Kaasujalka

Toyota Approved Vaihtoauto – Huolettomia kilometrejä vanhallekin Toyotalle

Julkaissut:

|

19.1.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Toyota Approved Vaihtoauto – Huolettomia kilometrejä vanhallekin Toyotalle

Toyota Approved -ohjelma lupaa jopa lähes 10 vuotta vanhalle ja lähes 185 000 km ajetulle Toyota-vaihtoautolle huolettomia kilometrejä.

Toyota Approved -ohjelma on Toyota-liikkeiden standardi kaikille Toyota-vaihtoautoille, joiden ikä on alle 10 vuotta ja mittarilukema enintään 185 000 km.

Approved-ohjelma tekee käytetyn Toyotan omistamisesta yhtä huoletonta kuin uudenkin Toyotan omistamisesta.
–Jokainen Toyota Approved Vaihtoautot -ohjelman auto on koulutetun Toyota-mekaanikon huolellisesti tarkistama. sanoo Nelipyörä Oy:n Kotkan toimipisteen Toyota myyntipäällikkö Juuso Ahokas.

Nelipyörällä on Toyotan merkkiliikkeet Kotkassa ja Lahdessa.

Turva ei heti katkea

Vaikka vaihtoauto olisi ostohetkellä jo kuukautta vaille 10 vuotta vanha ja 184 000 kilometriä ajettu, niin turva ei katkea, kun 185 000 kilometrin mittarilukema tulee vastaan.
–Voimme luvata vaihtoautoillemme tämän jälkeenkin maksuttoman 12 kuukauden Approved – lisäturvan, joka tuo mielenrauhaa ajomatkoihin. Turva on voimassa suoraan vuoden verran eteenpäin ostohetkestä, ilman kilometrirajaa. Jos taas asiakkaalla on ollut Toyota pidempään ja hän huollattaa sen Toyota-merkkihuollossa vaikka 184 000 km ajettuna, turva on voimassa seuraavaan huoltoon, eli käytännössä vuosi ja 15 000 kilometriä eteenpäin, Ahokas sanoo.

Toyota Approved-vaihtoautossa on ostohetkellä aina riittävästi mm. kulutuspintaa niin jarrupaloissa kuin renkaissakin.
–Niitä ei tosiaan tarvitse lähteä heti vaihtamaan. Tietenkään sitten ajan kuluessa jarrupalojen ja renkaiden kaltaiset kuluvat osat eivät enää kuulu vaihtoturvan piiriin, mutta esimerkiksi pyörän laakerit kuuluvat. Laakereiden vaihto ilman tällaista vaihtoturvaa maksaa osineen ja töineen hyvinkin 300-500 euroa, Ahokas sanoo.

Turva sähköautollekin

Edellytyksenä Relax-turvan säilymiselle on, että Toyotaa käytetään merkkihuollossa.

Toyota-liikkeeseen myyntiin tulevasta vaihto-Toyotasta tulee Toyota Approved -vaihtoauto, vaikka sitä olisi aiemmin huollettu muualla kuin Toyotan merkkihuollossa.
–Ennen kuin tätä Toyotaa aletaan myydä eteenpäin, se käy läpi huolellisen tarkastusprosessin, jonka aikana havaitut puutteet ja viat korjataan. Vasta tämän jälkeen siitä tulee Toyota Approved-vaihtoauto, Ahokas sanoo.

Ohjelma on Euroopan laajuinen.
–Approved-ohjelma kertoo autovalmistajan kovasta luotosta omaan tuotteeseensa, Ahokas sanoo.

Turva kattaa myös käytettyjen Toyotojen hybriditekniikan.
–Hybridiautojen akuille annetaan vielä pidempi turva kuin mitä 12 kuukauden mittainen Relax-lisäturva on muilta osin. Hybridiakun turva on peräti 10 vuotta ja 350 000 kilometriä. Sähköautotkin on jo huomioitu Approved-ohjelmassa: Toyota bZ4X:n EV-akkuturva on 10 vuotta ja miljoona kilometriä, kunhan auto huolletaan Toyotan merkkihuollossa, Ahokas kertoo.

 

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sähköauto tarvitsee yhä myös lyijyakun
Sähköauton akuston kunnon tarkistus
Näin pysäköit Helsingissä halvemmalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *