Kaasujalka

Tässä se on! Uusi BMW M5 – Rajusti tehoa ja suuri massa

Julkaissut:

|

28.6.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tässä se on! Uusi BMW M5 – Rajusti tehoa ja suuri massa

BMW M5, legendaarinen huippusuorituskykyinen Sedan astuu nyt seitsemänteen mallisukupolveensa. BMW:n M-sarjan edustusmalli saa nyt ensimmäistä kertaa sähköistetyn voimalinjan. Uuden M5 -mallin autoverolliset hinnat alkavat 155 491,29 eurosta.

 

Uuden BMW M5 -mallin M HYBRID -voimalinja yhdistää 4,4-litraisen V8-moottorin sähkömoottoriin, jonka suorituskyky on viritetty erityisesti tälle mallille ja joka on integroitu kahdeksanvaihteiseen M Steptronic -vaihteistoon. Polttomoottorissa on edistyksellinen M TwinPower Turbo -teknologia, cross-bank -pakosarja ja optimoitu öljyn erottelu. Polttomoottorin maksimiteho on 430 kW/585 hv ja huippuvääntö 750 Nm. Sähkömoottorin maksimiteho on 145 kW/197 hv ja nimellisvääntö 280 Nm, mutta pre-gearing stage -tekniikka mahdollistaa tehokkaan väännön kasvattamisen 450 Nm:iin. Molempien moottoreiden yhdistetty teho on 535 kW/727 hv ja vääntö 1 000 Nm. Käsittämättömintä on se, että auto painaa yli 2440 kiloa, mutta silti kiihtyy 0–100 km/h 3,5 sekunnissa ja 0–200 km/h 10,9 sekunnissa.

Lisäksi järjestelmän 1 000 Nm huippuväännöllä 80–120 km/h kiihdytys viidennellä vaihteella vie vain 2,9 sekuntia ja neljännellä vain 2,2 sekuntia. Huippunopeus on vakiona rajoitettu 250 km/h, mutta valinnaisen M Driver’s Package -paketin avulla rajoitin voidaan nostaa 305 km/h.

Täyssähkötilassa uusi BMW M5 voi saavuttaa jopa 140 km/h nopeuden. Polttomoottorin ja sähkömoottorin tuottama voima välittyy tiehen nelivetojärjestelmän M xDrivellä, joka painottaa takapyörien vetoa, erityisesti 4WD Sport -tilassa. Kuljettaja voi kuitenkin valita myös 2WD-tilan, joka lähettää voiman yksinomaan takapyörille DSC (Dynamic Stability Control) -järjestelmän ollessa pois päältä. Tämä puhuttelee kokeneita kuljettajia, jotka arvostavat puhdasta suorituskykyä. Tämä kehittynyt M xDrive -versio – kuten myös elektronisesti ohjattu Active M tasauspyörästö taka-akselilla – on räätälöity erityisesti M HYBRID -voimalinjan suorituskyvyn ominaisuuksiin.

Auton alustaan sijoitetun akun kapasiteetti on 18,6 kWh ja toimintamatka 67–69 kilometriä WLTP-syklin mukaisesti. Toimintamatka on vastaavia kilpailijoita ylivoimaisesti pidempi.

Uusi BMW M5 jatkaa korkean suorituskyvyn edustusluokan Sedanien perinnettä ja yhdistää dynaamisuuden ja eleganssin sekä tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän äärimmäistä urheilullisuutta ja mukavuutta. Uuden BMW M5:n dynaamiset ominaisuudet asettavat uusia standardeja sekä edeltäjäänsä että kilpailijoihinsa verrattuna. Keskeisiä tekijöitä tässä ovat voimalinjan ja ajoneuvokonseptin lisäksi pitkä akseliväli, leveät raidevälit, matala painopiste ja lähes täydellinen 50:50-painojakauma. Lisäksi ajodynamiikkaan vaikuttaa korin parannettu jäykkyys, tehostettu aerodynamiikka sekä mallikohtaisesti konfiguroitu ja viritetty alustateknologia.

Uuden BMW M5:n akseliväli ja raideväli ovat merkittävästi pidemmät kuin edeltäjämallissa. Moottorin ja taka-akselin tukien jäykkyys on lisääntynyt.

Uuden BMW M5 -mallin maailmanensiesiintyminen tapahtuu Goodwood Festival of Speed – tapahtumassa Englannissa heinäkuussa 2024, ja tuotanto BMW Groupin Dingolfingin tehtaalla alkaa samassa kuussa. Uusi BMW M5:n tulee markkinoille maailmanlaajuisesti marraskuussa 2024, jolloin myös uuden BMW M5 Touring -mallin esittely tapahtuu samanaikaisesti.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Stop autoilijoiden kuritukselle Roadtrip saapuu päätepisteeseen
Volkswagen ID.7 ja ID.7 Tourer -mallisto laajenee
Kart in Club rakensi Espooseen sisäkartingradan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *