Mestarit kävivät tiukan kisan BMW-luokan voitosta

11.2.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kuva Marko Kyöstilä

BMW-rallisarjan toinen osakilpailu päättyi Veli-Matti Havelinin voittoon. Tuplamestari Timo Bäck antoi sarjan hallitsevalle mestarille tiukan vastuksen.

Ähtärin ympäristössä ajettu BMW Xtreme Rally -sarjan toinen osakilpailu kulki varsin pitkälle samoilla nuoteilla kuin Lammilla ajettu sarja-avaus: vanhat sarjamestarit ja uutena haastajana tälle kaudelle tullut Anssi Valkonen muodostivat päätös-EK:ta lukuun ottamatta kärkikolmikon.

Viime kaudella ylivoimaisia osakilpailuvoittoja ajanut Laihian UA:n Veli-Matti Havelin putosi Lammilla päätös-EK:lla Valkosen taakse kakkoseksi. Timo Bäck putosi samaisella EK:lla ulos kärkijoukosta. Nyt päätös-EK:lla epäonnistui puolestaan Valkonen.

Ähtärissä Havelin avasi kisan EK-voitolla, mutta vuosien 2008 ja 2012 BMW-mestari Bäck nosti itsensä seuraavalla EK:lla kärkipaikalle. Kolmonen oli taas Havelinin heiniä, ja tauolla hän oli 5,6 sekuntia Lapuan UA:n Bäckin edellä. Kaikilla kolmella EK:lla kolmanneksi ajanut Valkonen oli jäänyt kärjestä 29,2 sekuntia.

Kärjen järjestys ei muuttunut kahdella viimeisellä EK:lla. Havelin kasvatti EK-pohjilla eron 12,2 sekuntiin. Valkonen putosi päätös-EK.lla kauas kärkikaksikosta mutta piti kolmospaikan.

Havelin siirtyi BMW-sarjan kärkipaikalle ja Bäck vankisti otettaan yli 50-vuotiaiden seniorien kisassa. Juniorien nopein Ähtärin 67 EK-kilometrin kisassa oli Seinäjoen Juha Jokiaho, joka oli yleiskilpailussa kuudes.

BMW-sarjan seuraava osakilpailut ajetaan 12.5. Mäntsälässä.