Kaasujalka

Koeajo Lexus RC300h – Nautiskeluun 

Julkaissut:

|

28.10.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Lexus RC300h – Nautiskeluun 

lexus_1

Lexus RC300h on todella maukkaan näköinen sportti, joka sopii paljon paremmin nautiskeluun kuin räväkkään räppäämiseen.

Lexus RC300h :n tunnistaa jo kaukaa Lexukseksi. Auto kerää katseita ja persoonallinen ulkonäkö saa kehuja. Kabiinissakin kaikki on kunnossa, sillä ajoasennon saa oikein miellyttäväksi. Takapenkeillä ei hirveästi ole tilaa, mikäli edessä istuu pitkä mies. Lapset mahtuvat taakse, jos vähän tinkii ajoasennosta. Normaalimittaisen kuljettajan takana on luonnollisesti väljempää.

lexuslexus3lexus1Tästä on saatavana vain yksi moottoriversio, mikäli urheiluautomaista F-mallia ei lasketa mukaan. Varustetasoja on neljä ja mikä ilahduttavinta RC300h:n saa itselleen edullisimmillaan reilulla 52 000 eurolla. RC300h:n olisi oiva valinta pariskunnan työsuhdeautoksi.

RC300h on hybridi, joka paljastuu jo mallimerkinnästäkin. Bensamoottorina on suhteellisen kookas 4-sylinterinen 2.4-litrainen vapaasti hengittävä ja sen lisäksi sähkömoottori. Molempien voima välittyy takapyöriin mainiosti toimivan automaattivaihteiston kautta. Tehoa on yhteenlaskettuna suhteellisen asiallisesti, mutta suorituskyky on heikompi mitä ulkonäkö antaa olettaa. Ei tällä nyt jalkoihin jää, mutta arjen suorituskyky tuntuu ehkä vähän puhdittomalta nykyturbojen muhkeaan vääntöön verrattuna.

Hiljainen


RC on äärettömän mukava ja auton alusta on fantastinen. Se toimii hyvin sekä arkisessa ajossa että nopeassa kurvailussa. Auto ei kallistele tiukemmissakaan mutkissa ja nielee tien epätasaisuudet mallikkaasti. Maukkaan ajokokonaisuuden kruunaa erittäin tunnokas ohjaus. Melutaso on uskomattoman alhainen sekä moottorin että renkaiden suhteen. Koeajon kulutuskaan ei noussut mahdottoman kovaksi, vaikka kauas valmistajan lukemasta jäimmekin.

Lexus RC300h A  Executive
Hinta: 56 684,06€
Iskutilavuus: 2494cm3
Teho: 181hv / 6000 kierr/min
Vääntö: 221Nm / 2200-5400 kierr/min
Sähkömoottori:
Teho: 38hv
Vääntö: 79Nm
Pit.lev.kork: 4695mm, 1840mm, 1395mm
Paino: 1775kg
Tavaratila: 340kg
Kiihtyvyys 0-100km/h: 8.6s
Huippunopeus: 190km/h
Kulutus (valm.ilm): 4.9l
Koeajon kulutus: 7.5l

Plussat
Ajettavuus
Hinta

Miinukset
Suorituskyky (varauksin)
Huippunopeus

Jälkimaku
Lexus RC 300h on auto nautiskelijalle.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo Ford Kuva Hybrid – Taloudellista menoa täyshybridi-Kugalla
Koeajo BMW 520d xDrive – Range yli 1100 kilometriä
Koeajo Peugeot e-308 SW – Kaivattu perusfarkku, mutta liian kallis

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *