Kaasujalka

Uusi Hyundai Santa Fe hinta alkaen 59 390 euroa

Julkaissut:

|

2.4.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Hyundai Santa Fe hinta alkaen 59 390 euroa

Täysin uusi viidennen sukupolven Hyundai Santa Fe on  on aina nelivetoinen ja ladattavalla Plug-in Hybrid -voimalinjalla varustettu. Suomessa auton voi valita 6- tai 7-paikkaisena. Hinnat alkavat 59 390 eurosta ja Ensimmäisiä autoja odotetaan Suomeen syyskuussa 2024.

 

Santa Fen uudet sisätilat jatkavan auton ulkoista muotokieltä keskittyen sekä vaaka- että pystysuoriin elementteihin. H-kirjaimen muoto koristaa kojelautaa ja tuuletusaukkoja. Vaihteenvalitsin on siirtynyt sähköautoista tuttuun tapaan ohjauspylvääseen jättäen keskikonsoliin enemmän tilaa tavaroiden säilytykselle.

Kaareva Panoramic Curved Display -näyttö yhdistää 12,3-tuumaisen digitaalisen mittariston ja 12,3-tuumaisen ccNC-infotainment-järjestelmän yhdeksi kokonaisuudeksi. Uuden sukupolven ccNC tarjoaa myös suoratoistopalvelut ja langattoman puhelimen heijastamisen.

Kuljettajalla on lisäksi käytössään HUD -tuulilasinäyttö sekä 6,6-tuumainen ilmastoinnin paneeli, joka tekee asetusten säätämisestä helppoa.

Eensimmäisen rivin istuimet ovat jalkatuella varustetut lisävarusteiset Relaxation Seat -istuimet, jotka tarjoavat erinomaisen mukavuuden. Kuusipaikkaisessa versiossa toisessa rivissä on käsinojalliset, sähköisesti taaksepäin kallistettavat erilliset istuimet, jotka tarjoavat takamatkustajille vertaansa vailla olevaa mukavuutta. Istuinten selkänojat ovat kallistettavissa sähköisesti siten, että matkustaja voi räätälöidä juuri mieltymystensä mukaisen matkustusasennon. Toisen rivin istuimia voi liikutella myös eteen ja taakse.

Toisen ja kolmannen rivin jalkatilaa on lisätty. Toisen rivin jalkatilan pituus on kasvanut 20 mm eli 1 055 mm:iin. Kolmannen rivin jalkatilan pituus on kasvanut 15 mm eli 761 mm:iin. Kolmannen rivin istuinkorkeus on kasvanut 30 mm eli on nyt 282 mm. Kolmannen rivin istuimet kallistuvat taaksepäin nyt enemmän kuin aiemmin. Kallistusta voi säätää kymmenen astetta.

Tavaratila on kasvanut edelliseen mallisukupolveen nähden 50 litralla. Perusasennossa kolmannen rivin istuimet alas taitettuina tavaratilan koko on nyt 621 litraa (VDA).

Täysin uusi Santa Fe esittelee maailman ensimmäisen Bilateral Multi-Console -säilytystilan, joka on sekä etu- että takamatkustajien käytettävissä. Innovatiivinen keskikyynärnojan muotoilu varmistaa, että jokainen autossa oleva pääsee kätevästi käsiksi tavaroihinsa. Mielenrauhan lisäämiseksi matkustajan hansikaslokeron päällä sijaitseva UV-C-desinfiointilokero mahdollistaa usein käytettyjen esineiden, kuten matkapuhelinten ja lompakoiden helpon desinfioinnin, mikä edistää puhtautta ja hygieniaa autossa.

Hyundai Santa Fe tarjoaa nopean langattoman latausjärjestelmän kahdelle älypuhelimelle rinnakkain kookkaassa keskikonsolissa. Langattoman latauksen lisäksi autossa on USB-C-portit.

Santa Fe tukee nyt myös monipuolisia OTA-päivityksiä (Over-the-Air), joilla varmistetaan, että auton järjestelmät ja navigointilaitteen kartat ovat aina ajan tasalla. Päivitykset voidaan suorittaa vaivattomasti langattomasti ilman huoltokäyntiä.

Digital Key 2 mahdollistaa ajoneuvon käytön ja käynnistyksen älypuhelimella. Santa Fen Digital Key 2 -ominaisuus ei vaadi puhelimen tai älykellon asettamista ovenkahvalle, vaan auto tunnistaa yhdistetyn älylaitteen, vaikka se olisi oven vieressä seisovan henkilön taskussa.

Navigointiin perustuva Smart Cruise Control 2 auttaa säilyttämään turvallisen nopeuden moottoritien kaarteissa. Kaistaviivojen puuttuessa Highway Driving Assist 3 -järjestelmä pitää auton kaistalla, jos edellä ajaa toinen ajoneuvo, jonka perusteella HDA3 pystyy päättelemään kaistan sijainnin. Se auttaa myös kaistanvaihdoissa moottoritiellä ajettaessa ja auttaa keskittämään ajoneuvon kaistalleen ajon aikana.

Tutkapohjainen Rear Occupant Alert (ROA) -järjestelmä muistuttaa kuljettajaa, jos takaistuimilla on ihmisiä tai eläimiä eikä takaovia ole avattu auton pysäköinnin jälkeen.

Muita kuljettajaa avustavia ja turvallisuusominaisuuksia ovat mm: älykäs nopeusrajoitusavustin (ISLA), Rear View Monitor, risteävän liikenteen törmäyksenvälttämisjärjestelmä Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, joka varoittaa peruutettaessa kuljettajaa sivusuunnassa lähestyvistä ajoneuvoista ja suorittaa tarvittaessa jarrutuksen, etu-/takapysäköintivaroitin, Surround View Monitor, joka pysäköitäessä näyttää kamerakuvaa auton eri kulmista ja mahdollistaa turvallisen ja helpon pysäköinnin, etäpysäköintiavustin Remote Smart Parking Assist ja auton takaovet automaattisesti turvalukitseva Safe Exit Assist.

Hyundai Santa Fe on aina nelivetoinen ja varustettu 6-vaihteisella momentinmuunninautomaattivaihteistolla sekä taloudellisella Plug-in Hybrid -voimalinjalla. Tarjolla on 6- ja 7-paikkainen vaihtoehto. Suomessa myynnissä on kolme varustetasoa, Style, Premium ja Calligraphy.

Täysin uuden Santa Fen hinnat alkavat 59 390 eurosta.

Ensimmäisiä autoja odotetaan Suomeen syyskuussa 2024.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Stop autoilijoiden kuritukselle Roadtrip saapuu päätepisteeseen
Volkswagen ID.7 ja ID.7 Tourer -mallisto laajenee
Kart in Club rakensi Espooseen sisäkartingradan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *