Kaasujalka

Omeletti – karu lounaskeidas Suomenojalla

Julkaissut:

|

22.4.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Omeletti – karu lounaskeidas Suomenojalla

Omeletissa Espoon Suomenojalla kävimme viimeksi joskus ennen vuotta 2010. Eli oli jo korkea aikakin tehdä uusintavierailu. Raskasta ja rasvaista oli, siis tosi äijää.

Omelettihan on kunniakkaassa iässä, se on perustettu jo vuonna 1993. Katuosoitekin on vähintään kohdallaan: Suomalaistentie.

Tunnelmaan sopi vähintään hyvin, että ajoimme Omelettiin lounastamaan vanhalla, vuosimallin 1991 Saab 900:lla. Siis aidolla Suomi-valmisteisella Saabilla.

Sellaisella varmaan joku myyntitykki on aikoinaan kurvannut pihaan, kun sekä Saab että Omeletti ovat olleet nuoria.

Edellisen kerran kävimme samassa paikassa amerikkalaisella Chrysler 300 M:llä. Se ei istu Omeletin henkeen yhtä osuvasti kuin vanha Saab.

Nopea palvelu

Eat.fi –sivustolla Omelettia kehutaan vuolaasti ”aivan klassikoksi äijäruokapaikaksi”. Ja toden totta, ruoka on raskasta, maukasta ja sitä tuotiin lautasella runsaasti.  Palvelu on aina mukavaa, vaikka runsaissa noutopöydissäkin on puolensa. Texaspossunleike leivitettynä listalta ranskalaisilla maksoi 15 euroa.

Ja tällä kerralla se ruoka tuli pöytään myös nopeasti. Siitäkin huolimatta, että tupa oli täysi. En ehtinyt edes salaattia loppuun syödä.

Rehellisesti sanottuna, ei se annos kuitenkaan ihan hintansa väärti ollut, olisin ehkä pudottanut hinnasta pari-kolme euroa pois, niin se olisi ollut kutakuinkin kohdallaan. Olisi ehkä pitänyt ottaa päivän leike, joka on Omeletissa aina kympin. Ainakin naapuripöydän hepun lautanen näytti herkulliselta. Iski se perinteinen annoskateus.

Possunleike sinänsä oli sopivan murea ja maukas. Ranskalaiset olivat tavanomaiset, eivät onneksi kuitenkaan ylenpalttisesti rasvassa uitetut lässykkäät. Leikkeen päällä oleva maustevoi oli kooltaan kyllä järisyttävän iso. Siitä plussat.

Ei turhia koreile

Omeletti on mukavan karu ja intiimi paikka. Asiakaspaikkoja löytyy salista 50 ja terassilta 30. Lisäksi Take Away palvelu. Sinne ei kannata mennä sisustusta ihastelemaan. Riittää, kun annoksen siirtää suusta vatsaan. Suosittu se ainakin tuntuu olevan. Kaasujalan partio ei meinannut edes istumapaikkoja löytää.

Ulkoapäin Omeletti on karu: lautavuorattu ja konstailematon, muistuttaa tienvarsigrillejä. Eipä ihme, ettei sitä ole kukaan arvioinut kansainvälisellä Tripadvisor-matkailusivustolla. Vaan eipä tarvitsekaan. Omeletti on luotu selvästi karskeille ukoille: ei trendisettereille, vaikka siellä ilmainen langaton verkkoyhteys onkin.

Autoliikkeitähän Suomenojalla piisaa, tosin enemmän merkkiliikkeitä avarine lasiseinineen kuin kunnon ”autotarhoja”. Enpä usko, että autoaan uuteen vaihtava ”perusporvari” lounastaa Omeletissa.

Kyllä minä aion mennä Omelettiin joskus toistekin. On se vaan mukavan karu keidas keskellä konsulttien ja erilaisten pikkupäälliköiden Espoota. Mutta jo ihan hienoa nimeäkin kunnioittaen aion tilata jonkin munakkaan useista vaihtoehdoista: A la carte –listalta niitä löytyy viittä eri sorttia.

Lounaskahvila Omeletti
Suomalaistentie 2, Espoo

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä 15p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
k
uvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis
Sipoosta löytyi oikea äijäkeidas – jo on aikoihin eletty!
”Husmanskostia” Malmilla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *