Kaasujalka

Moottoriurheilumatkat suuressa suosiossa

Julkaissut:

|

12.5.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Moottoriurheilumatkat suuressa suosiossa

Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Ungarn 2017. Valtteri Bottas
Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Hungarian GP 2017. Valtteri Bottas

Suomalaiset olemme tunnetusti moottoriurheiluhullua kansaa. Formula ykköset, MM-rallit ja MotoGP, kaikki eri lajit kiinnostavat.

Kaasujalka testasi matkatoimisto Event Travelin järjestämän Formula 1 -reissun. Pistäydyimme viikonlopun matkalle Abu Dhabiin viime marraskuussa. Event Travel -toimisto erikoistunut urheilumatkoihin. Moottoriurheilun lisäksi ohjelmassa on muun muassa lätkää ja futista.

Arabiemiraateissa oli kivaa, ja mikä parasta GP-voittajaksi kaasutteli Nastolan suuri poika Valtteri Bottas. Kliseisesti sanottuna moottoriurheilu on parasta paikan päällä.

Hurjaa menoa 20 vuotta sitten

Keke Rosbergin Formula 1 -uran myötä 1970- ja 80-luvulla kiinnostus moottoriurheilumatkoja kohtaan räjähti käsiin. Ensimmäiset kilpailureissut järjestettiin alan lehtien lukijamatkoina. Edelläkävijänä toimi Vauhdin Maailma -lehti.

Parhaimmillaan meno äityi hurjaksi. Etenkin lähikilpailut Euroopassa kiinnostivat. Mika Häkkisen huippuvuosien aikana Unkarin osakilpailuun matkusti peräti 20 000 suomalaisfania. Budapestiin lennettiin kymmenien ja kymmenien sinivalkoisten charter -lentokoneiden voimin. Elettiin vuosia 1998-2000.  

”Budapest ja Unkarin Grand Prix ovat edelleen se suosituin suomalaiskilpailu. Todellinen kotikisa. Toki matkustajamäärät ovat tulleet hieman alaspäin noista hulluista vuosista. Mutta suosio on ja pysyy”, Event Travelin toimitusjohtaja Pasi Latva sanoo.  

Tulevan heinäkuun Unkarin GP-matkojen hinnat ovat kohtuullisia. Budapestin keikan alkaen hinta 795.00 euroa sisältää jo paljon asioita. Lennot, majoituksen kolmen tähden hotellissa, aluelipun radalle perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille, lentokenttäkuljetukset, kuljetukset kisapaikalle sekä Event Travelin matkanjohtajan palvelut.

Kauden 2018 aikana kilpailumatkoja järjestetään käytännössä jokaiseen GP-tapahtumaan. Keikkoja löytyy kaikkiin tarpeisiin ja jokaiselle kukkarolle aina VIP-palveluita myöten.

”Event Travel on F1 Experiences -kokemuspalveluiden virallinen jälleenmyyjä Suomessa. Jos haluat päästä mukaan VIP-tunnelmaan, varikolle, tavata kuljettajia tai päästä mukaan after race -juhliin, niin F1 Experiences on oikea paketti sinulle.”, Latva jatkaa.

Elämys ja kokemus

Valmismatka on helppo ja vaivaton ratkaisu. Kohdemaassa kaikki käytännön asiat on valmiiksi rakennettu, eikä mistään tarvitse itse huolehtia. Kuljetukset on hoidettu, niin lentokentältä hotellille kuin itse kilpailupaikalle. Sopivat pääsyliput ja aikataulut on myös valmiiksi mietitty.

Tämän tyyppinen Formula 1 -matkustaminen on helppoa. Asiakkaiden tarvitsee vain ilmestyä paikalle ja kuljetuksiin aikataulun mukaisesti. Varsinaisilla kilparadoilla palvelut ja ruokahuolto pelaavat, kaikenlaista extra on tarjolla.

”Toki liikkumistakin voi säätää omien mieltymysten mukaisesti kuten Abu Dhabissa. Iltaisin radalla on tarjolla maailmanluokan konsertteja, joita voi jäädä katsomaan ja kuuntelemaan. Näin monet tekevät. Toki liikkuminen takaisin majapaikkaan Dubaihin, 120 kilometrin päähän, jää tuolloin asiakkaan omalle vastuulle”, Latva toteaa.

Abu Dhabissa, Yas Marinan radan kupeessa on myös muuta mielenkiintoista katsottavaa. Tarjolla on muun muassa Ferrari World -teemapuisto, joka on ainutlaatuinen koko maailmassa. Tämä sisähuvipuisto on Ferrari -hullujen paratiisi. Sisäänpääsy sisältyy Formula 1 -lipun hintaan. Lisäksi alueella on vesi- ja teemapuistoja.    

Meille suomalaisille GP-kilpailut ovat tuttuja tv-ruudun välityksellä. Toki fiilistely paikan päällä ihan eri asia. Nopeudet, kilpailutapahtumat ja autojen ajolinjat saavat aivan toisenlaiset mittasuhteet. Tämä tunnelma kannattaa kokeilla livenä ainakin kerran elämässä.

”Moni asiakas on jäänyt koukkuun näihin Formula 1 -matkoihin. Reissuun lähdetään yhä uudestaan ja uudestaan. Vuosi toisensa jälkeen. Tämä on hieno tapa lomailla ja matkustaa. Suomalaisia tähtikuljettajia halutaan kannustaa paikan päällä, perinteet velvoittavat”, Pasi Latva päättää.

Kuvat: Mercedes AMG ja Mauri Nurmi

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Purkuosatkin takuulla
Brink -vetokoukku lähes autoon kuin autoon
”Kesärenkaissa ei kannata säästää”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *