Kaasujalka

“Hedberg has left the building”

Julkaissut:

|

18.1.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

“Hedberg has left the building”

Kun kamerat ovat poistuneet ja ”Sami Hedberg has left the building” oli aika tehdä uusintakäynti Pohjanmaan Grillille Espoon Kilossa.

Kun rock’n rollin kuningas Elvis eläissään poistui estradilta, oli siitä tapana ilmoittaa yleisölle lauseella ”Elvis has left the building”. Ja siksi tuo sanonta sopii erinomaisesti Suomessa stand-up –koomikko Sami Hedbergiinhän: hän se kotimaan mittakaavassa tänä päivänä täyttää estradeja kuin Elvis ”The King” aikoinaan USA:ssa.

Tässä vertaan Hedbergiä ehkä vähän niihin viimeisten vuosien, 1960-1970-lukujen Elvikseen, joka tukevoituneena valkoisessa kimallepuvussa viihdytti massoja Las Vegasissa.

Kun Hedberg tulee Grillit huurussa –ohjelmansa kameramiesten kanssa katukeittiöön, se tietysti nostaa paikan mainetta ja imagoa. Ja mielestäni on hienoa, että nykyisten vegevouhotusten aikana suurta suosiota nauttiva koomikko nostaa näiden hienojen nakkikioskien ja torigrillien profiilia.

Nimittäin, jos unohdetaan nyt kaikenmaailman terveyshömpötykset, niin maultaanhan kehnoimmastakin nakkinarikasta saa herkullisempaa pöperöä kuin parhaastakaan viherpipertäjien keitaasta.

Hedberg-lisä

No juu, eräs lukija lähestyi sapekkaalla kirjoituksella, että me muuten mainiossa lehdessä liikaa ja vähän kansanterveyden kannalta vaarallisestikin mollaamme terveysasioita.

Lukija on ihan oikeassa ja vitsiähän nämä jutut ovatkin. Vaikka grilliruoka onkin suurta herkkua, niin eihän kukaan tolkun ihminen niillä päivästä toiseen elä. Mekin Kaasujalassa pääsääntöisesti käymme testaamassa suht. terveellistä kotiruokaa tarjoavia lounasravintoloita.

Välillä on kuitenkin syytä jalkautua katukeittiöihin. Pohjanmaan Grillille päätimme tehdä päivitysiskun juuri siksi, että Hedbergkin siellä kävi. Ja listalta otimme tietysti hänen mukaansa nimetyn Grillit huurussa –hampurilaisen, hinta oli 10 euroa. Siihen ei sisältynyt juomaa, vaan se piti ostaa erikseen.

Iso köntsäkehän se oli, mutta jos ihan rehellinen olen, niin Hedberg –lisää hinnassa oli ainakin 2 euroa, ellei 2,5 euroakin. Vantaalla kotikulman kebab-pizzeriasta saan yhtä tuhdin ja herkullisen leipäkebabin 7.50 eurolla.

Nyt ehkä hinnan takia tulee oltua vähän liian ankara, mutta Grillit huurussa –hampurilaisessa oli aurajuusto-majoneesi kastiketta vähän liian kanssa, niin paljon kuin siitä muuten tykkäänkin. Se teki vaikutelmasta vähän liian tunkkaisen.  Sitä kun vähän vähentää, niin pääsee täyslihapihvi ja pekonikin enemmän loistoonsa.

Sinänsä on ihan ymmärrettävää, että kuuluisuuden tuomaa julkisuutta pitää hyödyntää. Mutta miespolvet vaipuvat unholaan ja elää pitää senkin jälkeen, kun Hedbergin vierailua ei enää juuri kukaan edes muista. Ehkä silloin Grillit huurussa –hampurilaisen hinta laskee 8 euroon.

Kuitenkin Espoossa…

Palvelu sinänsä oli ihan ystävällistä, rouva pleksin takana vaikutti ihan mukavalta. Mutta kun näissä grilliherkuissa tuppaa käymään niin, että sisälmyksistä aina osa valuu sormille, niin olisi mukava, kun niitä lisäserviettejä ei tarvitsisi mankua erikseen sieltä asiakaspalveluluukun takaa. Eikä ainakaan testipäivänä ollut tarjolla kahvia jälkiruuaksi, siis ei erikseen ostettunakaan. Niitä piti juosta hörppimään toisaalle.

Pohjanmaan Grilli löytyy Espoon Kilosta sinänsä miehekkäästi poliisiasemalle johtavan tienpätkän varresta. Se on hyväksi, jos syntyy vaikka perinteinen nakkikioskitappelu ilta-aikaan.  Ja paikka sijaitsee muutenkin mukavan rumalla paikalla bensa-aseman välittömässä läheisyydessä, aivan Nihtisillan ja Kilon poliisiaseman välissä.

Täysiä äijäpisteitä ei kuitenkaan Pohjanmaan Grillillekään voi antaa, kun se sijaitsee Espoossa. Äijä voi tulla Espooseen, mutta Espoo ei äijään, niin se vain on.

 Pisteitä laski sekin, että paikalla lounasti samaan aikaan jollain eko- tai green energy –tyyppisillä tarroilla teipatulla pikkuautolla liikkeellä ollut miesporukka. Me olimme sentään liikkeellä isolla ja vanhalla, 3-litraisella V6 –bensa-Toyotalla.

No, on tätä Pohjanmaan Grilliä kehuneet julkkikset jo ennen Hedbergiäkin: mm. Arman Alizad ja Ile Vainio. Voi olla, että julkkisnosteen takia tuli oltua hiukan kriittisempi.

Pohjanmaan Grilli
Nihtisillankuja 2, Espoo

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XX

Yhteensä 11p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vihdoinkinkin burgeria rauhassa teineiltä!
Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis
Sipoosta löytyi oikea äijäkeidas – jo on aikoihin eletty!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *