Kaasujalka

Volkswagen ID.7 ja ID.7 Tourer -mallisto laajenee

Julkaissut:

|

9.7.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volkswagen ID.7 ja ID.7 Tourer -mallisto laajenee

Volkswagenin sähköinen mallisto laajenee jälleen Suomessa. Myynti on nyt alkanut uusilla ID.7-malliperheen Pro Basic, Pro S Basic ja Elegance sekä GTX 4MOTION -varusteluversioilla. ID.7 GTX 4MOTION hinta alkaen 64 390 euroa, farmarimalli 65 390 euroa.

 

GTX-versiot ovat ID.-malliston suorituskykyisimpiä malleja 250 kW:n (340 hv) tehollaan. Volkswagen ID.7 Pro ja Pro S mallien sähkömoottori tuottaa tehoa 210 kW (286 hv) ja 545 Nm vääntöä.

Tähän asti ID.7-mallit ovat olleet saatavilla yksinomaan 77 kWh:n akulla, jonka maksimilatausteho on 175 kW. Uusien GTX- ja Pro S -versioiden akku voidaan ladata jopa 200 kW:lla DC-pikalatausasemilla. Nopeimmillaan 86 kWh:n akku latautuu 10–80 prosenttiin vain 26 minuutissa. Volkswagen ID.7 GTX kiihtyy 0–100 km/h vain 5,4 sekunnissa, ID.7 GTX Tourer puolestaan 5,5 sekunnissa. Nelivetoisen GTX-mallin perävaunun vetomassa on 1 200 kg.

LUE MYÖS: Koeajo Volkswagen ID.7 – Valtionvarainministerille? – Kaasujalka

Uuden akun ja lämmönhallintajärjestelmän ansiosta toimintamatkat ovat kasvaneet: uuden ID.7 Tourer Pro S:n toimintamatka on kasvanut lähes 700 km:iin (WLTP), kun taas ID.7 Pro S -fastbackin toimintamatka on jopa yli 700 km (WLTP). GTX-malleissa on sähkömoottori sekä etu- että taka-akselilla. Näiden suorituskykyisten mallien toimintamatkat ovat lähes 600 km (WLTP).

Sisällä odottavat erittäin avarat ja miellyttävät sisätilat sekä intuitiivinen ja nopeasti reagoiva 15” infotainment-järjestelmä, joka on nyt varustettu uusimalla 5.0 ohjelmistolla. Uusi ohjelmistoversio tuo mukanaan uuden Wellness App -toiminnon. Sovellus sisältää kolme eri ohjelmaa: Fresh Up, Calm Down ja Power Break. Wellness App hyödyntää mm. taustavalaistusta, audiojärjestelmää, ilmastointia, istuinhierontaa ja istuinilmastointia sekä automaattisesti säätyviä ilmastoinnin suuttimia. Vakiovarusteita ovat myös tuulilasinäyttö AR-HUD, lämpöpumppu ja useat kuljettajaa avustavat järjestelmät kuten kaistanvaihtoavustin, kuolleen kulman varoitin ja ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla.

Volkswagen ID.7 GTX ja ID.7 GTX Tourerin vakiovarustelu sisältää lähes kaikki saatavilla olevat varusteet. Lisävarusteina voi valita ulkovärin, vanteet, vetokoukun ja ulkonäköön vaikuttavan lisävarustepaketin Design Plus & Smart Glass -panoraamakaton, joka sisältää panoraamakaton sähkökromaattisella himmennyksellä.

Molemmat ID.7 GTX -mallit tunnistaa etu- ja takaosan erottuvan GTX-muotoilun ansiosta. Ulkoisia ominaisuuksia ovat uudet 20-tuumaiset Skagen-kevytmetallivanteet, joissa on timanttileikatut pinnat, ja IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot, joissa on valaistut Volkswagen-logot edessä ja takana. Auton päiväajovalot on suunniteltu erityisesti GTX:lle. GTX-spesifinen ominaisuus on monitoimiohjauspyörä, jossa on punainen koristelista ja punaiset tikkaukset. Sisätila voidaan myös valaista yksilöllisesti 30-värisen tunnelmavalaistuksen ansiosta. Mukavuutta ja turvallisuutta tarjoavat mm. lämmitetyt istuimet, joissa on punaiset kontrastitikkaukset ja rei’itetyt GTX-tekstit istuinten selkänojassa, mukautuva alustansäätö DCC, lämpö- ja äänieristetty tuulilasi, progressiivinen ohjaus ja pysäköintitutkat. Vakiovarusteinen Harman/Kardonin premium-äänentoistojärjestelmä toistaa suosikkikappaleet kuin äänistudiossa.

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudet Volkswagen ID.7 -varusteluversiot saapuvat alkusyksystä. Tämän hetken tuotantotilanteen mukainen toimitusaika on noin 3-4 kuukautta, ja asiakastoimitukset alkavat vuoden 2024 kolmannella vuosineljänneksellä.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Stop autoilijoiden kuritukselle Roadtrip saapuu päätepisteeseen
Kart in Club rakensi Espooseen sisäkartingradan
Tässä se on! Uusi BMW M5 – Rajusti tehoa ja suuri massa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *