Kaasujalka

Uudistunut Volkswagen Golf hinta alkaen 30 329 euroa

Julkaissut:

|

4.3.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uudistunut Volkswagen Golf hinta alkaen 30 329 euroa

Uudistunut Golf on tullut myyntiin Suomessa: Volkswagen Golf hinta alkaen 30 329,18 euroa ja Golf Variant alkaen hinta 34 699,09 euroa. Suomessa myynti alkaa kahdella varustelutasolla: Comfort Business ja Style Business

Golf viettää tänä vuonna 50-vuotissyntymäpäiviään. Kaikki alkoi vuonna 1974 ja yli 37 miljoonalla myydyllä autolla Volkswagen Golf on yksi menestyneimmistä autoista maailmassa. Suomen teillä liikkuu yhä yli 108 000 Golfia ja se on edelleen kaikkien aikojen suosituin Volkswagen-malli Suomessa.

Vähän ennen tämän kompaktin luokan ikonin virallista syntymäpäivää myyntimenestysmallin viimeisimmän kehitysvaiheen myynti alkaa Suomessa. Lukuisten parannusten lisäksi kaikissa uusissa Golf ja Golf Variant -malleissa on uuden sukupolven intuitiivisesti käytettävä infotainment-järjestelmä.

Uusi etuosan muotoilu

Uudet Golf- ja Golf Variant -mallit voidaan tunnistaa uudistetusta etuosasta. Uudet LED-ajovalot ovat nyt visuaalisesti entistäkin näyttävämpiä. IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot sisältävät uuden tehokkaan kaukovalon, jonka kantama on erittäin pitkä. Ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa Volkswagenissa myös jäähdyttimen säleikössä sijaitseva Volkswagen-logo on valaistu. Suomessa valaistu logo tulee Led-Performance -ajovalojen tai IQ.LIGHT-led-matriisiajovalojen yhteydessä. Myös IQ.LIGHT 3D LED -takavalot molemmissa koriversioissa ovat saaneet uuden näyttävän muotoilun.

Uusi infotainment-järjestelmä ja ChatGPT

Sisätiloissa on uusimman sukupolven infotainment-järjestelmä, jossa on entistä nopeampi prosessori, 12,9” kosketusnäyttö ja intuitiivinen valikkorakenne. Lisäksi lämpötilan ja äänenvoimakkuuden säätimen kosketussäätimet ovat nyt valaistuja. Uusimman sukupolven 10,25” digitaalinen mittaristo Digital Cockpit Pro mukautettavalla värinäytöllä on nyt vakiovaruste. Uutta on myös monitoimiohjauspyörän perinteiset ja helppokäyttöiset painikkeet ja IDA-puheohjaus. IDA mahdollistaa luonnollisen kielen käytön toimintojen, kuten ilmastointijärjestelmän, puhelimen tai navigointijärjestelmän ohjaamiseen. Uutena ominaisuutena ChatGPT on integroitu IDA-puheohjaukseen ensimmäistä kertaa; AI (tekoäly) -järjestelmä tarkoittaa, että kysymyksiä voidaan nyt esittää lähes äärettömästä määrästä aiheita.

Aluksi saatavilla kaksi varustelutasoa ja kolme moottorivaihtoehtoa

Suomessa Golfin ja Golf Variantin myynti alkaa kahdella varustelutasolla: Comfort Business ja Style Business. Myöhemmin joukkoon liittyy R-Line-varustelutaso. Alkuun tarjolla on kaksi 48 V:n tekniikalla varustettua kevythybridiversiota yhdistettynä turboahdettuun bensiinimoottoriin (eTSI) ja 7-vaihteiseen DSG-vaihteistoon. Näiden moottorien tehot ovat 85 kW (115 hv) ja 110 kW (150 hv) sekä Golf-malliversion turboahdettu bensiinimoottori (TSI) manuaalivaihteistolla, jonka teho on 85 kW (115 hv).

Kevythybridin 48 V järjestelmä käyttää jarruenergian talteenottoa voimalinjaan käytettävän sähköenergian varastoimiseen. Järjestelmän lisäteho parantaa suorituskykyä huomattavasti. Samalla tehokas 48 V tekniikka ja 1,5 TSI evo2:n väliaikainen sammutustoiminto mahdollistavat erittäin alhaisen kulutuksen. Kaikki bensiinimoottorit ovat nykyaikaisia nelisylinterisiä moottoreita, joissa on VTG (muuttuva turbiinigeometria) -turboahdin ja aktiivinen sylinterien lepuutusjärjestelmä (ACTplus).

Erittäin kattavan vakiovarustelun lisäksi kaikissa Business-malleissa on vakiona myös polttoainekäyttöinen lisälämmitin kauko-ohjaimella ja ajastimella, lämmitettävät takaistuimen reunapaikat sekä avaimeton lukitus Keyless Access Advanced. Tämän lisäksi Golf Variantin osalta sähkökäyttöinen takaluukku EasyOpen ja Easy Close-toiminnoilla kuuluu Business-varusteluun. Lisävarusteiden valinta on erittäin helppoa ja yksinkertaista: valittavissa on mm. ulkovärejä, kuljettajaa avustavia järjestelmiä, eri istuinvaihtoehtoja, vanteita sekä vetokoukku.

Mallisto laajenee kevään aikana myös Golf Style eHybrid ja Golf GTE ladattavilla hybrideillä. Uuden sukupolven ladattavien hybridien puhtaasti sähköllä ajettava toimintamatka on jopa 100 kilometriä ja niitä pystyy pikalataamaan 50 kW:n teholla. Myöhemmin saataville tulevat myös Golf GTI, Golf GTI Clubsport ja Golf R -malliversiot sekä nelivetoinen 2,0 TSI 150 kW 4MOTION DSG. Suomessa Volkswagen Golf -mallistosta poistuvat sekä kaasu- että dieselmoottorilla varustetut voimalinjat.

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille ensimmäiset uudistuneet Volkswagen Golfit saapuvat alkukesällä 2024. Tämän hetken tuotantotilanteen mukainen toimitusaika on noin 4 kuukautta.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sähköskootterit liikennevakuutuksen piiriin
Uusi Mazda CX-80 hinta alkaen 56 990 euroa
Nelipyörästä ostetuista autoista saa jatkossa Bonusta

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *