Kaasujalka

Näin lataat sähköauton lomareissulla

Julkaissut:

|

19.8.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Näin lataat sähköauton lomareissulla

Moni sähköautolla ajeleva pohtii, miten menopeliä saisi ladattua myös lomamatkalla. Helppo tapa varmistaa auton virransaanti on hankkia sekä asiointikaapeli että suko-pistorasiaan sopiva matkalaturi.

 

Vaikka nopeasti lataavia sähköautojen latausasemia on saatavilla koko ajan enemmän, tulee silti vastaan tilanteita, joissa on tarve saada autoa ladattua ihan tavallisesta pistorasiasta. Erityisesti pienemmillä paikkakunnilla huoltoasemalle voi olla matkaa eikä kiinteää latausasemaa ole saatavilla. Erilliselle asiointikaapelille voi puolestaan tulla tarve, kun julkinen latausasema löytyy, mutta sen käyttö –vaatii oman latauskaapelin.
-Besen FlexCharge Basic on Type2-latauskaapelilla varustettu, edullinen sähköauton matkalaturi, jolla lataat niin sähköautoja kuin ladattavia hybridejä suoraan tavallisesta suko-pistorasiasta. Type2 on eurooppalaisissa autoissa yleisimmin käytössä oleva latausliitäntä, joten laturi käy lähes kaikkiin ladattaviin autoihin, esittelee markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikkeiden ja maahantuonti- ja tukkuliike Kaha Oy:stä.

FlexCharge Basic on varustettu viisi metriä pitkällä latauskaapelilla ja latausteho on säädettävissä 10A (2,3 kW) tai 16A (3,6 kW). Tuotteella on IP66-luokitus, joten sitä voi huoletta käyttää kaikenlaisissa sääolosuhteissa. FlexCharge Basic täyttää suomalaiset turvallisuusvaatimukset ja siinä on sisäänrakennettu vikavirtasuoja. Laturissa on LED-valo, josta näkee helposti latauksen tilan. Pienikokoinen laite on lisäksi helppo kuljettaa matkassa mukana.

Miten menetellä, kun sähköautojen julkisessa latausasemassa ei olekaan kiinteää latauskaapelia? Monien autojen mukana tulee ainoastaan Mode 2 -latauskaapeli, jonka toisessa päässä on tavallinen suko-pistoke.
– Näillä kaapeleilla julkisten latausasemien käyttö ei onnistu, vaan tarvitaan asemien kanssa yhteensopivaa Mode 3 -kaapelia.  Korkealaatuiset Harting-latauskaapelit ovat ns. ”asiointikaapeleita”, joiden avulla voit käyttää sähköauton latausasemaa, jossa ei ole kiinteää latauskaapelia. Vainikka tietää.

Yleisimpien, viiden ja seitsemän metrin, kaapelipituuksien lisäksi saatavilla on myös harvinaisempia 2,5 metrin ja 10 metrin latauskaapeleita. Tuotteet ovat kestäviä, turvallisia ja helppokäyttöisiä, joten saat varmasti rahoillesi vastinetta. Harting-latauskaapelit on valmistettu maailmanlaajuisia standardeja tiukasti noudattaen, ja niillä on kaikki asiaankuuluvat hyväksynnät ja sertifikaatit. Tuotteet on valmistettu Euroopassa.

 

Etsi tuotteiden jälleenmyyjiä tästä

 

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Autokorjaamo Viinikka – Tyttären ja isän autokorjaamo
Tässäkö Suomen helpoin tuulilasinvaihtopalvelu?
Suurteholatausasemat tulivat Matkakeitaillekin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *