Kaasujalka

Suurteholatausasemat tulivat Matkakeitaillekin

Julkaissut:

|

1.8.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Suurteholatausasemat tulivat Matkakeitaillekin

Matkakeidas -liikenneasemat Hollolassa, Vierumäellä ja Kausalassa palvelevat autoilijoita yhä monipuolisemmin. Nyt kaikilla Matkakeidas-liikenneasemilla on esimerkiksi sähköautojen suurteholatausasemat, koska Kausalassakin ne ovat työn alla. Vierumäen Matkakeitaalla on oma koirapuistokin.

Matkakeidas -brändin takana on suomalainen perheyritys. Ensimmäinen Matkakeidas tuli Kausalaan jo vuonna 1989. Vierumäelle Matkakeidas-liikenneasema tuli vuonna 2013 ja Hollolaan vuonna 2018. Työtä Matkakeitaat tarjoavat jo yli 100 suomalaiselle.

Nyt yritys pyörii kahden serkuksen ja heidän puolisoidensa voimin. Aarto Rajakko isännöi Satu Rajakon kanssa Kausalan ja Hollolan Matkakeitaita, Carita Käkelä puolisonsa Joni Käkelän kanssa pyörittää Matkakeidasta Vierumäellä.  Ensimmäisen Matkakeitaan Kausalaan perustivat Carita Käkelän äiti ja isä Pirjo ja Erkki Asikainen.
–Itse olen pyörinyt äidin ja isän jaloissa pienestä asti Kausalan Matkakeitaalla, mutta sukupolvenvaihdoksen myötä otin vetovastuun Vierumäestä pari vuotta sitten. Aarto otti vetovastuun Kausalasta, kun Vierumäki avattiin ja Hollalankin Matkakeidasta alusta asti, Carita Käkelä kertoo.

Kaikilla asemilla omat vahvuutensa

Vaikka maailma muuttuu ja autot sähköistyvät, niin autoilukulttuuri liikenneasemineen pysyy. Edelleen autoilija tarvitsee matkan varrella levähdyspaikan, jossa voi myös ravita itseään tai virkistäytyä kupillisella kahvia.
–Toki tällä alalla on omat haasteensa, kun pieni perheyritys kilpailee isojen ketjujen kanssa. Myös ihmisten taloudellinen tilanne ja maailmanmullistukset näkyvät ihmisten liikkuvuudessa ja rahankäytössä. Hyvä ruoka ja siihen liittyvät palvelut ovat kuitenkin Matkakeitaiden vahvuus. Meillä on erittäin ammattitaitoiset kokit ja panostamme paljon noutopöytään, jota taas Kotipizzat ja Hesburgerit täydentävät mukavasti. Erotumme kilpailijoista myös asemiemme valtavirrasta poikkeavalla arkkitehtuurilla. Matkakeitaiden rakennuksissa on käytetty paljon suomalaista silmää miellyttävää puuta ja luonnonkiveä, Aarto Rajakko sanoo.

Kolmesta Matkakeitaasta vilkkainta asiakasvirta on Vierumäellä: sijaitseehan Vierumäen toimipiste yhden Suomen vilkkaimman tien varrella, Nelostien kyljessä matkalla Helsingistä Lahden kautta pohjoiseen. Kausalan Matkakeidas puolestaan on merkittävä levähdyspaikka länsi-itä -suunnassa Valtatie 12.n varrella. Hollolan Matkakeitaankin ohi menevät Valtatie 12 -ohitustie ja Hämeenlinnan tie. Ohi kulkevien rinnalla meille ovat yhtä lailla tärkeitä myös paikalliset asiakkaat kaikilla Matkakeidas-liikenneasemilla, Carita Käkelä ja Aarto Rajakko tuumivat.

Palvelua koiraperheillekin

Vaikka Matkakeitailla vielä pitkään tankataan bensaa ja dieseliä perinteisiin polttoautoihin, panostetaan kaikissa kolmessa toimipisteessä myös sähköautoihin. Hollolassa ja Vierumäellä on pidempään ollut suurteholatausasemat, heinäkuussa suurteholatausasemia alettiin rakentamaan myös Kausalaan.
–Vierumäellä ja Hollolassa on kummassakin Nesteen 6 pikalatauspaikkaa täyssähköautoille ja kaksi 22-kilowattista latauspaikkaa, Vierumäellä on lisäksi Teslan omat 8 latausasemaa. 22-kilowattiset latauspaikat Kausalassakin on ollut jo useamman vuoden ajan, mutta nyt sinne tulee myös 4 suurteholatausasemaa sähköautoille.  Jos autoilijat eivät pysty lataamaan meillä, niin he menevät lataamaan ja ehkä syömäänkin muualle, Aarto Rajakko sanoo.

Vierumäen Matkakeitaalla on huomioitu tankkaamaan, lataamaan ja syömään pysähtyvien perheiden karvaiset lemmikitkin.
–Kun meillä on koirat itsellämmekin, olemme huomanneet teiden varsilla pysähtyessämme kaipaavamme virkistysmahdollisuutta koirillekin, Carita Käkelä sanoo.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Autokorjaamo Viinikka – Tyttären ja isän autokorjaamo
Tässäkö Suomen helpoin tuulilasinvaihtopalvelu?
Näin lataat sähköauton lomareissulla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *