Kaasujalka

Tampereen BestDrivessa puhaltavat uudet tuulet

Julkaissut:

|

21.10.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tampereen BestDrivessa puhaltavat uudet tuulet

Joensuussa jo vankan sijan rengasalalla saavuttanut yrittäjäpariskunta Johanna ja Sami Kallinen ottivat rohkean askeleen lähtiessään BestDrive-yrittäjiksi myös Tampereelle.

Joensuulainen Kallisen yrittäjäpariskunta otti syksyllä 2023 rohkean askeleen ja osti Continentalilta Tampereen BestDrive -toiminnan.  Pariskunnan toiseen rengasketjuun kuuluva liike jatkaa edelleen Joensuussa. Vaikka Tampereella vietettiin virallisia avajaisia vasta nyt elokuussa 2024, BestDrive Tampere on koko ajan ollut toiminnassa.
Aiempaa laajemman palvelurepertuaarin Kalliset päättivät kuitenkin säästää uusiin tiloihin Vihiojantie 26:ssa, joihin yritys muutti toukokuussa 2024. Vanha kiinteistö parinsadan metrin päässä Jokipohjantiellä on jo purettu.

Monipuoliset huoltopalvelut

Tampereen BestDrive -toimipiste edustaa erityisesti Continental-brändin renkaita, vaikka Johanna ja Sami Kallinen jatkavatkin toimintaa itsenäisinä yrittäjinä.

Vaikka BestDrive -liikkeet tunnetaankin erityisesti asiantuntevista rengaspalveluistaan, BestDrive Tampere tarjoaa autoille pitkän ja monipuolisen listan muitakin huoltopalveluja: määräaikais- ja vuosihuolloista tuulilasin vaihtoihin ja korjauksiin, ilmastointihuolloista ilmaiseen Car Checkiin.
–Tarjoamme kaikille asiakkaillemme meillä suoritettavan työn yhteydessä veloituksettoman Car Check ajoneuvon tarkistuksen, kertoo Sami Kallinen.

Car Check ajoneuvon tarkistus sisältää 12 tarkistuskohtaa ja asiakas saa tarkistuksesta halutessasi kirjallisen raportin.
-Sesonkiaikaan renkaanvaihdon yhteydessä suoritamme veloituksettoman kevyemmän 5 kohdan Car Check Light tarkistuksen, Kallinen kertoo.

Tuulilasinvaihtojen lisäksi Kalliset ovat laajentaneet BestDrive Tampereen palveluntarjontaa myös sähköautojen huoltoihin. Vaikka sähköautojen huolto on yleensä polttomoottoriautoihin verrattuna edullisempaa ja huollon tarve vähäisempää, täyssähköautoilla on kuitenkin muutamia erittäin tärkeitä huoltotarpeita. Auton valmistajan huolto-ohjelmaa noudattaminen on tyypillisesti ehtona takuun säilymiselle.
–Syksyn mittaan meille on uutuutena tulossa myös vaativampi ja erilaisilla etähallintalaitteilla tehtävä vikadiagnostiikka, Sami Kallinen kertoo.

Myös tärkeä työllistäjä

Kallisen yrittäjäpariskunnan löytää vaihtelevasti Tampereelta tai Joensuusta, onhan välimatka sentään 400 kilometriä ja Kalliset asuvat edelleen Kontiolahdella.
–Tilanteesta riippuen olemme 2-3 päivää kerrallaan suunnassa tai toisessa. Kun itse ajaa paljon, tietää mistä puhuu tiskin takana asiakkaille. Tässä oppii tuntemaan paikalliset tiet ja keliolosuhteet, Johanna naurahtaa.

Käytännön vetovastuun Tampereen BestDrive -liikkeestä kantaa työnjohtaja Jukka Seppälä.
–Jukka on rengasalan konkari, jolla on pitkä kokemus niin rengas- kuin autohuoltoalaltakin. Muukin henkilökunta siirtyi meille vanhoina työntekijöinä, mutta uuttakin väkeä olemme palkanneet, Sami sanoo.

–Ja lisää palkataan. Parhaillaankin haemme rengasasentajia talvirenkaanvaihtosesonkiin, Johanna sanoo.

Vaikka Continental-brändi pysyy vahvasti BestDrive Tampereen taustalla, Kalliset ovat käytännössä itsenäisiä yrittäjiä.
–Meitä ei kauheasti sidota, vaan saamme tehdä asiat paikallisesti, Johanna ja Sami sanovat.

Uudet, tänä vuonna valmistuneet toimitilat on rakennettu nimenomaan korjaamotiloiksi. Neliöitä on kaikkiaan peräti 1200.
–Väljissä ja upeissa tiloissa pystymme tekemään niin henkilöautot, pakettiautot kuin isot kuorma-autot ja raskaan kaluston trukit ja traktoritkin. Meillä on neljän nosto-oven takana käytössä 5 lattiaan upotettua nosturia ja käytännössä 2-3 lattiatunkkipaikkaa. Tarkoituksesta riippuen meillä on hallissa 5-8 autopaikkaa. Meillä on valmiudet huoltaa ja korjata lähestulkoon mitä tahansa ajoneuvoja, jopa katupesuautoja ja nurmikonhoitokoneita, Sami sanoo.

Globaali ja paikallinen

Elokuun avajaisissa Kalliset tarjosivat asiakkaille 120–150 kiloa pyttipannua ja parhaina päivinä toimipisteessä vieraili satoja ihmisiä.
–Avajaiset olivat todella onnistuneet ja kauppakin kävi älyttömän hyvin. Tampere on kasvava ja fiksu kaupunki ja meille on tärkeää tarjota mahdollisimman isolle joukolle sitä palvelua, jota he oikeasti myös tarvitsevat, Johanna ja Sami sanovat.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ferrarin liiketoiminta Suomessa uudelle yhtiölle
Uudistunut Audi A3 ladattava hybridi – Jopa 143 km sähköinen toimintasäde
Peugeot E-3008 Long Range tarjoaa yli 700 kilometrin toimintasäteen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *