Kaasujalka

Porsche Panamera -mallistoon kaksi uutta ladattavaa hybridiä

Julkaissut:

|

27.2.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Porsche Panamera -mallistoon kaksi uutta ladattavaa hybridiä

Porsche Panamera -mallisto laajenee 4 E-Hybrid- ja 4S E-Hybrid -versioilla. Uudet ladattavat hybridit tarjoavat vaikuttavat kiihtyvyysluvut ja ajo-ominaisuudet sekä vahvan E-Performancen: puhtaasti sähköllä ajettava toimintamatka on nyt jopa 96 kilometriä.

Porsche laajentaa edelleen voimansiirtovalikoimaansa Panamera-mallistossa. Osana E-Performance-strategiaa Panamera 4 E-Hybrid ja Panamera 4S E-Hybrid on nyt lisätty valikoimaan. Tämä on Porschen vastaus erityisen vahvaan kiinnostukseen tehokkaita ja dynaamisia ladattavia hybridivoimalinjoja kohtaan monilla markkinoilla. Panamera on nyt saatavana ladattavana hybridinä neljällä eri suorituskykyversiolla.

Optimoitu hybridi-suorituskyky

Panamera 4 E-Hybrid on erityisen suorituskykyinen ja monipuolinen. Tehokkaan kiihtyvyyden aikaansaamiseksi Porsche on yhdistänyt uuden e-hybridijärjestelmän merkittävästi uudistettuun 2,9-litraiseen V6-biturbo-bensiinimoottoriin (224 kW/304 hv). Järjestelmäteho 346 kW (470 hv) ja 650 Nm:n maksimaalinen vääntömomentti mahdollistavat kiihtyvyyden 0–100 km/h 4,1 sekunnissa ja 280 km/h huippunopeuden. Panamera 4 E-Hybridin puhtaasti sähköllä ajettava toimintamatka kasvaa 96 kilometriin (WLTP-sykli, EAER-kaupunki).

Panamera 4S E-Hybrid keskittyy enemmän ajodynamiikkaan ja voimansiirtoon yläkierroslukualueella. Sen 2,9-litrainen kuusisylinterinen biturbomoottori tuottaa 260 kW (353 hv). Järjestelmän teho on 400 kW (544 hv) ja suurin vääntömomentti 750 Nm. Tämän ansiosta Panamera 4S E-Hybrid kiihtyy 0–100 km/h 3,7 sekunnissa ja saavuttaa 290 km/h huippunopeuden.

Edelliseen sukupolveen verrattuna kaikki Panamera E-Hybrid -mallit tarjoavat pidemmän puhtaasti sähköllä ajettavan toimintamatkan, nopeamman latausnopeuden, paremman kaasuvasteen ja paremmat ajo-ominaisuudet lähes kaikissa olosuhteissa. Vertailukelpoisessa tilassa uusi 25,9 kWh (brutto) suurjänniteakku tarjoaa noin 45 prosenttia enemmän kapasiteettia. Samalla uusi 11 kW:n sisäinen AC-laturi lyhentää latausaikaa kahteen tuntiin ja 39 minuuttiin. 140 kW:n (190 hv) ja 450 Nm:n vääntömomentin ansiosta täysin uusi sähkömoottori tarjoaa huomattavasti enemmän tehoa kuin edeltäjänsä. Se on myös integroitu taloudellisesti ja paino-optimoidusti koteloon ja PDK-vaihteiston öljynjäähdytyskiertoon. Sisäinen roottorirakenne (roottori pyörii staattorin sisällä) vähentää massan hitausvoimaa 50 prosenttia, mikä parantaa kaasuvastetta. Jopa 88 kW:n talteenoton ansiosta sähkömoottori lisää merkittävästi Panamera E-Hybrid -malien puhtaasti sähköllä ajettavaa toimintamatkaa.

E-Hybrid-ajotilat optimoidulla strategialla

Neljä optimoitua E-Hybrid-spesifistä ajotilaa sekä parannetut Sport- ja Sport Plus -ajotilat optimoivat E-Hybrid-mallien taloudellisuutta entisestään. Autot käynnistyvät aina puhtaasti sähköisessä E-Power-tilassa. Kun akun varaustila on alle tietyn vähimmäisarvon, järjestelmä siirtyy automaattisesti Hybrid Auto -tilaan, joka mukauttaa toimintastrategian kulloiseenkin ajotilanteeseen. Lisäksi Hybrid Auton aktiivisen reittiopastuksen ansiosta toimintastrategia optimoidaan entisestään tietämällä edessä oleva reitti. Näin voidaan maksimoida sähköllä ajettavien matkojen osuutta kaupunkiliikenteessä ja lisätä taloudellisuutta. Järjestelmä käyttää tähän tarkoitukseen sekä auto- että navigointitietoja.

E-Hold-tilassa akun nykyinen lataustila säilyy. E-Charge-tilassa polttomoottori sen sijaan lataa akun jopa 80 prosenttiin kaupungin ulkopuolella ja yli 55 km/h nopeuksissa, kun taas Panamera hyödyntää hybridikäytön hyötysuhdetta kaupunkiliikenteessä. Sport- ja Sport Plus -tiloissa Porsche alentaa akun tavoitelataustilan 20 ja 30 prosenttiin (aiemmin 30 ja 80 prosenttiin). Tämä lisää taloudellisuutta suorituskyvystä tinkimättä.

Porsche varustaa kaikki uudet Panameran versiot mukautuvalla kaksikammioisella ilmajousituksella, sisältäen vakiona olevan Porsche Active Suspension Management (PASM) -järjestelmän kaksiventtiilisillä vaimentimilla. Innovatiivinen Porsche Active Ride -ilmajousitus on saatavilla myös E-Hybrid-malleihin. Siinä yhdistyvät kyky tarjota optimoitu pito ja kaarreajosuoritus korkealla mukavuustasolla. Jokaisessa yksittäisessä vaimentimessa – myös kaksiventtiilitekniikalla varustetussa – on sähkökäyttöinen hydraulipumppu, joka saa virtansa 400 voltin järjestelmästä ja jota voidaan käyttää aktiivisesti kohottamaan voimia paluu- ja puristussuunnassa. Tämän seurauksena jousitus vaimentaa lähes täysin tien epätasaisuuksista johtuvat korin liikkeet ja pitää auton aina vaakasuorassa dynaamisten ajoliikkeiden aikana. Vaimentimet toimivat jopa 13 Hz:n taajuudella, mikä tarkoittaa, että ne voivat säätää säätöjä jopa 13 kertaa sekunnissa ja reagoida näin salamannopeasti kulloiseenkin ajotilanteeseen ja tienpintaan. Tekniikka mahdollistaa myös innovatiiviset toiminnot, kuten kallistus- ja rullaliikkeiden ylikompensoinnin sekä korin nostamisen autoon noustessa ja sieltä poistuttaessa.

Parannettu vakiovarustelu

Kaikissa uusissa Panameran E-Hybrid-versioissa on urheilullinen, raikas muotoilu. Etuosan ulkoasua leimaa uudet Matrix LED -ajovalot ja ylimääräinen vaakasuora ilmanottoaukko. Urheilusedanin takana yhtenäinen takavalo ja kehyksetön takaikkuna erottavat uuden Panameran. Hopeanväriset sivuikkunoiden listat korostavat sivulinjaa.

Panamera 4 E-Hybridin vakiovarusteisiin kuuluvat 19 tuuman vanteet, mustat jarrusatulat ja Matrix LED -ajovalot. Innovatiivinen korkearesoluutioinen HD-Matrix LED -ajovalojärjestelmä on saatavana lisävarusteena. Panamera 4S E-Hybridin tunnistaa 20 tuuman Panamera AeroDesign -vanteistaa, hopeanvärisistä Sport-pakoputkista ja punaisista jarrusatuloista. Jarrusatulat Acid Green ja Black ovat saatavilla lisävarusteena. Panamera 4S E-Hybrid -jarrut, joissa on kymmenen männän jarrusatulat etuakselilla ovat vakiovaruste. Vaihtoehtoisesti tähän malliin on saatavana PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) yhdessä 21 tuuman vanteiden kanssa. Keraamiset komposiittilevyt ovat kooltaan 440 millimetriä etuakselilla ja 410 millimetriä taka-akselilla.

Markkinoille tulo ja hinnat

Porsche Panamera 4 E-Hybrid ja Panamera 4S E-Hybrid -urheilusedan ovat nyt tilattavissa. Panameran laajennettu vakiovaruste sisältää ParkAssistin ja jäähdytetyn älypuhelimen alustan langattomaan lataukseen jopa 15 watilla. Saatavilla on myös lisävarusteita, kuten taka-akseliohjaus, Remote ParkAssist, Porsche InnoDrive, mukaan lukien aktiivinen kaistanpito, matkustajan näyttö ja ilmanlaatujärjestelmä. Saataville tulee myös Executive-korimalli, jossa on pidempi akseliväli, ja sen vakiovarusteisiin kuuluvat esimerkiksi nelialueinen automaattinen ilmastointi ja suuri keskikonsoli.

Suomessa Panamera 4 E-Hybridin hinnat alkavat 134 808,16 eurosta ja Panamera 4 E-Hybrid Executiven hinnat 146 985,51 eurosta, sisältäen arvonlisäveron, autoveron ja maakohtaisen varustelun. Panamera 4S E-Hybrid on saatavilla 151 168,26 eurosta alkaen. Toimitukset alkavat vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Kulutus- ja CO2-päästöarvot on mitattu lakisääteisillä mittausmenetelmillä. Kaikki Porschen uudet autot tyyppihyväksytään WLTP-menetelmän mukaisesti.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa
Uusi Volkswagen Passat Variant eHybrid hinta alkaen 49 987,69 euroa
Uusi Audi S3 hinta alkaen 68 990 euroa – Tehokkaampi kuin koskaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *