Kaasujalka

Ravintola Vista – Vantaan äijä vieraalla maaperällä

Julkaissut:

|

1.11.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ravintola Vista – Vantaan äijä vieraalla maaperällä

safka2

Tuskinpa enemmän vieraaksi voi Vantaan äijä itsensä tuntea kuin lounastamalla Tapiolan Golfkeskuksen ravintola Vistassa.

”Ravintola Vista on kenttämme ”19. reikä”. Sen terassilta avautuu huikeat näkymät rangelle ja 18. viheriölle. Tapiolan Golfkeskus kokoustiloineen ja saunaosastoineen toimii ympärivuotisesti tarjoten viihtyisän ympäristön ruokailulle, yritystapahtumille, kokouksille ja perhejuhlille. Tapiola Golfin osakkailla ja varsinaisilla jäsenillä on oma Members’ Lounge”.

Näin hehkuttaa Tapiolan Golfkeskuksen ravintola Vista. Kuulostaa hienolta, tosin ei ihan Vantaan äijälle suunnatulta. Mutta kaikkea on kokeiltava paitsi rivitanssia.

safkasafka1Aina on aikaa golfille

Ensimmäiseksi ihmettelin golfkentän parkkirivistön komeaa autorivistöä keskellä päivää. Mietimme siinä päätoimittajan kanssa, että eikös näiden pitäisi olla töissä?

Kotona tietysti rouva totesi, että minä vantaalaisena pk-yrittäjänä olen sillä tavalla jämähtänyt paikalleni, etten ymmärrä, että tänä päivänä verkostoidutaan juuri golfkentillä ja tuo pelaaminen on oikeasti monille jopa työtä. Voihan se tietysti niinkin olla.

Joskus olen kuullut sellaisen sanonnan, että jos herrathan ne työt tekisivät, jos se herkkua olisi. No, tänä päivänä onneksi sitten herratkin siis tekevät työtä, jos tuo golfin pelaaminen keskellä perjantaipäivää sellaiseksi lasketaan. Ei muuta kuin pelionnea ja hyvää työvirettä vaan kaikille.

Koska paikoitusalue oli melko täynnä erilaisia uusia Mersun, BMW:n ja Audin maastureita, löytyi meille ja yli 200 000 kilometriä ajetulle Audi A6:lle vapaa paikka vasta aivan periltä. Siellä oli vieressä muuten samanlainen vuosimallin 2004 Audi A4, jota tavallinen ”urpo” ei niin vanhaksi tunnista. Mutta voi olla, että täällä Tapiolan golfkentällä vuosimallimuutokset tiedetään ja vaatimattomampi vie jo automaattisesti ja nöyrästi autonsa kauemmas paraatipaikoilta.

Velkaisuusko siellä hohkaa…

Astelimme sitten sisään. Ja siellähän niitä oli hienosti ruskettuneita tämän päivän uraohjuksia ja muutama vanhempikin johtajanoloinen mies. Olin ostanut Stadionista melko edulliset kangastossut ja farmaritkin on aikoja sitten ostettu Dressmannista. Onneksi sentään kauluspaita oli Bugatti-merkkinen, sen rouva on rouva ostanut jo ammoin lahjaksi.

Tosin, vilkaistuani Stockmannin hinnastoa, kävi selväksi, että olen luullut tuota Bugattiakin paljon kalliimmaksi merkiksi kuin se oikeasti on.

Tuskinpa voi golfia harrastamaton vantaalainen pk-yrittäjä itseään vieraammaksi tuntea. Ihan kuin hartioita edelleen painava iso asuntolainani olisi oikein hohkannut läpi paidan ja yli ravintolasalin.

Kantarellirisottoa, nam!

Mutta tultiinhan sinne syömäänkin. Otimme lounaslistalta päivän Vista-vaihtoehdon. Siihen kuului päivän paistettu kala ja kantarellirisotto. Lounaan hinta oli 14 euroa.  Paistettu kala menee aina, ja erityisen hyvin menee paistettu kampela.

Nyt täytyy pikkuisen tulla kaapista ulos: kantarellirisotto on nimittäin Hurmalaisen harvoja bravuureja. Olen oppinut sen taidon eräältä julkkiskokilta työtehtävässä. Ja siksi suhtaudun kantarellirisottoon vähän kahtiajakoisesti. Toisaalta vaadin siltä paljon, toisaalta annan sille aina anteeksikin. Päätoimittaja hätäpäissään meni syömään koko annoksen, eikä muistanut ottaa kuvaa. Ilmeisesti maistui hänellekin.

Se on vähän sama kuin auton V6- tai V8-bensamoottori: sen tuottamaa iloa ei oikein pysty pilaamaan, vaikka se istutettaisiin Ladan sisuksiin.

Itse teen kantarellirisotosta aina aika kiinteää ja sotken siihen paljon myös parmesanjuustoa. Tämä Vistan kantarelli oli aavistuksen liian vetelää omaan makuuni, mutta lopputulos jäi silti voiton puolelle. Kyllä minä Vistassa voisin toistekin käydä lounastamassa, vaikka en minä sinne samalla tavalla kotoudu kuin huoltoasemien baareihin.  Mutta seuraavalla kerralla minulla luultavasti on jalassa vähän tyyriimmät farkut ja uusi paitakin.

Ravintola Vista (SULJETTU/VAIHTANUT YRITTÄJÄÄ/NIMEÄ)
Turveradantie 17, Espoo
Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XX
Paikan äijämäisyys: X

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

La Locanda – Carbonara-puuroa Simonkylässä
Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas
Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *