Kaasujalka

Safkistunti Juvanmalmilla

Julkaissut:

|

8.10.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Safkistunti Juvanmalmilla

Safkis Juvanmalmille on oikein kunnon perus-snagari, jossa lihislounas pääsee oikeuksiinsa.

Eipä ole kesäpäivän voittanutta, kun pääsee vanhalla rivikuutos-Bemarilla huristelemaan Juvanmalmille ja nauttimaan siellä oikein tuhdin lihis- eli lihapiirakkalounaan. Valitsin lihiksen 100 gramman täyslihapihvilla ja munalla, hintaan 7,50. Siihen päälle kyytipojaksi otin Coca Colan light-versiolla, kun pitää noita upeita linjojakin vähän ajatella. Vaikka kesä on ollut sateinen, niin makkara on kärissyt grillissä heti, kun ”mollukka” eli aurinko sieltä pilvien välistä on päässyt paistamaan.

Päätoimittaja otti 8 eurolla jättiburgerin. Hyvältä kuulemma maistui.

Lihiksen pihvi oli poikkeuksellisen hyvä, mutta täyte tuppasi menemään löysäksi muussiksi. Pihvin erinomaisuus kuitenkin vei loppuvaikutelman voiton puolelle. Ja munassakin maistui suola. ”Suolaa, suolaa enemmän suolaa”, vaati aikoinaan Sirkus Papukaijan fakiiri Kronblomkin.

Nälkä lähti

Nälkä lähti kuin se yksi veneerinen tauti Töölöstä. Miljööhän on Juvanmalmin teollisuusalueen sydämessä ihan pistämätön: sellainen työteliäisyyttä ja yritteliäisyyttä henkivä. Tosin, en tännekään kulosaarelaista metroseksuaalikaveriani toisi.

Safikiksessa on pieni terassi, vieläpä katettu ja tiettävästi talvierisettykin.  Näin kesän kohta kääntyessä syksyyn tuntuu lohdulliselta ajatella, että kesä ei tarkoita hyvästejä Safkikselle.

Mukavinta on tietysti, että lyhyen ajomatkan päässä on hyviä vaihtoautoliikkeitä, niistä tietysti ykkösenä Autosilta: Pohjoismaiden suurin yksittäinen vaihtoautojen myyntipiste.

Kyllä tämä ns. perheravintoloiden mauttoman nahkeat hampurilaiset voittaa. Oikein harmittaa, kun tämän päivän nuoriso ei edes taida ymmärtää, kuinka meheviä perinteiset grillikioskiherkut voivatkaan olla.

Ystävällistä palvelua

Tällaisissa paikoissa pienikin ystävällinen ele henkilökunnan taholta tulee noteerattua: yleensä kun vastaan ei tule kuin jokunen murahdus tilausta ottaessa. Ilmeisesti se oli paikan isäntä, joka seisoskeluamme ihmeteltyään ystävällisesti neuvoi meitä istumaan terassille.

Safkis saa kiitosta niin Facebookissa kuin ravintoloita arvioivalla Eat.fi -sivustollakin. Facebookissa tykkäyksiäkin on 61 ja sivuilla on vierailtu 161 kertaa.

”Ihan ykköspaikka, perinteinen snagari, jolla kuitenkin talvilämmin ’sali’, eristetty terassi”. ”Julia Special ykköshamppari, jolla lähtee isompikin nälkä”.

”Parasta kuitenkin on joviaali mahdollisuus muokata sinänsä runsaista vaihtoehdoista aina omia makunystyröitä kutkuttavin kokonaisuus”.

”Grilli Safkiksen kunniaksi on myös luettava salaatin saaminen maukkaaksi salaattikastikkeella, majoneesi-pikkelsillä ja tuoreimpana raakaa punasipulia painottavalla kiinteällä maustamattomalla jogurtilla”.

“Takuuvarma grilli, tulee käytyä lounaalla kerran viikossa. Lihikset täytteillä herkullisia, pihvit poikkeuksellisen hyviä, eivät mielestäni tusinamallin ”frozen pattyjä” Lounastarjous annoksista nostetaan makkaraperunat kebablihalla + maitopurkki, 8,20€. Iso maukas annos, hyvät lisukkeet ja soosit, kebabliha todella hyvää, vaikkei vartaasta olekaan. Todella siisti paikka, omistaja iloinen ja ystävällinen, selvästi ylpeys tekemiseen”.

”Hyvät kebabit ja burgerit. Mukava palvelu!”.

”Hyvät hampparit ! Loistava ja ystävällinen palvelu”.

Safkis
Juvan Teollisuuskatu 13, Espoo

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXXXX
Paikan äijämäisyys: XXXXX

Yhteensä 19p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis
Sipoosta löytyi oikea äijäkeidas – jo on aikoihin eletty!
”Husmanskostia” Malmilla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *