Kaasujalka

Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Julkaissut:

|

22.3.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Uudistunut Audi A3 omaa rheilullisemman muotoilu, laajennetun vakiovarustelun, uusia materiaaleja ja päiväajovalojen eri kuviot lisävarusteena. Myynti on alkanut Suomessa, hinta alkaen 33 990 euroa (Audi A3 Sportback 30 TFSI)

Uudistuneet Audi A3 Sportback- ja Sedan-mallit: dynaamisempi – edistyksellisempi – ilmeikkäämpi. Kuusikulmaisessa, kehyksettömässä Singleframe-etusäleikössä on uusi rakenne ja se on huomattavasti litteämpi ja leveämpi. Se hallitsee auton etupuolta ja symboloi uudelleen muotoiltujen etupuskurin design-elementtien lisäksi selkeästi kompaktien mallien urheilullista luonnetta. Näyttävä etuspoileri saa Audi A3:n näyttämään matalammalta. Sama koskee auton takaosaa, joka on erityisen urheilullinen uuden puskurin ja erottuvan diffuusorin ansiosta. Osittain RS-malleista inspiroidut progressiiviset suunnitteluelementit ovat erityisen tehokkaita yhdistettyinä S line -ulkonäköön. Uudet, ilmeikkäät District-vihreä ja Progressive-punainen -metallivärit korostavat dynaamista ilmettä.

Ensimmäistä kertaa A3-sarjan malleissa on nyt mahdollista valita ja vaihtaa MMI:n kautta jopa neljän erilaisen digitaalisen päiväajovalokuvion välillä. Auton ulkonäköä voidaan muuttaa milloin tahansa ja samalla yksilöidä sitä paremmin. Myös kotiinpaluun/kotoa lähtemisen kuviot ovat erilaiset kussakin valokuviossa. LED- ja Matrix LED -ajovalot luovat digitaaliset päiväajovalot käyttämällä 24 pikselin elementtejä kolmessa rivissä. Ajovalojen kiilamainen, litteä muoto ja laaja valografiikka korostavat A3-mallien urheilullista luonnetta.

Merkittävästi uusittu sisustus

Myös sisustusta on terävöitetty huomattavasti, jotta se sopii yhteen auton ulkonäköön. Mukana on useita innovaatioita – vaihteenvalitsimen suunnittelusta ja tuuletusaukoista koristeellisiin kangas-somistelistoihin ja uuteen sisävalaistukseen. Kaikki nämä elementit ovat tarkkoja ja yksityiskohtaisia korostaen auton edistyksellistä ja teknistä ilmettä.

Uudet ilmastoinnin suuttimien kromi-/kiiltomusta-optiikka korostaa sisätilojen leveyttä ja premiumiteettiä. Keskikonsolin pintamateriaaleja on uudistettu, uudelleen suunniteltujen elementtien yhteydessä. Myös sisäovien kahvoissa on uusi tehosteviimeistely, joka vastaa keskikonsolin korosteväriä tuoden sisätilojen värimaailmaa yhteen. Kätevien mukinpidikkeiden lisäksi keskikonsolissa on vakiona myös säädettävä käsinoja. Kompakti vaihteenvaihtaja on saanut myös uuden ilmeen. Tasaisemman muotoilunsa ansiosta se sulautuu saumattomasti keskikonsoliin.

Vakiovarusteinen sisävalaistus korostaa ovia ja jalkatilaa. Lisävalaistuselementtejä ja ääriviivavalaistus kytkinpaneelissa ja kynnyksissä on saatavana lisävarusteena. A3-mallin uudistuksen myötä ääriviivavalaistus kulkee keskikonsolin ympäri ja vakiovarusteena olevat mukinpitimet ovat valaistuja. Yksi uusi suunnitteluelementti on, että etuovien sisäpinnat ovat taustavalaistuja. Kangaspaneeli leikattiin laserilla 300 kertaa tämän ominaisuuden mahdollistamiseksi. Viisi segmenttiä valaisee ovipaneelin valonlähteellä. Niiden eri koko luo dynaamisen valovirran, joka näkyy myös autoa lukittaessa ja avattaessa. Laajan yksilöimisen mahdollistaa MMI:n kautta valittavissa olevat 30 erilaista valoväriä. Uuden SONOS-äänijärjestelmän suuret kaiuttimet sijaitsevat ovien alaosassa, mikä tekee 3D-äänestä mukaansatempaavan kuuntelukokemuksen.

A3:ssa on nyt kaksi lisävarusteista kangas-somistelistaa: teknisesti kuvioitu kangas- sekä Dinamica ® mikrokuitu -somistelista. Kangas-somistelista on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä polyesterista. Somistelistan lisäksi Dinamica® mikrokuitua käytetään myös istuimien verhoiluna. Dinamica näyttää ja tuntuu mokkanahalta, mutta on osittain valmistettu kierrätetystä polyesteristä.

Vakiovarusteisiin kuuluu DAB+-digitaaliradio ja 10,1 tuuman kosketusnäyttö sekä Audi virtual cockpit ja induktiivinen älypuhelimen laturi. Etuosan keskikonsolin kahden USB C -latausportin lisäksi kaksi lisäporttia takana ovat myös vakiona.

Lisävarusteisiin kuuluvat MMI-navigointi plus – täydellinen liitäntäportfolio ja pääsy sovelluskauppaan, jonka avulla kuljettaja voi käyttää monenlaisia sovelluksia auton näytön kautta. Liitännän avulla asiakkaat voivat suoraan ja intuitiivisesti käyttää suosittuja kolmannen osapuolen sovelluksia MMI-kosketusnäytöllä autossa olevan datalinkin avulla. Valitut sovellukset asennetaan auton infotainment-järjestelmään – ilman kiertotietä käyttäjän älypuhelimen kautta.

Myynti on alkanut

Suomessa Audi A3 -malliston myynti alkaa yhdellä moottoriversiolla – 35 TFSI. Alkaen-versio 30 TFSI tulee myyntiin pian 35 TFSI -version jälkeen. Molemmat moottoriversiot ovat varustettu 1,5 l bensiinimoottorilla, 7-vaiheisella S tronic -automaattivaihteistolla ja kevythybriditekniikalla. 30 TFSI -mallissa tehoa on 85 kW ja 35 TFSI -mallissa 110 kW. Myöhemmin mallisto laajenee bensiinimoottorisilla S3, RS 3, 40 TFSI quattro -malleilla, sekä alkusyksystä TFSI e -ladattavilla hybridimalleilla. Kaikki A3 -mallit ovat aina automaattivaihteisia.

Suomen A3 -mallisto koostuu kolmesta aina valmiiksi varustellusta varustetasosta: A3, A3 Plus sekä A3 S line – kuvastaen Audi-malliston uutta nimeämislogiikkaa.

Malliston jokainen varustetaso on aina erittäin kattavasti varusteltu niin ulkoiselta ilmeeltään, sisätilojen viimeistelyltään, kuin avustavien järjestelmien ja teknologian osalta – Suomen Audi A3 -mallisto on aina valmiiksi varusteltu. Uuden Audi A3 -malliston varustetasot perustuvat A3 -varustetasoon, jossa vakiovarusteena ovat mm. seuraavat varusteet: adaptiivinen vakionopeussäädin, pysäköintitutkat edessä ja takana, peruutuskamera, Park assist -pysäköintiavustin, Audi Smartphone Interface – älypuhelimen liitäntä, urheiluistuimet, sisätilan alumiinioptiikka -paketti, 3-alueinen automaatti-ilmastointi, LED-sisävalopaketti, Audi phone box -light – älypuhelimen langaton lataus, LED-ajovalot muutettavalla päiväajovalon kuviolla sekä LED-takavalot dynaamisilla suuntavilkuilla. A3 Plus sekä A3 S line -malleissa vakiovarusteina näiden lisäksi vielä SONOS premium -äänentoistojärjestelmä, tumma alumiinisomistelista ”Spectrum”, Advanced key system, 17” alumiinivanteet sekä muut mallien ominaiset ulkoiset elementit.

Kaikki A3-mallit valmistetaan Audin Ingolstadtin tehtaalla ja ensimmäiset uudet Audi A3 -mallit saapuvat Suomen Audi-jälleenmyyjille toukokuussa.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *