Kaasujalka

Koeajo käytetty Nissan Almera – Tuulipukueläkeläisen kauppakassi

Julkaissut:

|

5.2.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo käytetty Nissan Almera – Tuulipukueläkeläisen kauppakassi
Almeran muotoja kehuttiin aikoinaan eurooppalaisiksi. No, nyt se kyllä näyttää ihan ehdalta oman aikakautensa japanilaiselta.

Almeran muotoja kehuttiin aikoinaan eurooppalaisiksi. No, nyt se kyllä näyttää ihan ehdalta oman aikakautensa japanilaiselta.

Nissan Almera, jos mikä, on tuulipukuisen eläkeläismiehen kauppakassi arjen asioihin.

Taas oli se aika kuukaudesta, kun lähdettiin päätoimittajan kanssa metsästämään sopivaa äijäautokandidaattia. Päätoimittaja tapansa mukaan, ajonautiskelija ja rallimies kun on, ehdotteli kaikenlaisia Audi aakaseja ja vanhojan Mersun ökypelejä.

Mutta kun siellä listalla oli kahdeksan vanha Nissan Almera, niin johan pomppasi! Elämässä pitää olla tuulipukua, veikkauspistettä, Lidliä ja Tokmannia. Noita edellä mainittuja tietysti yhdistää Nissan Almeralla ajeleva eläkeläismies.

Sisältä Almera on muovinen, mutta selkeä.

Sisältä Almera on muovinen, mutta selkeä.

Sellainen, joka ei totoa tai lottoa missään netissä, vaan Tokmannilta uuden tuulipuvun ostettuaan käy kaupassa Lidlissä ja ajelee sen jälkeen viemään jokaviikkoisen pelikuponkinsa ihan manuaalisesti veikkauspisteeseen.

Ilmastointikin löytyy

Käytetyn Almeran saa matkamittarilukemaan nähden edullisesti ja japanilainen perusauto on luotettava.  Usein eläkevaari on ostanut Almeransa jo työvuosina, vaikkapa työskennellessään logistiikka-alalla työnjohtajan asemassa. Lisäksi, kun näin vanha Almera on vapaasti hengittävä, ei tule mitään turbo-ongelmiakaan.

Jos joku auto on perusauto, niin Nissan Almera. Se on sitä vielä enemmän kuin Toyota Corolla. Joku on sanonut Corollaa ”Japanin Ladaksi”. No siinä tapauksessa Almeraa kai voidaan kutsua ”Japanin Mosseksi”.

nissan almeraTässä Almerassa saa kaupan mukana tukun varusteita: lohkolämmittimen ja ilmastoinninkin. Almera oli Nissanin valikoimassa vuodet 1995-2007. Eli koeajettu auto on mallistonsa viimeisiä mohikaaneja.

Japanilaiseksi autoksi on yllättävää, että aikoinaan kuulemma moni Nissan Almeran omistaja oli kuulemma kärsinyt autonsa pikkuvioista. Mikään erityinen ja yksittäinen ongelma ei kuitenkaan noussut esiin ja viat korjattiin takuissa. Tielle jättäneitä vikoja ei esiintynyt yhtään enemmän kuin muissakaan keskivertoautoissa..

Eli jos Almeroissa joitakin lastentauteja alkutaipaleilla olikin, niin kyllä ne pääasiassa syntyivät jo valmiina keski-ikäisiksi toppatakkimiehiksi, jotka eivät sairastele nuhaa ja pientä räkätautia pahemmin.

nissan almera 2Hatchback kirjastotädille

Koeajolenkillä auto tuntui olevan kunnossa niin alustansa kuin muidenkin osien puolesta. Ajamiseen taitaa kuitenkin samanhenkinen totuus kuin kommunistilehti Tiedonantajan Lada-arvioissa aikanaan:  eihän tätä autoa olekaan tehty mihinkään rikkaiden nautiskeluun, vaan tavallisen kansanihmisen siirtymiseen ja asioimiseen pisteestä A pisteeseen B.

Arkiajossa ominaisuudet ovat hintaan ja ikään nähden kohdallaan ja konstailemattomat. Erityistä paimentamista se ei kehä III:lla vaatinut, käytös oli aika johdonmukaista. Ja vääntöäkin oli, viitospykälälläkin pärjäsi Pakkalan taajamanopeuksissa. Selkeimmät äänet tulivat renkaista, tuuli ei sisään juuri suhissut.

Kun Almera tuli markkinoille, sitä pidettiin ulkonäöltään edeltäjämallia, Nissan Sunnya, eurooppalaisempana. No nyt se kyllä näyttää ihan ehdalta oman aikansa japanilaiselta. Sisältä se on ajan hengelle uskollisesti muovinen ja selkeä. Tämä auto vaatii katsastusta vasta helmikuussa 2017.
Tosin, pääsääntöisesti eläkeläisvaari taitaa ajaa porrasperäisellä Almeralla. Ehkä tämä hatcback on enemmän eläkkeelle jääneen kirjastotädin kulkupeli.

Nissan Almera 1.5i Visia Sportdeck
Vuosimalli: 2007
Mittarilukema: 132 000 km
Moottori: 1,5 l
Käyttövoima: bensiini
Teho 96 hv
Hinta: 5 699 €
Myyjä: Autosilta, Espoo
 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo Volvo S60 T5 vm.2020 – Tehokas ”nykymuseo”
Koeajo käytetty Tesla Model 3 – Vantaan äijä Teslan ratissa
Koeajo käytetty Toyota Avensis – Luottoneuvojan parempi Toyota

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *