Kaasujalka

Allun Grilli – Koskaan et muuttua saa…

Julkaissut:

|

3.2.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Allun Grilli – Koskaan et muuttua saa…

Niinhän se lauloi Pasi Kaunisto muinoin. Allun Grillillä teimme iskun vuosien tauon jälkeen. Siellä on taidettu kuunnella Pasia.

Allun Grilli Vantaan Variston/Petikon huonekalukeskittymässä oli aikoinaan jo käsite. Sinne tultiin pitkiäkin matkoja katsomaan formulakrääsää, joka oli aikoinaan kuulunut sen kesätyöntekijälle, Martinlaakson omalle suurelle pojalle Mika Häkkiselle.

Sitten Allun Grilli muutti pois Petikosta Myyrmäkeen, uimahallia vastapäätä. Krääsä seurasi mukana, mutta alkuperäinen henki ei ihan ns. ”kybällä”.

Emme koskaan ehtineet arvostella sitä alkuperäistä Kehä III:n varren Allun Grilliä, mutta täällä Myyrmäessä kävimme jo toista kertaa. Edellisestä vierailusta on vierähtänyt jo useita vuosia.

Enemmistö eläkeläisiä

Vaikea kuvitella, että tänne enää päristeltäisiin Häkkisen ja hänen kunniakkaitten F1-muistojensa takia. Uudessa paikassa Allun Grillistä tuli kuin mikä tahansa lounasravintola. Ja asiakkaissa eläkeikäiset ovatkin enemmistönä.

Enpä usko, että viereisessä pöydässä oopperatenori Valtteri Torikan konsertista innostuneet mummot edes tietävät siitä toisesta Valtterista, nimittäin Bottaksesta.

”Häkä” itse kuulemma edelleen silloin tällöin käy syömässä Allun Grillillä nimikkoannoksensa Häkä-specialin.

Otimme lounaaksi Milanonleikkeen, hinta oli 10.20 euroa. Kyllä sitä söi, mutta ei sen maku kyllä varsinaisesti häikäissyt.  Tai ei se huononkaan makuista ollut: ennemminkin voisi puhua lievästi mauttomuudesta. Valkosipulileivät olivat jo ehtineet jäähtyä vähän korpuiksi. Juustoperunat menettelivät, mutta eivät nekään mitään ”wau-elämyksiä” tuottaneet.

Puolustaa kotiruokaa

Tietysti Allun Grillille on edelleen sikäli hyvä tulla, että Myyrmäki tunnetaan pitkälti pizza- ja kebab –paratiisina.

Tosin ravintolatarjonta läheisessä kauppakeskus Myyrmannissa on selvästi monipuolistunut remontin jälkeen. Mutta ei siellä edelleenkään juuri ole Allun Grillin tapaisia peruslounaspaikkoja, joista saa tuiki tavallista kotiruokaa.

Sanoisin, että lounasaikaan Allun Grillistä saa samantasoista ruokaa kuin peruskouluissa. Annoskoko ei tosin sekään päätä huimannut. Mutta asiakaspalvelu oli ystävällistä ja ripeää, siitä plussaa.

Salaattipöytä on perinteistä huoltoasema tasoa. Kyllä tänne lounasaikaan voisi tulla toistekin. Varsinkin kun yrittäjävapauden ansiosta voin toisinaan piipahtaa vastapäisen uimahallin saunassa ja altaassa.

Mutta sijainnin huomioon ottaen Á la carte –listan sapuskat kyllä näyttävät aika hintavilta. En enää muista, minkälaista ruokaa Allun Grilliltä sai entisessä paikassa Kehä-III:n varrella, mutta eat.fi –sivustolla joku asiakas toteaa, että ”entisessä paikassa hinnat olivat kohdallaan ja annoksissa makua ja näyttävyyttä”.

Siitä äijämäisyydestä sitten. Vaikka sitä formula-aarteistoa on paljon, niin ihan kuin se ei olisi kotonaan täällä Myyrmäessä. Allun Grilli tuntuu enemmän siistiltä toimistoväen lounasruokalalta, ei niinkään moottorien pärinää ja pauketta rakastavien äijien työmaaruokalalta.  Edellisellä käynnillä Allun Grilli sai 10 pistettä eli petrausta on tapahtunut tai sitten tuo koeajossa ollut Celica sai mielen höveliksi.

Allun Grilli
Myyrmäentie 2, 01600 Vantaa,
Ruoan riittävyys: XX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXX
Yhteensä 13p


Teksti Urmas Hurmalainen

Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

X-Burger – Mitäh??? Äijäruokaa teekkarikylässä!
Tervetuloa takaisin, Snacky !
Käpygrilli – Pizzalounas punaviherkuplassa

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *