Kaasujalka

Stop autoilijoiden kuritukselle Roadtrip saapuu päätepisteeseen

Julkaissut:

|

9.7.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Stop autoilijoiden kuritukselle Roadtrip saapuu päätepisteeseen

Matkalla kohti autoilijoiden parempaa kohtelua. 4280km. Näin näyttää Hannan kesäisen road tripin ajan rullannut trippimittari.

 

Viimeiset 22 päivää Perniöläinen vaikuttaja Hanna Jaala on kiertänyt Suomea pienellä punaisella Fiat Puntollaan. Matka on ollut muutakin kuin huvimatkaa Suomen kesässä, matkan tarkoitus on nimittäin ollut tuoda esille autoilijoiden asiaa ja tavata ihmisiä siihen liittyvien keskustelujen merkeissä. Matkan varrelle onkin mahtunut monta hyvää kohtaamista kansanedustajien kanssa.

Kajaanissa Hanna tapasi Mikko Polvisen (PS), Rovaniemellä Sara Seppäsen (PS), Pudasjärvellä Olga Oinas-Panuman (Keskusta) ja Oulussa Pekka Aittakummun (Keskusta). Kansanedustajien lisäksi Hanna on kohdannut matkallaan paikallispoliitikkoja, matkailualan yrittäjiä, matkailijoita, ja melkoisen määrän hyttysiä!

Keskustelut Pohjois-Suomen poliitikkojen kanssa on piirtänyt Hannalle selkeän kuvan siitä mitä autoilusta ajatellaan päättäjien keskuudessa, joiden juuret on muualla kuin suurien kaupunkien asfaltissa. Autoilun tarve nähdään ja sen merkitys ruuhkasuomen ulkopuolisten alueiden ja paikkakuntien elinvoimaisuudelle on valtava. Sen lisäksi, että autoilu on arjen ja elämän mahdollistaja ja isolle enemmistölle välttämättömyys, autoilu on merkittävässä roolissa kotimaanmatkailussa. Kotimaassa matkailijat jättävät jälkeensä noin 11 miljardin rahamäärän, joka työllistävät suuren joukon suomalaisia. Tämän matkailun mahdollistaa
suurimmaksi osaksi autoilu. Nyt on aika unohtaa miljardien panostukset hyvin rajattujen alueiden ratahankkeisiin ja ottaa autoilu huomioon sen ansaitsemalla tavalla.

Hannan matka on kiertänyt Varsinais-Suomesta lähdön jälkeen Itä-Suomen kautta Kainuuseen, sieltä pohjoiseen ja tulipa hänen puoliksensa epähuomiossa poikettua valtionrajojen ulkopuolellekin ja kasteltua varpaat jäämeren suolaiseen veteen. Pohjoisesta matka jatkuu länsirannikon kautta etelään. Matkalle tulee osumaan ainakin Vaasa, Seinäjoki, Tampere ja Turku, ennen kuin ympyrä sulkeutuu Hannan saapuessa kotiin Perniöön. Näille paikkakunnille mahtuu vielä monta hyvää tapaamista. Turkuun tai Saloon tullaan järjestämään viimeinen tapaaminen ja ikään kuin matkan päätepiste.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Volkswagen ID.7 ja ID.7 Tourer -mallisto laajenee
Kart in Club rakensi Espooseen sisäkartingradan
Tässä se on! Uusi BMW M5 – Rajusti tehoa ja suuri massa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *