Kaasujalka

Vinkit suksiboksin valintaan ja pakkaamiseen

Julkaissut:

|

8.3.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Vinkit suksiboksin valintaan ja pakkaamiseen

Kevään hiihtoreissu nurkan takana ja suksiboksi puuttuu vielä? Ei hätää! Ruotsissa valmistettu, helppokäyttöinen Calix-suksiboksi on erinomainen valinta talven rientoihin. Calixin valikoimassa on kuusi eri mallia, joiden tilavuudet vaihtelevat 390–500 litran välillä.

Auton katolle asennettava suksiboksi tuo lisätilaa matkatavaroille, joten pidempikin matkanteko sujuu mukavasti, kun tavarapaljous ei ulotu matkustajien syleihin asti. Calix-boksien valikoimasta löytyy pitkiä ja leveitä laskettelusuksille ja lumilaudoille sopivia bokseja sekä kaupunkikäyttöön suunniteltuja, pienempiä kuljetuslaatikoita. Kaikki Calix-suksiboksit suunnitellaan ja valmistetaan Ruotsissa, joten ne toimivat erinomaisesti pohjoisissa olosuhteissa. Huomaathan, että valikoimasta löytyy myös erinomainen tuote sähköautoille!

Helppo kiinnittää ja pakata

Calix-boksien valikoima koostuu kuudesta eri mallista, joista löytyy varmasti sopiva vaihtoehto kaikenlaisiin tarpeisiin. Malliston suurimmat suksiboksit ovat tilavuudeltaan huimat 500 litraa, ja sisälle mahtuvien suksien maksimimitta on 210 cm. Kaikki boksit ovat suunnittelultaan sulavalinjaisia, ja voit valita joko mustan tai valkoisen suksiboksin väliltä. Todisteena tuotteiden korkeasta laadusta Calix-suksibokseilla on viiden vuoden takuu.

Calix-kuljetusratkaisujen suunnittelussa on keskitytty tuotteiden helppokäyttöisyyteen – on tärkeää, että boksin paikoilleen asentaminen, lastaaminen ja purkaminen onnistuvat helposti. Calix-suksiboksi kiinnitetään kattotelineisiin helppokäyttöisillä Quick Grip 2.0 -pikakiinnikkeillä. Kiinnikkeen molempia oransseja koukkuja työnnetään, kunnes ne ovat kiinni telineessä. Lopuksi boksi kiinnitetään paikoilleen kääntämällä nuppia myötäpäivään, kunnes kuuluu ”klik” -ääni. Käytön helpottamiseksi kaikki Calix-boksit aukeavat molemmilta puolilta ja niiden lukoissa on suojakorkki esimerkiksi jäätymistä vastaan.

Suksille tarkoitettujen boksien lisäksi Calix-valikoimassa on myös erityisesti matkatavaroille suunniteltu, kokoontaittuva Urban Loader, joka tarjoaa lisätilaa esimerkiksi ostoksille. Urban Loaderin tilavuus on 500 litraa ja se lukitaan mukana tulevalla riippulukolla.

Innovatiivinen Calix Aero Loader

Calix-boksivalikoiman kenties mielenkiintoisin tuote on Aero Loader, sillä se on kehitetty erityisesti sähköautoja silmällä pitäen. Nopeasti katsottuna voisi ajatella, että suksiboksi on kiinnitetty auton katolle väärinpäin, mutta todellisuudessa erikoinen muotoilu perustuu ilmanvastuksen minimointiin.

Aero Loader -kuljetuslaatikon innovatiivinen, pisaran mallinen muotoilu säästää polttoainetta ja sähköautojen ajosädettä. Boksin aerodynaamisen muotoilun on testattu pienentävän kulutusta noin 7 % verrattuna perinteisempään Calix H22 -malliin. Kuten muutkin Calixin suksiboksit, myös Aero Loader on valmistettu kevyestä ABS-muovista, joka kestää hyvin iskuja, lämpöä, pakkasta ja auringonvaloa.

Älä hosu kiinnittäessä!

Monille on tyypillistä jättää käyttö- ja asennusohjeet kokonaan huomioimatta ja hoitaa asennus niin sanotusti fiilispohjalta. Suksiboksin asentamisessa ohjekirjaan on kuitenkin erittäin suositeltavaa tutustua huolellisesti, sillä väärin kiinnitetty boksi voi irrota katolta esimerkiksi voimakkaan jarrutuksen yhteydessä tuhoisin seurauksin. Oikeaoppisesti kiinnitetty suksiboksi puolestaan pysyy paikoillaan tiukemmissakin tilanteissa. Asennusavuksi kannattaa ottaa myös toinen henkilö, sillä suksiboksit ovat painavia ja autoon voi herkästi tulla naarmuja, jos boksia riuhtoo paikoilleen yksinään.

Myös suksiboksin pakkaamisessa tulee olla tarkkana. Boksiin kannattaa pakata vain sukset, lumilaudat ja kevyitä matkatavaroita. Painavimmat tavarat kannattaa sijoittaa takakonttiin, ettei auton painopiste nouse turhaan ylemmäs. Tarkista myös ajoneuvon suurin sallittu kattokuorma ja ota huomioon myös se, että suksiboksi itsessään voi painaa reilusti yli 20 kiloa.

Muistathan, että vaikka suksiboksi olisi asianmukaisesti kiinnitetty, täyteen pakattu boksi vaikuttaa auton ajo-ominaisuuksiin. Ajoneuvo saattaa käyttäytyä kömpelömmin mutkissa ja jarrutusmatka pitenee. Noudata siis varovaisuutta liikenteessä!

 

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Oikeat istuinsuojat ja kumimatot ammattilaisen arkeen
Näin oikeat renkaat tekevät ajamisesta nautinnon
Halpa ja vanha auto – Lottovoitto vai painajainen?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *