Kaasujalka

Tesla avasi Suomessa Poriin ensimmäisen V4 Supercharger -aseman

Julkaissut:

|

27.12.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tesla avasi Suomessa Poriin ensimmäisen V4 Supercharger -aseman

Tesla avasi Suomen ensimmäisen Supercharger -aseman neljännen sukupolven tekniikalla, yleisemmin tunnettu nimellä V4. Ensimmäiset kahdeksan V4 Supercharger-laturia otetaan käyttöön Porin kauppakeskus Puuvillan alueella.

Asema on avoin kaikille sähköautoille, kuten valtaosa kaikista Teslan Supercharger-asemista. Se on yksi ensimmäisistä V4-tekniikkaa käyttävistä Supercharger-asemista Pohjoismaissa ja yksi monista uusista V4-asemista, joita rakennetaan ympäri Pohjoismaita ja avataan lähitulevaisuudessa.

Teslan V4 Supercharger-latureissa on 3 metriä pitkä CCS-kaapeli, joka helpottaa liittämistä yhä useampaan sähköautoon. Se on suunniteltu niin, että kaikki sähköautot voivat nauttia 250 kW:n latausnopeudesta ja Teslan Supercharger-verkoston 99,5 prosentin luotettavuudesta. Tesla pystyy lataamaan jopa 275 kilometrin kantaman 15 minuutissa.

Teslalla on yli 50 000 Supercharger-laturia maailmanlaajuisesti. Suomessa verkostossa on yli 30 Supercharger-asemaa, joissa on yhteensä yli 240 latauspistettä. Nykyään Tesla Supercharger-asemia on pääkaupunkiseudulta Inariin ja yli 20 Supercharger-asemaa on avoinna kaikille sähköautoille.

Tesla kehittää jatkuvasti Supercharger-tekniikkaa. V4 Supercharger-latureissa on valmius ladata tulevaisuudessa jopa yli 250 kW:n teholla. Tämä tarkoittaa entistä lyhyempiä lataustaukoja ajettaessa sähköautolla pitkiä matkoja.

Tietoja Tesla Supercharger-latureista

Teslan Supercharger-laturit ovat ylivoimaisesti suurin julkinen pikalatausverkosto Euroopassa (> 150 kW).

Keskimääräinen lataushinta Tesla Supercharger-asemalla Suomessa vuoden 2023 aika oli noin 0,33 euroa per kWh Teslan omistajille ja tilaajille, ja muille sähköautoille sekä ei-tilaajille keskihinta oli noin 0,43 euroa per kWh.

Muut sähköautot kuin Teslat käyttävät Teslan mobiilisovellusta latauksen aloittamiseen ja lopettamiseen sekä helppoon latauksen maksamiseen.

Latausasemilla on maksupääte lähimaksua varten. Tämä ominaisuus otetaan käyttöön myöhemmin.

Kaikissa Tesla-ajoneuvoissa on ominaisuus, joka aktivoituu kuljettajan syöttäessä Supercharger-aseman auton navigointijärjestelmään. Ominaisuus esilämmittää akun parhaan mahdollisen latauksen saavuttamiseksi Supercharger-asemalle saavuttuaan.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

BMW M4 CS – Kilpa-ajon tuntua arkiajoon
Uudistunut Volkswagen ID.3 77 kWh Pro S hinta alkaen 42 620 euroa
Sähköskootterit liikennevakuutuksen piiriin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *