitus herkutella, se on tarkoitettu vain siirrettäväksi suusta vastaan!”.

Miljöö sinänsä kuitenkin pelastaa paljon. Vieressä on Motonet-myymälä, mistä pääsee nopeasti hakemaan vaikka Wunderbaumit Mersuun.  Samassa talossa myös Motonet-korjaamo, jossa voi huollattaa Mersunsakin. Ja ihan kulman takana toimii myös jo nyt legendaariseen maineeseen noussut Helsingin Villasukkatehdas, missä sukat tehdään alkuperäisillä1950-luvun ompelukoneilla ja uutiset kuunnellaan putkiradiosta.

Asiakaskunta on pääasiassa raavasta duunia paiskovia miehiä, mutta kyllä siellä joku nainenkin 140-paikkaisessa ravintohallissa istui.

Sisustus muistuttaa perinteistä pizzeriaa, paikan erikoisuus on kattovalojen päällä olevat maisemakuvat. Ei Cafe Viikin ole tarkoituskaan olla hienosteleva, mutta ei se toisaalta ole myöskään niin karski kuin olen kuullut jonkun väittävän.

En nyt varta vasten lähde Vantaalta Bistro Cafe Viikkiin ajelemaan. Mutta jos nälkä yllättää ja satun liikkumaan sillä suunnalla lounasaikaan, niin ihan hyvin voisin pistäytyä uudemmankin kerran. Kyllä ennen oli kaikki paremmin pätee tähän Cafe Viikkiinkin.

 

Bistro Cafe Viikki
Putkitie 3, Helsinki

Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vihdoinkinkin burgeria rauhassa teineiltä!
Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis
Sipoosta löytyi oikea äijäkeidas – jo on aikoihin eletty!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *