Kaasujalka

Poliisi on paras Korsossa

Julkaissut:

|

28.11.2012

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Poliisi on paras Korsossa

Mikäpä olisi miehekkäämpää kuin snäckärilounas Korson laitamilla? Kaasujalka suosittelee muillekin!

Road Star löytyy Korson ja Mikkolan alueelta entisen Esson eli nykyisen ABC:n vierestä. pientalotaajaman sydämestä, turvallisesti kaukana Korson asemasta. Ympäristö on vehreää ja täältä löytää Vantaan parhaat puolet: kansainomaisuutta ilman uhkaa turpaan saamisesta, mikä nyt jonkun verran on aina riskinä esimerkiksi Myyrmäen asemalla Liesigrillin liepeillä.

Ystävällinen tunnelma

Naisetkin pukeutuvat täällä crockseihin ja miehet ovat leppoisia. Ensin kun ajelimme päätoimittajan kanssa avomallin PT Cruiserilla katukeittiö Road Starin pihaan, välähti päähän, että jospa tällainen vähän tyttömäinen tai Espoon purjehduskenkäpojille tyypillinen auto herättää aggressiota.

Meinaan sen verran isomahaisia köriläitä siellä Road Starilla asioi samalla hetkellä, että en usko niiden kuolaavan avomallisen PT Cruiserin perään. Enemmän tuntuivat olevan niitä miehiä, jotka haaveilevat kunnon V8-lotjista ja ajavat arkiajot 90-luvun alun isoilla Volvoilla. T-paidan väri oli musta ja se hädintuskin riitti verhoamaan koko mahanjellikkaa.

Mutta ystävällisesti yksi niitä tuli sanomaan, että teillä näyttää pojat tuo toisen etupyörän pyörimissuunta olevan väärä. Kiitimme ja helpottuneina riensimme kilvan vakuuttamaan, että auto kuului autoliikkeelle ja että emme itse missään nimessä sellaista itse ostaisi.

Miehekkäästi seisten

Miehekkäästi ruokailu tapahtui seisaallaan parkkipaikalla roskalaatikon kantta pöytätilana hyödyntäen, tuoleja ja penkkejä kun siinä edustalla ei ollut ollenkaan. Police-ateria ranskalaisten ja tuhdin munahampurilaisen kanssa oli suoraan sanottuna parasta, mitä olen aikoihin syönyt. Hinta oli se tavallinen, 7,70 euroa. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kyllä tämä pesee Heset ja Mäkkärit mennen tullen, annoskin oli todella suuri.

Ikävintä tietysti, että lokit keskeyttivät lounaan. Monta niitä ei ollut ja Kauppatorin lokkien häirintään kyllästyneenä tulin ensin intoilleeksi päätoimittajalle, että täällä Vantaalla lokitkin antavat ihmisen syödä rauhassa. Mielessäni kuvittelin, että lokeillakin on keskenään sellainen sopimus, että häiritsevät vain varakkaita Helsingin ydinkeskustassa.

Mutta sitten tuli yksi ahnas kiljukaula siihen pyörimään sen verran uhkaavasti, että tuli heitettyä hyvät pöperöt roskiin. Ja se oli hölmöä ja hätäistä, koska syöksyistään huolimatta tämä Korson lokki ei sentään lentänyt siipi ihmisen otsaa viistäen, vaan piti tietyn varoetäisyyden.

Rikkaatkin kansanmiehiä

Rikkaista puheen ollen on sanottava, että Vantaalla nekin tuntuvat olevan kansanmiehiä. Nimittäin samanaikaisesti Road Starilla tuli asioimaan tuliterällä E-Mersulla rouvansa kanssa iäkkäämpi herrasmies. Hakivat pöperöt tiskiltä ja menivät Mersuun syömään.

Eivät vaikuttaneet muutenkaan yhtään herraskaisilta, todennäköisesti olivatkin rehellisellä perusyrittämisellä vaurastunut yrittäjäpariskunta, joka nyt vanhoilla päivillä otti lungisti.

Ei ihme, että Road Star on kerännyt kiitosta paljon myös netissä. Tässä eräs poiminta fsnordic.net -sivustolta:
’’Jos notkutte Korson/Mikkolan nurkilla niin Road Star (helppo poiketa myös Lahden motarilta, Lidl:n vieressä) Saman ketjun toinen snagari on Hyrylässä’’.

Road Star
Murmelikuja, Vantaa

Ruoan riittävyys: 3
Palvelu: 3
Ruoan äijämäisyys:  5
Paikan äijämäisyys:  5
Äijäpisteet yhteensä: 16p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Tämä paikka on vaihtanut nimeä ja tässä uudistuneesta juttu

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

La Locanda – Carbonara-puuroa Simonkylässä
Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas
Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *