Kaasujalka

Volkswagen Tiguan eHybrid hinta alkaen 45 909€ – Markkinoiden pisin sähköinen toimintamatka

Julkaissut:

|

15.3.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volkswagen Tiguan eHybrid hinta alkaen 45 909€ – Markkinoiden pisin sähköinen toimintamatka

Volkswagen Tiguan eHybrid eli ladattavat hybridit ovat saatavilla Suomessa kahdessa eri teholuokassa, 150 kW ja 200 kW. Hinta alkaen 45 909,61 euroa (Tiguan Comfort Business eHybrid 150 kW) ja tehokkaampi versio hinta alkaen 49 874,70 (Tiguan Elegance Business eHybrid 200 kW).

Volkswagen Tiguanin täysin uudistuneet ladattavat hybridit tarjoavat joko 150 kW (204 hv) tai 200 kW (272 hv) tehon. Akun, jonka kapasiteetti on nyt 19,7 kWh (netto), ansiosta sähköinen toimintamatka on käytännössä kaksinkertaistunut edeltäjään verrattuna. Puhtaasti sähköllä voi ajaa jopa 128 kilometriä. Tiguanin ladattavien hybridien 85 kW:n sähkömoottorin ja uuden 1,5-litraisen TSI-moottorin (110 kW tai 130 kW) yhdistelmällä hybridimalli on mukava ajaa myös pitkillä matkoilla alhaisesta kulutuksesta johtuvan yli 900 km yhteistoimintamatkan ansiosta. Molempien mallien akkua voidaan ladata jopa 11 kW:lla (aiemmin 3,6 kW) kotilatauksessa ja jopa 50 kW:lla (optimiolosuhteissa) DC-pikalatausasemilla. Akun voi ladata 10-80 %:iin 26 minuutissa.

Tiguanissa on uusi digitaalinen, intuitiivinen ohjaamo. Siihen kuuluu uusi Digital Cockpit (digitaalinen mittaristo, jossa on heijastamaton pinnoite), jopa 15” infotainment-näyttö (vakio 12,9”), jossa on täysin uusi valikkorakenne ja grafiikka, uusi head-up display -tuulilasinäyttö ja uusi monitoiminen ajoprofiilinvalitsin integroidulla OLED-näytöllä. Tällä uudella kiertosäätimellä ja omalla mininäytöllä voidaan ohjata ajoprofiilia, radion äänenvoimakkuutta tai myös Ambiente-valaistuksen värejä.

Avustusjärjestelmiä on myös kehitetty edelleen: ensimmäistä kertaa Tiguanissa uusimmat Park Assist -järjestelmät mahdollistavat täysin automaattisen ajon pysäköintipaikalle ja sieltä pois jopa 50 metrin matkalta (muistitoiminto) ja kauko-ohjatun pysäköinnin älypuhelimella. Uudet ominaisuudet, kuten pneumaattinen hierontatoiminto etuistuimissa ja uudet IQ.LIGHT HD -matriisiajovalot (lisävarusteet), on johdettu premium-luokan Touareg-mallista. Uusissa valoissa on jopa yli 38 200 pikseliä, jotka mukautuvat tarkasti erilaisiin ajotilanteisiin ja tarjoavat erinomaisen valotehon.

Suomessa pienempitehoinen versio on saatavilla kolmella varustelutasolla: Comfort Business, Elegance Business ja R-Line Business. Tehokkaampi ladattava hybridi puolestaan voidaan tilata joko Elegance Business tai R-Line Business -varustelulla. Molemmissa tehoversioissa perävaunumassa on erinomainen 1 800 kg (jarrullinen) ja 750 kg (jarruton). Kaikkien eHybrid-versioiden vakiovarustukseen kuuluu mukautuva alustansäätö DCC Pro, joka optimoi mukavuuden ja ajodynamiikan kaikissa ajo-olosuhteissa.

Ensimmäiset täysin uudet Tiguanin ladattavat hybridit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille kesällä ja asiakastoimitukset alkavat tämän jälkeen.

KATSO ESITTELYVIDEO KAASUJALAN YOUTUBE-KANAVALTA

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sähköskootterit liikennevakuutuksen piiriin
Uusi Mazda CX-80 hinta alkaen 56 990 euroa
Nelipyörästä ostetuista autoista saa jatkossa Bonusta

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *