Kaasujalka

Koeajo käytetty Alfa Romeo GTV – Alfalla Pride-kulkueeseen?

Julkaissut:

|

18.8.2015

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo käytetty Alfa Romeo GTV – Alfalla Pride-kulkueeseen?

Nimimerkki ”Sateenkaaren päässä” sohaisi ampiaispesää kysymällä Suomi24:llä, onko Alfa Romeo homo- ja bi-miesten auto. Jaa-a ja huh huh… Tähän yhteiskunnallisesti tärkeään kysymykseen piti löytää vastaus!

Koeajossa käytetty Alfa Rome GTV. Kohta mennään tietysti jonkun verran kokemuksiimme yli 200 000 kilometriä ajetulla, vuosimallin 1999 Alfa Romeo GTV:llä Coupella.

Mutta sitä ennen täytyy vielä palata tuohon ”Sateenkaaren päässä” –nimimerkin virittämään keskusteluun. Sehän kirvoitti muutamia ihan mielenkiintoisia vastauksia. Tosin keskustelun virittäjä kyllä sivusi erästä muutakin merkkiä.

Sanatarkasti hän kirjoitti näin: ”Pitääkö paikkansa tälläkin foorumilla levitetty tieto, että Alfa Romeo olisi jostakin syystä BMW:n tapaan erityisen suosittu merkki gay- ja bi-miesten keskuudessa. Onko tutkittua tietoa vaiko vaan provo? ”

Siihen sitten nimimerkki ”Hämmentävää” vastasi, että jos Bemareita on vaikka 20 kertaa niin paljon kuin Alfoja, tietenkin Bemarikuskeissa on enemmän homoseksuaalejakin.

”Homot ovat autoharrastajia siinä missä muutkin ihmiset. Englannissahan on heille oma kerhonsakin; Gay Classic Car Club”, hän valisti.

Ja siinä hän on tietysti ihan oikeassa.

Kaksi kerhoa

Enpä ole koskaan autojuttuja tältä kantilta miettinyt.

Tosin, täytyy sellainen asia ihan rehellisesti myöntää, että itsekään en kovin helposti hankkisi 1-sarjan Bemaria, Volkswagen Beetleä tai Miniä. Ne kun ovat minun mielestäni aika tyttömäisiä autoja.

Myönnettäköön samantien, että tuollainen ajatteluhan nyt on ihan menneestä maailmasta, kun painonostajatkin tänä päivänä jo pukeutuvat mennen tullen pinkkiin pikeepaitaan. Kova jätkä on se, joka ei mieti, mitä muut ajattelevat!

Mutta Alfan kohdalla tuollaiset spekulaatiot vähän yllättivätkin. Minä kun olen aina luullut Alfa-miehiä koviksi naistenmiehiksi.

”Hämmentävää” –nimimerkki tietää kertoa Suomi24:llä senkin, että Suomessa toimii kaksi isompaa Alfa Romeo kerhoa. Toinen niistä järjestää monipuolisia kokoontumisia, kuten retkiä, teatterikäyntejä ja muita koko perheelle tarkoitettuja tapahtumia. Toinen taas on keskittynyt muihin kuin perhetilaisuuksiin.

”Jokainen voi kerhojen nettisivuilta todeta tämän”, Hämmentävää kirjoittaa.

No jaa, liittyyköhän tuo kerhojen jakautuminen nyt mitenkään tähän asiaan? Kävin kahden Alfa-kerhon sivuilla, enkä kyllä kummastakaan pystynyt tekemään sellaista tulkintaa, että kysymys olisi mistään muusta kuin Alfa Romeoista ja autofanituksesta.

Raakaa kyytiä

Pakkohan tämä oli kuitenkin ikään kuin testata. Alle otimme siis 206 000 kilometriä ajetun Alfa Romeo GTV 2.0 i 16 Twinspark Coupen. Autohan käsitykseni mukaan on vain ärhäkkäämmin muotoiltu versio perinteisemmästä Alfa Romeo 156:sta.

Kyyti oli raakaa ja vaihdekeppiäkin sai runnoa silmään oikein kunnolla, ajamisesta oli kyllä tyttömäinen pehmeys kaukana. Nouseminen matalasta autosta teetti tällaisella painonpudotuksen jälkeenkin 90-kiloiselta ukolla työtä.

Mutta kaikkiaan tämä coupemallin Alfa oli minusta oikein hauska tuttavuus. Ulospäin se voi olla jonkun mielestä naismainen, mutta ajaessa se vaatii kyllä miehen kättä. Ajoasento tai näkyvyys eivät tosiaankaan ole GTV:n vahvuuksia. Äänetönkään auto ei varsinaisesti ole, vaikka sileällä tiellä meneekin kohtuullisen siististi.

Eniten tykkäsin, kun perinteisestä rivinelosesta huolimatta autossa oli makeat moottorin soundit. Tavaratilan puolesta tällä Alfalla ei kyllä lähdetä hirvimetsälle, pikemminkin kruisailemaan Hangon Regatan kesäisille kaduille, joko tyttöystävän tai poikaystävän kanssa kaksin.

Käänsi naistenkin päät

2-litrainen ja 150-hevosvoimainen moottori tekee tästä Alfasta tasapainoisen ajettavan, en juuri tähän autoon mitään 3-litraista V6-moottoria kaipaakaan. Tämä on selvästi tehty enemmän rivakkaan kaupunkikruisailuun kuin valtateille.

Halvallahan tämän Alfan saa. Ja olen käsittänyt, ettei Alfa nyt niin mahdoton ylläpidettävä ole kuin usein kuulee väitettävän. Mikään ei ajossa kielinyt, että tämä yli 200 000 ajettu Alfa olisi hajoamassa käsiin.

Monia erikoisempia automerkkejähän arvostelevat äänekkäimmin juuri ne, jotka eivät itse sellaista omista.

Kuten eräs tuttu automyyjä sanoi, olisi mukava, kun Suomessakin ihmiset uskaltaisivat olla persoonallisempia ja ostaa Alfoja Avensisten sijaan.

Niin, siihen testitulokseen. Kyllä musta Alfa katseita peräänsä keräsi, yhtä paljon miesten kuin naistenkin. Analyysiin mahtuvat myös heteropariskunnat, jotka kävelivät käsi kädessä. En minä tämän perusteella osaa sanoa, voiko Alfaa nimetä edelleenkään viralliseksi”Pride-autoksi”.

Koeajettu Alfa Romeo GTV 2.0i 16V TWINSPARK COUPE
• Vuosimalli: 1999
• Mittarilukema: 206 000 km
• Vaihteet: manuaali
• Vetotapa: etuveto
• Teho: 155 hv
• Hinta: 4299 €
• Myyjä: Autosilta, Espoo

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo käytetty Range Rover Evoque – Vähemmän ”karpomainen”
Koeajo käytetty Volvo S80 – Vanhakaan diesel-Volvo ei apuvirtaa kaipaa
Koeajo käytetty Mercedes-Benz C300 de – Pistokediesel pitkämatkalaiselle

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *