Kaasujalka

Maskisuoja suojaa moottoria viimalta ja pakkaselta

Julkaissut:

|

6.2.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Maskisuoja suojaa moottoria viimalta ja pakkaselta

Suomen kylmät talviolosuhteet aiheuttavat tunnetusti monenlaisia haasteita autoilijalle. Kun pakkasta on paljon, esimerkiksi moottorin lämpeneminen voi olla aikaa vievä prosessi. Helppo ja edullinen tapa suojata moottoria kylmältä viimalta on hankkia autolle maskisuoja.

 

Hyytävä viima ja korkeat pakkaslukemat kurittavat erityisesti dieselkäyttöisiä ajoneuvoja, sillä niissä moottorin lämpeneminen on muutenkin hitaampaa, ja auto hyytyy herkemmin tien poskeen. Kotimainen Tammers-maskisuoja estää kylmän ilman ja lumen pääsyä moottoritilaan, joten moottori lämpenee tehokkaammin ja autolla on miellyttävämpi ajaa.

–Kannattaa huomioida, että myös uudemmat, bensiinikäyttöiset ajoneuvot hyötyvät maskisuojan käytöstä. Mallikohtainen Tammers-maskisuojavalikoima kattaa lähes kaikki Suomessa myytävät automallit sekä monet jo tuotannosta poistuneet ajoneuvot. Lisäksi saatavilla on yleismallinen maskisuoja, josta saa leikattua ajoneuvon muotoihin sopivan suojan, opastaa markkinointipäällikkö Jouni Vainikka auton lisävarusteiden maahantuonti- ja tukkuliike Kaha Oy:stä.

Miksi käyttää maskisuojaa?

Etenkin kaupunkiajossa muutaman kilometrin lyhyet siirtymät ovat yleisiä, joten moottori ei ehdi pakkassäässä juurikaan lämpenemään. Auton keulalle kiinnitettävä maskisuoja helpottaa tilannetta peittämällä jäähdyttimen säleikön ja/tai etupuskurin ilmanottoaukot, mikä ehkäisee kylmän pääsyä moottoritilaan ja nopeuttaa siten moottorin lämpenemistä.
–Kun moottori saavuttaa normaalin käyttölämpötilansa nopeammin, vähenevät myös polttoaineenkulutus ja pakokaasupäästöt. Maskisuojan käyttö estää myös lumen pääsyn moottoriin ja pienentää huohotinjärjestelmän jäätymisen riskiä. Maskisuojaa suositellaan käytettäväksi etenkin dieselkäyttöisissä autoissa, kun ulkoilman lämpötila laskee +5 asteen alle. Maskisuojan käytöstä on hyötyä myös nykyaikaisille, vähäpäästöisille bensiinimoottoreille, Vainikka korostaa.

Kotimainen ja kestävä maskisuoja

Tammers on automallikohtainen, täydellisesti istuva maskisuoja
Saatavilla lähes kaikille Suomessa myytäville autoille
Valikoimassa myös muotoon leikattava yleismallinen maskisuoja
Maskisuojan kiinnitys onnistuu mukana tulevilla erikoiskiinnikkeillä
Suomessa valmistettu, laadukas tuote
Helppo asentaa paikoilleen noin viidessä minuutissa
Suojaan on helppo tehdä aukko lämmittimen pistokkeelle
Estää lumen ja viiman pääsyn moottoritilaan
Nopeuttaa moottorin lämpenemistä ja auttaa ylläpitämään normaalia käyttölämpötilaa
Ehkäisee huohotinputken jäätymistä
Vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä

 

Maskisuojaa suositellaan käytettäväksi etenkin dieselkäyttöisissä autoissa, kun ulkoilman lämpötila laskee + 5 asteen alle.

 

KATSO VIDEO KAASUJALAN YOUTUBE-KANAVALTA!

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sähköauto tarvitsee yhä myös lyijyakun
Sähköauton akuston kunnon tarkistus
Näin pysäköit Helsingissä halvemmalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *