Kaasujalka

Todella nopea 326-hevosvoimainen Cupra Born VZ

Julkaissut:

|

23.2.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Todella nopea 326-hevosvoimainen Cupra Born VZ

VZ tarkoittaa espanjaksi Velozia, mikä tarkoittaa nopeaa, saumatonta tapaa kuvailla brändin uusinta autoa. Cupra Born VZ tarjoaa tehoa 240 kW ja 545 Nm vääntömomentin, joka kohdistetaan tielle parannetun jousituksen säädön, urheilullisesti säädetyn ohjauksen ja paremman jarrutuntuman ansiosta.

Cupra Born VZ:n täyssähköinen järjestelmä tuottaa nyt tehoa 240 kW – 40 % enemmän kuin e-Boost-versio. Vääntömomentti on myös kasvanut huikeaan 545 Nm:iin – 75 % enemmän kuin missään muussa Born-versiossa. Se tarkoittaa, että CUPRA Born VZ saavuttaa 0–100 km/h vain 5,7 sekunnissa – se on sekunnin nopeammin kuin e-Boost-versiossa. Huippunopeus on myös kasvanut ja se on nyt rajoitettu 200 km/h – 40 km/h enemmän kuin e-Boost-versiossa.

Uusi DCC Sport -jousitus, herkkä ohjauskäyttäytyminen ja parannettu jarrupolkimen tuntuma sekä vankka takajarru. Kaikki tämä ylivertaisen dynaamisen suorituskyvyn luomiseksi.

Takana uudet iskunvaimentimet ja jouset yhdistyvät etuosan päivitettyjen vaimentimien venttiiliasetuksiin ja jousiin. Yhdessä päivitetyillä kallistuksenvaimentimilla ne luovat DCC Sport -jousituksen, joka tarjoaa paremman ajovakauden, pidon ja tuntuman tiehen.

Ohjaus on päivitetty uusilla komponenteilla ja ohjelmistolla, tehden siitä urheilullisemman. Auton jarrutustekniikan dynaamiset parannukset antavat VZ:lle jäykemmän ja vankemman jarrutuntuman, mikä lisää auton kulkusuoruutta ja vähentää pehmeyttä verrattuna CUPRA Bornin vakioversioihin.

Mutta suorituskykyä ei saavuteta taloudellisuudesta tinkimällä. Born VZ toimintamatka on jopa 570 km*. Akkupakettia on parannettu ja sen nettokapasiteetti on nyt 79 kWh (+2 kWh). Ja tekniikka pysyy käytännöllisenä; se voidaan ladata kotona 11 kW:n teholla tai 170 kW:n teholla DC- pikalatauspisteessä, mikä tarkoittaa, että 10–80 %:n pikalataus kestää vain noin 30 minuuttia*.

Estetiikka kohtaa suorituskyvyn, kun saataville tulee kaksi uutta 20″ kevytmetallivannetta, joiden valmistuksessa käytetään eri tekniikoita, kuten 3D-kuparipuolat tai taottu tekniikka, jotka korostavat auton rohkeaa ja urheilullista henkeä. Leveämmät, huppusuorituskykyiset renkaat auttavat välittämään CUPRA Born VZ:n tehon ja vääntömomentin tielle sen takapyörien kautta. Autossa on myös leveämmät pyörät (8J20’’) nykyisen CUPRA Born -version (7.5J19’ ja 7.5J20’’ sijaan). Viimeisen silauksen täyssähköauton muotoilulle antaa auton tavaratilassa oleva tumma kromi VZ-logo sekä tumman kromin värinen CUPRA-teksti.

Vakiovarusteiset CUP-kuppi-istuimet ovat eksklusiivinen valinta, joka löytyvät vain tästä Bornin versiosta. VZ:n CUP-kuppi-istuimet on valmistettu kierrätetystä SEAQUAL® YARN -tekstiilistä sekä DINAMICAsta, jossa on 73 % kierrätettyä polyesteriä.

Alustan kokoonpanon parannusten ansiosta Born VZ tarjoaa sekä viiden istuimen mukavuuden että kattoikkunan tuoman eloisuuden samassa paketissa.

VZ vie digitalisaatiota eteenpäin. Siinä on uusi ja suurempi 12,9″ infotainment-järjestelmä (+0,9″ verrattuna nykyiseen CUPRA Borniin), joka yhdistää kosketusnäytön edut uuteen retrovalaistuun kosketuspalkkiin sisäilman ja äänenvoimakkuuden säätämiseksi.

Born VZ -malliin on saatavilla myös uusi korkeataajuinen 10-kaiuttimen äänijärjestelmä, joka on kehitetty yhteistyössä premium-audioyritys Sennheiserin kanssa (lisävaruste). Tehokas 425 watin järjestelmä upottaa kuljettajan ja matkustajat ainutlaatuiseen äänikokemukseen ja lisää samalla sisätilojen viimeistelyä metallisen säleikön ansiosta. Se on äänitekniikka, joka sisältää Sennheiserin AMBEO Concerto -ohjelmiston, joka pystyy kiteyttämään musiikin peruskomponentteja, mukaan lukien erilaiset instrumentit ja aluetiedot, jakaen ne uudelleen auton sisätilassa. Sisätilat on valaistu Smart Light -tekniikalla.

Vaakasuuntaiset täys-LED-valot kietoutuvat kojelaudan leveyden ympärille parantamaan tiettyjä ominaisuuksia, antaen varoituksia ja ilmoituksia kuljettajalle ja muille matkustajille. Tiedot, mukaan lukien lataustila, kuljettajan avustajajärjestelmät (Front Assist, ACC ja C2X vaaravaroitus); infotainment-toiminnot (ääniohjaus, puhelu, navigointijärjestelmä), älykäs pysäköintiavustin sekä lukitseminen ja lukituksen avaaminen sekä sisään- ja uloskäynti. Nämä visuaaliset vihjeet lisäävät tietoisuutta, tehden CUPRA Born VZ:stä turvallisemman ja älykkäämmän.

CUPRA Born VZ julkaistaan vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *