Kaasujalka

Tässäkö Suomen helpoin tuulilasinvaihtopalvelu?

Julkaissut:

|

23.8.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tässäkö Suomen helpoin tuulilasinvaihtopalvelu?

 

Kun tuulilasi menee rikki ja asiakkaalla on tuulilasivakuutus, Lasivakuutus.fi -palvelu noutaa auton kotoa tai töistä ja tuo sijaisauton tilalle. Kun työ on valmis, auto palautetaan asiakkaan haluamaan osoitteeseen. Helpommaksi tuulilasinvaihto Uudellamaalla, pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa tuskin voi mennä.

Autoja Lasivakuutus.fi noutaa ja palauttaa Espoossa, Helsingissä Vantaalla sekä Uudenmaan kehyskunnissa Kirkkonummea, Kauniaista ja Järvenpäätä myöten. Samaa palvelua se tarjoaa myös Lahdessa. Autoja haetaan arkipäivisin aamukuudesta eteenpäin aina iltayhdeksään asti.  Viikonloppuisin Palvelua pyörittävän Jirka Patiksen mukaan kyseessä on Suomen ensimmäinen viiden tähden tuulilasipalvelu.

Konsepti löi itsensä kertaheitolla läpi elokuussa 2022. Konsepti on uusi, mutta asentajat tekevät työtään yli 20 vuoden kokemuksella.
–Tärkein asia palvelussamme on, että teemme rikkoutuneen tuulilasin vaihtamisen asiakkaalle niin helpoksi kuin se vain on ylipäätään mahdollista. Asiakkaalle tämä kaikki maksaa vain tuulilasivakuutuksen omavastuuosuuden verran, vakuutusyhtiötä riippuen 100–200 euroa. Edullisesta ja monipuolisesta palvelusta ei laskuteta mitään extraa, kertoo Jirka Patis Lasivakuutus.fi -palvelusta.

Toki asennuspisteisiin Helsingissä ja Espoossa voi ajaa itsekin, mutta silloin on aika sovittava etukäteen puhelimessa, koska työntekijät eivät päivystä jatkuvasti paikan päällä.  Lähtökohtana on se, että auto haetaan asiakkaan kertomasta osoitteesta ja myös palautetaan sinne, mihin asiakas haluaa.

Kiveniskemätkin korjaukseen

Netissä tai soittamalla Lasivakuutus.fi -palvelun asiakaspalveluun tilaajan ei tarvitse itse sovittaa aikataulujaan ja ajaa sen toimipisteeseen.

– Tilalle tuodaan veloituksetta myös sijaisauto, kertoo Patis. Asiakas pystyy varaamaan palvelun joko Lasivakuutus.fi -palvelun verkkosivuilta tai soittamalla numeroon 0400 700 557. Verkkosivuilta löytyvät myös vapaat ajat ja autojen noutopalvelun ajat. Puhelinpalvelu toimii askisin aamukahdeksasta iltayhdeksään, viikonloppuisin aamukymmenestä iltakuuteen.
–Lasivakuutus.fi -palvelun nopeus riippuu luonnollisesti päivästä ja sesongista, mutta nopeimmillaan asiakkaan auto voidaan lähteä noutamaan saman tien, jos meillä vain on sijaisautoja vapaana, Pyrimme kaikissa tilanteissa nopeuteen. Mutta jos on kova kiire, aina kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja kysyä varaustilannetta. Jos tuulilasiin tulee kiveniskemä, on ensiarvoisen tärkeä suojata iskemäkohta lialta ja kosteudelta vaikkapa tarran- tai teipinpalasella. Pienikin tuulilasin kiveniskemä voi aiheuttaa kalliin laskun, jos siihen ei reagoida ajoissa. Auton lasin vaihto uuteen tulee kuitenkin aina kalliimmaksi, kuin pelkkä auton tuulilasin korjaus ja huolto.

Hyvä nyrkkisääntö on, että jos iskemä tuulilasissa on alle kahden euron kokoinen, saadaan se usein vielä paikkaamalla eli korjaamalla kuntoon. Tuulilasin vaihto on lähes välttämätön tilanteissa, joissa kiveniskemän koko on halkaisijaltaan isompi, kuin kahden euron kolikko, eli noin 2,5 cm.
–Jos kiveniskemiä on kuitenkin vähintään neljä, tuulilasi menee vaihtoon, Patis sanoo.

Tuulilasi kuin pieni tietokone

Keskimäärin Lasivakuutus.fi vaihtaa kymmenisen tuulilasia päivittäin.

Ensisijaisesti Lasivakuutus.fi -palvelu pyrkii aina korjaamaan tuulilasin: vaihtoon tuulilasi menee vain, kun siihen on tullut selkeä halkeama. Kiveniskemien korjauksesta tuulilasivakuutuksen ottaneen asiakkaan ei tarvitse maksaa edes omavastuuosuutta.
–Kulumista tai naarmuuntumista vakuutus ei korvaa. Vakuutuksen piikkiin menevät vain selkeät kiveniskemät tai halkeamat. Toki vaihdamme myös sellaisten asiakkaiden tuulilaseja, joilla ei ole lasivakuutusta. Kuitenkin 70 % asiakkaistamme on ottanut tuulilasivakuutuksen.

Omat asennuspisteet Lasivakuutus.fi -palvelulla on Helsingissä, Espoossa ja Lahdessa.
–Lisäksi meillä on partnerisopimuksia ympäri Suomen. Jos asiakkaan auton tuulilasi vaatii vaihtamista tai kiveniskemän korjausta muualla Suomessa kuin Uudellamaalla tai Lahdessa, ohjaamme hänet aina suoraan lähimmälle yhteistyökumppanille, Patis sanoo.

Lasivakuutus.fi käyttää useampaa tukkuria, mutta enimmäkseen se käyttää PIlkingtonin ja Saint Gobainin tuulilaseja.  Kaikki yrityksen käyttämät tuulilasit ovat EU-hyväksyttyjä ja niissä on OE-merkintä.
– Toimimme viiden tukkurin kanssa varmistaaksemme nopean palvelun asiakkaalle.  Jos yhdeltä tukkurilta onkin jokin tietty lasi loppu, niin toiselta saamme sellaisen nopeasti, Patis sanoo.

Patis muistuttaa, että tämän päivän auton tuulilasi ei ole enää pelkkä lasi: se kätkee sisäänsä paljon teknologiaa, kuten esimerkiksi sadetunnistimen. Tuuliasi voi olla myös osa auton kamera- ja tutkajärjestelmiä.
–Tuulilasi on myös osa auton koria kantavaa rakennetta. Ehjä tuulilasi kattaakin jopa 30 % korirakenteen kantokyvystä ja kolaritapauksissa se siirtää liike-energiaa auton koria kohden, joka parantaa matkustajien turvallisuutta. Jos kameran tai sadetunnistimen alueelle tuulilasissa tulee kiveniskemä, se estää kameran tai tunnistimen toiminnan ja lasi menee tämän takia vaihtoon. Meillä on kaikki tuulilasien kalibroimiseen tarvittava uusin teknologia, joita kokeneet asentajamme osaavat myös käyttää, Patis sanoo.

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Autokorjaamo Viinikka – Tyttären ja isän autokorjaamo
Näin lataat sähköauton lomareissulla
Suurteholatausasemat tulivat Matkakeitaillekin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *