Kaasujalka

Volkswagen ID.3 GTX – Tehopakkaus joko 286 tai 326-hevosvoimaisena

Julkaissut:

|

14.3.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volkswagen ID.3 GTX – Tehopakkaus joko 286 tai 326-hevosvoimaisena

Volkswagen ID.3 GTX on voimanpesä, joka tulee saataville kahdessa eri teholuokassa: 210 kW:n versio (286 hv) ja ID.3 GTX Performance 240 kW (326 hv).

Molemmat GTX-versiot ovat takavetoisia. Korin ja alustan sijoittelu tarjoaa merkittäviä etuja: uusi 79 kWh akku (netto), joka sijaitsee auton lattian alla ja tarkasti ajoneuvon keskellä, tarjoaa urheilullisen matalan painopisteen ja ihanteellisen akselipainon jakautumisen. Visuaalisesti GTX-malleille on ominaista yksilöllinen ulkonäkö ja sisustus. Samaan aikaan GTX-debyytin kanssa ID.3-mallisto mallisto päivittyy uusimman sukupolven infotainment-järjestelmällä. Volkswagen ID.3 GTX:n myynti alkaa keväällä ja Performance-version myöhemmin tänä vuonna.

Volkswagen ID.3 GTX käyttää samaa uutta korkean hyötysuhteen APP550-sähkömoottoria, joka on käytössä myös uusimman sukupolven ID.4 ja ID.5 sekä ID.7 -malleissa. ID.3 GTX:n erikoisuutena on, että sähkömoottoria ei tarjota vain 210 kW:n teholla, vaan ensimmäistä kertaa myös 240 kW:lla. Sähkömoottori tuottaa 545 Nm:n maksimivääntömomentin molemmissa teholuokissa. Nämä moottorit kiihdyttävät ID.3:n 0–100 km/h vain 6,0 (GTX) ja jopa 5,6 sekunnin nopeudella (GTX Performance). Huippunopeus on vastaavasti elektronisesti rajoitettu 180 km/h ja 200 km/h. Voimalinja saa virtansa uudesta 79 kWh:n (netto) litiumioniakusta, joka voidaan ladata jopa 175 kW:lla DC-pikalatausasemilla. Tällä teholla akku voidaan ladata 10-80 prosenttia noin 26 minuutissa. ID.3 GTX:n yhdistetyn WLTP-toimintamatkan odotetaan olevan noin 600 km. Kaikki arvot ovat ennusteita.

ID.3 GTX erottuu kaikista muista tuotesarjan malleista yksilöllisen ulkomuotonsa ansiosta. Etupuskurissa on uusi erityinen musta ilmanottoaukko timanttityylisessä muodossa. Puskurissa on myös uudet päiväajovalot, jotka koostuvat kahdesta päällekkäin sijoitetusta LED-kolmiosta luomaan nuolenpään muodon. Ne ovat nyt osa kaikkien uusien GTX-mallien visuaalista tunnusmerkkiä. Mustissa GTX-elementeissä on korkeakiiltoinen viimeistely. Lukuisat GTX-spesifiset ominaisuudet tekevät myös ID.3 GTX:n sisustasta yksilöllisen. Ensiluokkaiset ergonomiset urheiluistuimet (kangas ja keinonahka) ovat vakiona ja korostavat tehokkaimpien ID.3-mallien urheilullista luonnetta, kuten myös punaiset koristeompeleet ja rei’itetty GTX-kirjoitus etuselkänojassa. Punaiset saumat sekä punainen merkki ohjauspyörän alareunassa ja siihen integroitu kromin värinen GTX-teksti luonnehtivat urheilullista monitoimiohjauspyörää kaikissa GTX-versioissa.

Uusien GTX-mallien debyytin rinnalla ID.3-mallisarja päivittyy ohjaamon osalta. Infotainment-järjestelmä on täysin uusittu: uuden sukupolven järjestelmäversiossa on huomattavasti suurempi 12,9” kosketusnäyttö ja uusi, intuitiivinen valikkorakenne. Uusi IDA-ääniavustaja mahdollista monien toimintojen hallinnan ja siinä on uutena ominaisuutena ChatGPT-integraatio (tekoäly, AI).

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sähköskootterit liikennevakuutuksen piiriin
Uusi Mazda CX-80 hinta alkaen 56 990 euroa
Nelipyörästä ostetuista autoista saa jatkossa Bonusta

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *