Kaasujalka

Koeajo Mini Cooper Cabrio – Yksi hauskimmista

Julkaissut:

|

13.9.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Mini Cooper Cabrio – Yksi hauskimmista

mini3

Mini Cooper Cabrio. Uudistunut Mini sai myös rättikattoisen version ja se onkin markkinoiden yksi hauskimmista ja edullisimmista avoautoista.

Koeajossa Mini Cooper Cabrio. Vielä joitain vuosia sitten avoautoja oli lähes jokaisella merkillä ja jotkut tarjosivat hilseenpoistoversioita useastakin eri mallista. Maailma muuttuu ja nyt avoautot ovat yllättävän harvinaisia malleja uusien autojen hinnastoissa. Useimpien avoautojen hinnat nousevat niin korkealle uutena, ettei niihin ole kovinkaan monella varaa. Mini on piristävä poikkeus tällä saralla.

Mini on markkinoiden edullisin nelipaikkainen avoauto ja siihen pääsee käsiksi 30 118 eurolla. Minin Cabrio-mallisto on siinäkin harvinainen poikkeus, että valinnanvaraa on paljon. Löytyy bensaversiota ja yksi diesel. Koeajetussa versiossa on malliston ”laiskin” moottori 136 hevosvoimallaan ja tehokkaimman keulalla hyrrää peräti 231 hevosvoimaa.

minimini2mni1Pirteä väriläiskä

Tämä väriltään jotain limen vihreää muistuttava Mini ei ole se kaikkein miehekkäin ja maskuliinisin auto, mutta se ei haittaa. Kuin tilauksesta meidän koeajoviikolle sattui tähän astisen kesän yksi harvoista hellejaksoista. Mini keräsi katseita missä ikinä tällä liikkuikaan ja kaikki tuntui olevan hyvin ihastuneita autoon. Etenkin naiset. Auton väri taisi olla se suurin katseiden kerääjä. Osa ei voinut sietää sitä. Hintaa värillä on 530 euroa ja nimeltään Caribbean Aqua. Tietää siis mitä tilata tai ehdottomasti jättää se valitsematta.

Tähän koeajettuun Miniin oli laitettu lisävarusteita noin 6000 euron edestä ja niistä suurin osa oli varsin hyödyllisiä hilppeitä. Tärkeimpänä varusteena noin 2000 euron arvoinen nahkasisustus.

Todella hauska ajaa

Koeajettu Mini oli varustettu 3-sylinterisellä bensaturbolla, jonka jatkeena oli 6-vaihteinen Aisinin valmistama automaattivaihteisto. 136 hevosvoimaa liikuttaa tätä avoa ihan riittävän hyvin, eikä katto alhaalla kruisaillessa tehoa kaipaa yhtään enempää.

Minin kori on todella vääntöjäykkä ja näin ollen ajettavuus on hyvää tasoa. Minkäänlaista korin vääntyilyä ja vetelyä ei tapahdu edes mukulakivikadulla. Kelit sattuivat olemaan niin hyvät koko koeajon ajan, että katto päällä ei tullut ajettua lainkaan. Tavaratila on aina yhtä pieni, 215 litraa, riippumatta siitä onko katto kiinni vai auki.

Mini Cooper Cabrio A
Hinta alk: 32 683€
Koeajoauton hinta 39 960,94€
Iskutilavuus: 1198cm3
Teho: 136hv / 4400 kierr/min
Vääntö: 220Nm / 1250 kierr/min
Paino: 215l
Tavaratila: 1305kg
Kiihtyvyys 0-100km/h: 8.7s
Huippunopeus: 206km/h
Kulutus (valm.ilm): 5.3l
Koeajon kulutus: 7.4l

Plussat
Ajettavuus
Laatuvaikutelma
Hinta

Miinukset
Tavaratila

Jälkimaku
Mini on aivan mielettömän hauska avoauto. Se on mikroautomaisen tarkka ajaa, mutta silti hyvin vakaa ja eleetön. Rättikattoisena sympaattisempaa ja “iloisempaa” autoa saa hakea.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo Ford Kuva Hybrid – Taloudellista menoa täyshybridi-Kugalla
Koeajo BMW 520d xDrive – Range yli 1100 kilometriä
Koeajo Peugeot e-308 SW – Kaivattu perusfarkku, mutta liian kallis

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *