Kaasujalka

Saarnipuu – Äijälounas ilman maskia Koronakadulla

Julkaissut:

|

11.7.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Saarnipuu – Äijälounas ilman maskia Koronakadulla

Saarnipuu Kuitinmäessä on varmasti mitä erinomaisin ruoka- ja tapahtumaravintola espoolaiselle keskiluokalle.  Ja niittäähän se kiitosta kansainvälisellä Tripadvisor-matkailusivustollakin. Ilman maskia ruokailleille äijälounas Koronkadulla se tuotti kuitenkin hienoisen pettymyksen.

 

Saarnipuuhun voi tehdä 360-kierroksen tapahtumaravintolan kotisivuilla. Sisustus on trendikäs, värikäs ja viihtyisä. Ihan muuta kuin monet vähän tunkkaisetkin lounasravintolat, joissa olemme vierailleet kohta jo 20 vuoden ajan. Sisustus on puuvoittoista ja seinällä on kattava valikoima mustavalkoisia valokuvia suomalaisista julkkiksista, alkaen jo manan maille menneistä tämän päivän merkkihenkilöihin, Tapio Rautavaarasta ja Irwin Goodmanista Juha Watt Vainioon ja Gösta Sundqvistiin.

Tosin käsittääkseni näistä kolmesta vain ”Junnu” Vainio ja ”Jöde” Sundqvist asuivat Espoossa. Gösta oli syntynytkin Espoossa.

Missä autot?

Saarnipuu istuu Kuitinmäen pienkaupunginosaan kuin veitsi sulaan voihin. Noin niin kuin vanhaa sanontaa käyttääkseni. Saarnipuu näyttää jo huippusiistiä pihamaata myöten kuin vihertävään taipuvan keskiluokkaisen asuntovelallisen kotiravintolalta. Kapakka se ei missään nimessä ole, eivätkä alueen asukkaat varmaan sellaiseksi sitä haluakaan.

Kadun nimellä on tietysti synkkä kaiku, Saarnipuu kun sijaitsee Koronakadulla. Uskoisin asuntovelkaisten espoolaisten olevan kuitenkin sellaista porukkaa, jotka varmuuden vuoksi pistävät maskin naamalle rajoitusten jälkeenkin.

Autotkin loistavat pihamaalla poissaolollaan, koska ne on jätetty kivenheiton päähän Prisman parkkihalliin. Meille Kaasujalan miehille on aina pettymys, kun emme voi arvioida lounasravintolan pihaan pysäköityä autorivistöä.

Saarnipuuta kiitellään kansainvälisellä Tripadvisor—sivustollakin, johon turistit ympäri maailman kirjoittavat matkailukokemuksistaan ja arvioivat ravintoloita. Saarnipuu onkin saanut ihan mukavasti kiittäviä arvioita, ne ovat kuitenkin suomalaisten ja ilmeisesti paikallisten kynistä lähtöisin.

”Erittäin mukava lupaava pieni ravintola” kehuu Sanski66. Arvostelun hän on kirjoittanut tämän vuoden tammikuussa.

”Testasimme heidän lounastarjontaansa ensimmäistä kertaa. Päivittäin on useita vaihtoehtoja, ~ 12eur – lähempänä 20eur (pihvi), mukaan lukien salaattibuffet ja kahvi. Uskon, että kasvisvaihtoehto on päivittäin, mutta en ole varma vegaanista. Minulla oli lohipastaa, joka oli hyvää, ja miehelläni oli pihvi, josta hän nautti. Siellä järjestetään myös musiikkitapahtumia, mikä meidän pitäisi myös tarkistaa. Tällaisia kivoja, ei hienoja, mutta ei pikaruokapaikkojakaan Espoossa ei ole liikaa, joten toivottavasti tämä pysyy!”, Sanski kehuu.

Paljon kehuja netissä

”Lounas on yksinkertainen, mutta maukas ja annos on melko suuri. Koska lounas sisältää yksinkertaisen salaattipöydän ja kahvin, hinta-laatusuhde on hyvä. Ei mitään hienoa tai erityistä, mutta tyydyttävää kuitenkin. Ravintolassa on kunnollinen patio, joka on suhteellisen hiljainen ja rento syödä. Sisustus on erittäin puhdas”, ylistää puolestaan nimimerkki Shuusko, arvostelu on elokuulta 2023.

Myös Patrik kehui maaliskuussa 2024 ruokaa täydelliseksi ja ilmapiiriä miellyttäväksi.

”Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä paikka syödä ja viettää aikaa”, Patrik kiittelee.

Myös Saarnpuun Facebook-sivuilla on ylistäviä arvioita.

”Söiin 31.3.2023 ”Saarnissa” elämäni maistuvimman wienerleikkeen”, ylistää Heikki.

Niinpä. Varmasti Saarnipuu on kaikilla mittareilla miellyttävä paikka, eikä se myöskään ole liian hieno. Noutopöytä olisi maksanut 13,50 ja sehän on jopa 40 senttiä vähemmän kuin omassa kantapaikassani Vantaan Korsossa. Me päädyimme kuitenkin valitsemaan lounaslistalta possunleike-annoksen, jonka hinta oli 15,50 €.  Hintaan sisältyi myös salaattipöytä ja kahvi.

Noutopöydistä tulee usein väkisinkin haalittua paljon sellaistakin, mikä jää syömättä. Myöskään palvelun nopeutta ja ystävällisyyttä on vaikea arvioida, jos maksaa tiskille vain noutopöydän hinnan ja lähtee itse lapioimaan lautaselle noutopöydän antimia.

Palvelu oli ystävällistä ja annokset tulivat pöytään nopeasti, mutta itse possunleike-annos oli kyllä pettymys. Eritoten siksi, että annos oli askeettinen ja pieni. Ranskalaisia oli vähän ja leikkeelle makua antoi vain sen päälle lätkäisty palanen maustevoita.

Saarnipuuta ei voi suositella nälkäiselle äijälle, mutta kevyempää toimistotyötä tekevälle se on varmasti ihan passeli ruokaravintola. Se on varmasti mukava paikka illanvietolle, Saarnipuun kaltaisissa paikoissa ei varmasti synny rähinöitä. Facebook-sivuilla kiitellään annosten isoa kokoa. Omalta osaltamme emme tuota nyt allekirjoita, mutta täysi vatsahan on aina subjektiivinen kokemus. Me kuitenkin tunsimme olomme Saarnipuussa vähän vieraiksi.

Saarnipuu
Koronakatu 1 A, Kuitinmäki-Olari, Espoo

Ruoan riittävyys: XX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XX
Paikan äijämäisyys: X

Yhteensä 8p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Pizzalounas hihattomien t-paitojen ”Jakiksessa”
Rennosti Itäväylällä
Tuusulan Pihvitupa – Makkaraperunat Laitelan Ismollekin

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommenttia

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *