Kaasujalka

CTEK Njord GO – Kuormanhallintaa sähköauton kotilataukseen

Julkaissut:

|

12.1.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

CTEK Njord GO – Kuormanhallintaa sähköauton kotilataukseen

Löytyykö kotoasi jo CTEK Njord GO -sähköauton latauslaite tai oletko suunnitellut sellaisen hankkimista? Hyvä! Nyt laitteeseen on saatavilla lisäosana myös järkevämmän sähkönkulutuksen mahdollistava Nanogrid Air -kuormanhallinta.

 

Helppokäyttöinen, punaiseen voimavirtapistorasiaan liitettävä CTEK Njord GO -sähköauton latauslaite tuli Suomen markkinoille muutama vuosi sitten ja se on vakiinnuttanut asemansa kätevänä ratkaisuna koti- tai mökkilataukseen. Sähkönkulutus ja sähköliittymän riittävyys ovat kuitenkin puhuttaneet viimeisen vuoden aikana, ja moni on kaivannut mahdollisuutta latauslaitteen dynaamiseen kuormanhallintaan.
– CTEK esittelee nyt täydellisesti Njord GO -laturin kanssa yhteensopivan Nanogrid Air -järjestelmän, jonka avulla pystyy tasaamaan sähkönkulutusta kotitalouden ja sähköauton latauksen välillä, kertoo markkinointipäällikkö Jouni Vainikka auton lisävarusteiden maahantuonti- ja tukkuliike Kaha Oy:stä.

Moderneissa kotitalouksissa sähköä kuluu monenlaisiin toimintoihin. Sähkönkulutus on usein korkeimmillaan aamuisin ja iltaisin, kun kaikki ovat kotona ja useampi kodinkone on päällä samanaikaisesti. Kun tähän lisää vielä auton lataamisen täydellä teholla, on ylikuormittumisen riski olemassa. Jotta näitä kulutuspiikkejä saataisiin tasattua, kannattaa sähköauton latauslaite kytkeä kuormanhallintajärjestelmään.

Fiksua ja helppoa

CTEK Nanogrid Air on langattomasti toimiva, älykäs kuormanhallintajärjestelmä, joka takaa optimaalisen latauksen sähköautolle ja suojaa pääsulaketta ylikuormittumiselta. Kuormanhallintajärjestelmän tehtävänä on valvoa talouden energian kulutusta ja varmistaa, että kaikille laitteille riittää sähköä.

Kun järjestelmä havaitsee kulutuspiikin, laskee se sähköauton lataustehoa automaattisesti, jotta kodinkoneet saavat tarvitsemansa energian. Kun taas kulutus on muuten pienempää, ohjaa laite enemmän virtaa sähköauton lataukseen. Nanogrid Air -lisälaite on suunniteltu sopimaan saumattomasti yhteen CTEK Njord GO -latauslaitteen kanssa.
– CTEK Njord GO on helposti paikasta toiseen siirreltävä latausasema, joten mikäli latauslaitetta käytetään kodin lisäksi myös esimerkiksi mökillä, kannattaa molempiin kohteisiin hankkia oma kuormanhallintalaitteensa. Koko järjestelmän hallinta on helppoa älypuhelimen ja Wi-Fi-yhteyden kautta. CTEK Nanogrid Air on myös integroitavissa erilaisiin Smart Home -järjestelmiin,

Nanogrid Air on suunniteltu käytettäväksi yhdessä helppokäyttöisen CTEK Njord GO -latauslaitteen kanssa. Njord GO on erinomainen ratkaisu niille, joilla on tarvetta ottaa sähköauton latauslaite mukaan esimerkiksi töihin tai kesämökille. Toisin kuin kiinteästi asennettavat latauslaitteet, Njord GO ei vaadi asennuksen suhteen muuta kuin tavallisen punaisen voimavirtapistorasian. Laitteelle on mahdollista asentaa myös käyttöä helpottava seinäteline.

Njord GOn suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota käytännöllisyyteen, joten se on rakenteeltaan kevyt (vain 4,3 kg), ja sen nostaminen autoon onnistuu keneltä tahansa. Myös latauksen tehoa ja etenemistä on helppo säädellä ja seurata kätevän CTEK App -mobiilisovelluksen avulla. Njord GO lataa autoa parhaimmillaan 11 kW:n teholla, riippuen ladattavan auton omasta lataustekniikasta

Miksi täydentää CTEK Njord GO -latauslaitetta Nanogrid Air -kuormanhallinnalla?

Dynaaminen kuormanhallinta ehkäisee pääsulakkeen palamista ja sähköverkon ylikuormittumista
Varmistaa sähkön riittämisen kaikille kotitalouden laitteille
Ajoittaa tehokkaamman sähköauton latauksen hiljaisemmille tunneille
Yksinkertainen asennus kiinteistön omaan älysähkömittariin sen P1- tai HAN-portin kautta.
Helppo asennus ei vaadi sähköasentajan pätevyyttä, asennuskaapelit mukana pakkauksessa
Kommunikoi Njord GO -laitteen kanssa kodin Wi-Fi-yhteyden kautta
CTEK App -sovelluksella seuraat ja hallitset sekä Njord Go -latauslaitetta että Nanogrid Air -kuormanhallintaa
Tarjoaa reaaliaikaiset energiatiedot JSON-tiedostoina, integroitavissa Smart Home -järjestelmiin
Käyttölämpötila -30 °C – +50 °C
Laitteella on kahden vuoden takuu

Kahan jälleenmyyjät löytyvät osoitteesta: kaha.fi/jm

 

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *