Kaasujalka

Autokorjaamo Viinikka – Tyttären ja isän autokorjaamo

Julkaissut:

|

25.8.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Autokorjaamo Viinikka – Tyttären ja isän autokorjaamo

Eveliina Viinikka jatkaa isänsä Ari Viinikan rinnalla perheen kahden Mekonomen-autokorjaamon johtamista Vantaan Juurakkotiellä ja nyt myös uudessa toimipisteessä Vantaan Virkatiellä.

Eveliina Viinikka,30, jatkaa isänsä Ari Viinikan rinnalla perheen kahden Mekonomen-autokorjaamon johtamista Vantaan Juurakkotiellä ja nyt myös uudessa toimipisteessä Vantaan Virkatiellä. – 12 vuotta aloitin varaosakuskina ja täällä jatkan edelleen, nykyään vain operatiivisena johtajana, Eveliina Viinikka naurahtaa.

Ari Viinikka perusti Autokorjaamo Viinikka Oy:n jo vuonna 2008. Eveliina-tytär pyöri korjaamon tiloissa jo pikkutyttönä, mutta opiskeli ensin lähihoitajaksi. Täysi-ikäiseksi tultuaan ja ajokortin ajettuaan 18-vuotiaana ja 12 vuotta sitten Eveliina päätyi kesätöihin varaosakuskiksi isänsä korjaamoon, silloin korjaamo toimi vielä toisen korjaamoketjun brändin alla.

Juurakkotieltä käsin Eveliina on johtanut päivittäistä korjaamotoimintaa Juurakkotiellä käytännössä jo kolmen vuoden ajan, komean tittelin hän sai viime vuoden puolella.

Autokorjaamoalaa on perinteisesti pidetty miesten hommana, eikä Eveliina Viinikkakaan ole naisen täysin välttynyt ennakkoluuloilta.
–Työntekijöillemme sukupuolella ei ole välillä. Sen sijaan jotkut asiakkaat ovat kyllä kysyneet, eikö täällä ole yhtään miestä töissä. Siihen olen vastannut, että valitettavasti ei nyt ole muuta kuin minun palveluni tässä tiskin takana, Eveliina naurahtaa.

Suuri Mekonomen-korjaamo

Loppukeväästä Autokorjaamo Viinikka Oy avasi myös toisen korjaamon Helsinki-Vantaan läheisyyteen Vantaan Virkatielle.
–Taidamme olla Suomen suurin yksittäinen Mekonomen-korjaamo tällä hetkellä, Eveliina Viinikka arvelee.

 Juurakkotien Mekonomen-korjaamo työllistää 16 ja Virkatiellä 5 henkilöä. Virkatieltä yritys osti jo valmiina korjaamon toiselta yrittäjältä.

Eveliina ei ole intohimoisia autoihmisiä.
–Ei minulla mitään suurta varsinaista kiinnostusta autoihin ole ollut. Enemmän tässä on halua ja vähän velvollisuudentunnettakin jatkaa perheyritystä. Viinikan perheellä on kuitenkin ollut autokorjaamoja jo viisitoista vuotta. Vuosien varrella olen myös saanut uusia haasteita ja sitä myöten kiinnostuin alasta yhä enemmän. Vapaa-aikani käytän kuitenkin melkeinpä kaikkeen muuhun kuin autoihin liittyviin asioihin, hän sanoo.

Mekonomenia Eveliina kehuu laadukkaaksi korjaamobrändiksi, jolla on laaja varaosavalikoima ja nopeat toimitukset.
– Ketjulta saamme hyvin myös markkinointitukea ja ylipäätään näkyvyyttä. Varaosien saanti on parantunut entisestään, kun Mekonomen ja Koivunen yhdisti voimansa.

Vaikka Eveliina Viinikka onkin käytännössä itseoppinut korjaamopomo, hän on täydentänyt osaamistaan käymällä Kannattava liiketoiminta -koulutuksen ja suorittamalla sen myötä myös autoalan työnjohtajan ammattitutkinnon.

Pikkuhiljaa Viinikan perheyrityksenkin Mekonomen-autokorjaamoissa ollaan valmistautumassa sähköautojen läpimurtoon.
–Tämä tarkoittaa henkilökunnan kouluttamista ja investoimista tarvittaviin työkaluihin ja laitteisiin. Pyrimme saamaan kilpailuetua sillä, että pystymme huoltamaan ja korjaamaan kaikki autot käyttövoimasta riippumatta. Toistaiseksi asiakkaistamme vain pienellä murto-osalla on sähköauto, mutta määrä  lisääntyy koko ajan, Eveliina sanoo.

Asiakasta kunnioittaen

Autokorjaamoala on kalliiden investointien bisnestä ja se on suuri haaste nyt ja tulevaisuudessa.
–Laitteet ovat arvokkaita. Uskon kuitenkin, että isona korjaamona meillä on Mekonomen-ketjun tuella suuret hyvät mahdollisuudet menestyä ja pysyä alalla mukana. Töitä kyllä riittää, kun autojen keski-ikä Suomessa jatkaa kasvamistaan ja ihmiset sitä myöten laittavat rahaa myös niiden korjauksiin, Eveliina Viinikka sanoo.

Johtamansa Mekonomen-autokorjaamon vahvuudeksi Eveliina Viinikka näkee ammattitaitoisen henkilökunnan ja asiakkaiden tarpeiden kunnioittamisen.
–Näitä asioita jo vakiintunut asiakaskuntamme arvostaa ja siitä olemme saaneetkin hyvää palautetta. Tulevaisuuden toiveena olisi, että pikkusiskoni Neea Viinikka tulisi jakamaan vastuuta kanssani. Hän on aloittanut tammikuussa 2024 meillä ns. “oppipoikana” minun alaisuudessani. Eveliina kertoo.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Tässäkö Suomen helpoin tuulilasinvaihtopalvelu?
Näin lataat sähköauton lomareissulla
Suurteholatausasemat tulivat Matkakeitaillekin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *