Kaasujalka

Volvo yhdenmukaistaa mallinimiä

Julkaissut:

|

20.2.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volvo yhdenmukaistaa mallinimiä

Volvo Cars yhdenmukaistaa täyssähköautojensa mallinimiä matkallaan kohti ainoastaan sähköautojen valmistusta vuoteen 2030 mennessä.

Täyssähköiset XC40 Recharge- ja C40 Recharge -mallit tunnetaan jatkossa nimillä EX40 ja EC40, mikä on linjassa Volvon muiden täyssähkömallien, EX30:n, EX90:n ja EM90:n, kanssa.

Uudistus kuvastaa Volvon muutosta kohti pelkästään täyssähköautojen valmistusta. Vuonna 2023 täyssähköautot käsittivät 16 prosenttia Volvon maailmanlaajuisesta myynnistä, mikä merkitsi 70 prosentin kasvua vuoteen 2022 verrattuna. EX30, EX90 ja EM90 tulevat asiakkaiden saataville tänä vuonna, jolloin täyssähkömallien määrä Volvon mallistossa kasvaa viiteen. Tulossa on lisäksi useita uusia malleja.

Uudistuksen yhteydessä Recharge-tunnus poistuu myös 60- ja 90-sarjan lataushybridimalleista, joissa käytetään jatkossa pelkkää T6- tai T8-tunnusta auton tehon mukaan.

Uusi yhdenmukainen nimeämiskäytäntö auttaa vanhoja ja uusia asiakkaita ymmärtämään helpommin, mitkä Volvon mallit ovat täyssähköisiä ja mitkä lataushybridejä, kun he ovat hankkimassa uutta Volvoa.

Lisäksi Volvo esittelee EX40- ja EC40-malleista erityisen Black Edition -erikoisversiot. Ne ovat jatkoa viime vuonna julkaistulle menestyksekkäälle XC60 Black Edition -mallille. Black Edition -malleissa on Onyx Black -koriväri, kiiltävän mustat tunnukset, 20 tuuman viisipuolaiset kiiltävän mustat vanteet sekä microtech-verhoilu Charcoal-sävyssä.

EX40 ja EC40 ovat innostavampia kuin koskaan ennen. Niissä on sisäänrakennettu Googlen järjestelmä ja älykkäät säilytystilat – ja jopa 583 kilometrin toimintamatka EC40-mallissa ja 576 kilometrin toimintamatka EX40-mallissa.*

Volvo esittelee myös uuden Performance-ohjelmistopaketin EX40 ja EC40 Twin Motor -versioihin. Paketin saa myös valituilla markkinoilla päivityksenä edelliseen mallivuoteen. Performance-ohjelmistopaketti tarjoaa 25 kW lisää tehoa, mikä parantaa kiihtyvyyttä. Se sisältää myös yksilöllisen poljinkartan, joka nopeuttaa kaasupolkimen vastetta, sekä Performance-ajotilan, jolla kuljettaja saa käyttöönsä täydet 325 kW tehoa.

Performance-ohjelmistoa tarjotaan tietyillä markkinoilla valinnaisena päivityksenä Volvo Cars -sovelluksessa uuden auton tilauksen yhteydessä. Edellisen 2024-mallivuoden C40 ja XC40 Recharge -autojen kuljettajat voivat ostaa ja ladata ohjelmiston kotoaan käsin.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *