Kaasujalka

Atoy Aluetukku Turku palvelee korjaamoyrittäjiä monipuolisesti

Julkaissut:

|

19.3.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Atoy Aluetukku Turku palvelee korjaamoyrittäjiä monipuolisesti

Turun alueen autokorjaamoiden haasteita helpottaa Atoy Aluetukku Turun monipuolinen osaaminen ja nopeat varaosatoimitukset.

Atoy-konserni on Pohjoismaiden neljänneksi suurin autoalan teknistä kauppaa ja korjaamoliiketoimintaa harjoittava, lähes 100 vuotta vanha perheyritys. Konserni Työllistää yli 500 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Virossa, sekä tekee tiivistä yhteistyötä yli 500 itsenäisen yrittäjän kanssa Pohjois-Euroopassa varaosien ja autotallilaitteiden maahantuonnissa ja tukkukaupassa.

Atoyn hallinnoimia konsepteja ovat myös itsenäisten yrittäjien omistamat Autofit-korjaamot.

Monipuolista palvelua

Monipuolinen osaaminen ja nopeat varaosatoimitukset eivät kuitenkaan onnistuisi ilman toimivaa logistiikkaa ja Atoy-konsernin omia aluetukkuja.

Turun alueella autokorjaamoja palvelee monipuolisesti Atoy Aluetukku Turku.
– Meillä on asiakkaina Turun alueella kuusi Atoyn Autofit -ketjuun kuuluvaa korjaamoa sekä kaksi Atoy-ketjun korjaamoa Turussa ja Raisiossa, Palvelumme ei kuitenkaan rajoitu vain ketjun omiin korjaamoihin, vaan palvelemme myös muihin ketjuihin kuuluvia korjaamoita. Periaatteessa kaikki alueen korjaamot ovat asiakkaitamme. Olipa asiakkaan ostot suuria tai pieniä, niin palvelemme tasavertaisesti kaikkia. Atoy Aluetukku Turku palvelee Turun alueella myös oppilaitoksia Turussa ja Raisiossa, Atoy Aluetukku Turun toimipaikkapäällikkö Timo Hämäläinen kertoo.

Kokonaisvaltainen palvelu ei kuitenkaan ole pelkkää varaosamyyntiä, vaan myös asiakkaan konsultointia.
– Emme halua myydä asiakkaille pelkästään niitä varaosia, vaan autamme heitä myös löytämään oikean osan. Asiakkaan ei tarvitse muuta kuin kertoa meille auton rekisteri- tai VIN- eli valmistenumero, niin me löydämme sen. Eli asiakkaan ei itse tarvitse etsiä osia mistään, vaan me ammattilaisina osaamme etsiä osat toiselle ammattilaiselle, Meillä on käytössä myös osalinkkijärjestelmä, josta asiakas näkee tuotteen saldon. Osalinkkiin on saatavilla myös huoltolaskuri.

Varaosat tulevat pääasiassa eurooppalaisilta toimittajilta.
–Enemmän kuin hinta edelle me menemme hinta & laatu -edellä. Halvin tavara kun ei aina palvele asiakkaitamme parhaiten. Isoilta toimittajilta saamme osia, joita autovalmistajat itsekin käyttävät ensiasennusosina, Hämäläinen korostaa.

Nopeat toimitukset

Autojen sähköistyminen näkyy Atoy Aluetukku Turunkin toiminnassa.
–Omat Autofit-korjaamoyrittäjämme käyvät Autofit-korjaamoketjun oman eHuolto -korjaamokoulutuksen. Koulutuksessa he perehtyvät erimerkkisten sähkö- ja hybridiautojen tekniikan perusteisiin, Hämäläinen kertoo.

Tavara Turkuun lähtee omasta varastosta Espoosta.
–Sieltä löytyy tavaraa laidasta laitaan. Ja jos jostain syystä sieltä ei saada tavaraa, niin se kaivetaan jostain muualta. Meidän kautta saa myös ihan OE-merkityt alkuperäisvaraosat valtuutettujen merkkiliikkeiden järjestelmien kautta.

Autojen sähköistyminen on varaosien tukkutoiminalle myös iso haaste.
–Sähköautoissa kun jarrupalatkin alkavat olla erilaisia kuin perinteisissä polttomoottoriautoissa. Itsellänikin on sähköauto, jossa on eri komponentit kuin vastaavassa polttomoottoriautossa. Varaosien tukkutoiminnassa pitää pysytellä herkeämättä ajanhermolla, Hämäläinen sanoo.

Atoy Aluetukku Turun palveluksessa on toimipaikkapäällikkö Hämäläisen lisäksi kaksi tukkumyyjä ja avainasiakaspäällikkö.
–Kuljetamme tavaran perille täällä Turun alueella itse. Kauempana toimiville asiakkaille tuotteet menevät kuljetusyritysten jakamina. Itsellämme on pääasiallisesti kaksi kuljetusta päivässä, aamulla ja puoliltapäivin. Tarvittaessa kuljetamme tavaraa useamminkin. Asiakkaan edellisenä iltapäivänä tilaamat ovat perillä hänen korjaamollaan jo seuraavana aamuna kello 7–8.

Takuu säilyy monimerkkihuollossakin

Varaosien tukkutoiminnan suuria haasteita autojen sähköistymisen rinnalla on myös se, että moni tilaa tavaraa ulkomailta omia kanaviaan käyttäen.
–Tämän takia myös verot jäävät maksamatta ja se ei tietysti palvele ketään. Kannattaa muistaa myös se, että vaikkapa ulkomailta tilatun jakopään hajotessa takuuprosessi ei ole niin jouhevaa kuin meidän kanssa. Meillä vastataan aina luurin päässä kysymyksiin.

Pieni haaste on sekin, että korjaamoyrittäjät ja heidän mekaanikkonsa kyllä tietävät, että varaosaketjujen toimittamat varaosat ovat pääsääntöisesti yhtä laadukkaita kuin merkkiliikkeiden alkuperäisosatkin.
–Sen sijaan asiakas ei välttämättä ymmärrä, että sama, mutta kalliimpi tavara on vain pakattu erilaiseen, automerkin omalla logolla varustettuun laatikkoon.

Kumrok Kaarinassa on yksi Atoy:n Autofit-ketjun korjaamo ja siten aluetukunkin asiakas.

Hämäläinen korostaa, että uuden auton takuut säilyvät myös silloin, kun ne huolletaan valtuutetun merkkikorjaamon sijasta Autofit-monimerkkikorjaamoissa. Vain takuunalaiset viat tulee korjata valtuutetussa merkkikorjaamossa.
–Autofit-määräaikaishuollon jälkeen auton tehdastakuut ovat voimassa ihan kuten merkkihuollon jälkeenkin. Autofit-korjaamomme tarjoavat asiakkaille myös rahoitusta, jonka takia auton korjaamista ei kannata vitkutella. Kun vikaa ei korjata ajoissa, sitä seuraa perässä yleensä jokin toinenkin vika. Autofit-korjaamon ammattilainen pääsee pääkaupunkiseudun teknistä tukea hyödyntämällä autoon käsiksi jopa etädiagnostiikankin avulla, Hämäläinen korostaa.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Dacia Duster nyt Suomessa
Volkswagen ID. Buzz sai odotetut versiot
Tässä se on! Uudistunut Volvo XC90

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *