Kaasujalka

Webasto Range Plus antaa sähköpakuihin lisää lämpöä talvella

Julkaissut:

|

14.12.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Webasto Range Plus antaa sähköpakuihin lisää lämpöä talvella

Uudenmaan Autovarustelunkin valikoimaan on tullut Webaston Range Plus -järjestelmä, joka vähentää merkittävästi mm. minibussien oman sähkölämmittimen tarvetta, jolloin auton akkukapasiteetti riittää pidemmille ajomatkoille.

Uuden sukupolven akkuteknologian ja hallintajärjestelmien kehityksestä huolimatta, sähköajoneuvojen sisätilojen lämmitys on ajoneuvojen kantamaa rajoittava tekijä. Lämmityksen vaikutus talvella voi lisätä
energiankulutusta jopa 35 %. Hyötyajoneuvoissa lämpöä karkaa usein myös ovien kautta avauskerroista riippuen esimerkiksi pakettikuljetuksia tehdessä.

Vain hyötyajoneuvoihin

Ainakin toistaiseksi Range Plus -ilmalämmittimiä asennetaan vain pakettiautojen ja minibussien kaltaisiin hyötyajoneuvoihin.

Järjestelmä soveltuu etenkin tilanteisiin, joissa ei haluta tehdä kompromissia ajokantaman ja sisälämpötilan välillä. Range Plus -järjestelmä soveltuu erityisen hyvin minibusseihin, joita käytetään potilas-, koululaiskuljetuksiin sekä lentokenttä-, hotelli- tai taksikuljetuksiin. Tämä palvelee erinomaisesti ammattikäyttöä, joissa ajoneuvoa on voitava ajaa normaaleissa vaatteissa.

Range Plus –järjestelmällä pysäköity ajoneuvo voidaan lämmittää ilman latauspistettä ja ajon aikana ylläpitää ohjaamon ja matkustamon lämpötilaa. Polttoainetankin koko riippuu automallista.
–Hyvä asia tässä on se, että ammattiajossa olevat sähköautot saavat pidempiä toimintamatkoja, kun ei tarvitse käyttää sähkö sisätilan lämmitykseen, sanoo yrittäjä Ari Rantalainen Uudenmaan Autovarustelusta.

Täyden palvelun autovarusteliike toimii Helsingin Malminkartanossa, Helsingissä Vihdintien lähellä. Webaston valtuuttama jälleenmyyjä asentaa ja huoltaa polttoainekäyttöisiä Webasto-lämmittimiä niin henkilöautoihin kuin hyötyajoneuvoihinkin.

Ilmastointilaitteita yritys on asentanut, huoltanut ja korjannut jo vuodesta 2001 asti.  Vuosien varrella tuote- ja palveluvalikoimaan ovat tulleet myös autolämmittimet, -hälyttimet, peruutustutkat sekä monet muut autoilijan laatuvarusteet.
–Paljon olemme ratkaisseet asennuksia, joihin laitevalmistajille ei ole ollut ollenkaan ohjeistuksia. Olen itse varustellut autoja jo vuodesta 1988 lähtien. Meillä on vankka ammattitaito alalta.

Kaikkiin autoihin ei saa Webasto-lämmitintä jo autotehtaalta.
– Teemmekin paljon Webastojen jälkiasennuksia. Tämän lisäksi huollamme ja korjaamme jo autotehtaalla asennettuja Webastoja.

Myös varaosat Webastoihin

Polttoainekäyttöisten Webasto-lisälämmittimien lisäksi Uudenmaan Autovarustelu edustaa ja asentaa myös mm. Calix- lohkolämmittimiä.
–Kuitenkin polttoainekäyttöiset Webasto- lisälämmittimet ovat meidän vahvinta osaamistamme. Ammattitaitoamme ja asiantuntemusta tässä hyödyntävät niin automerkkien maahantuojat ja myyjät kuin yksityiset asiakkaatkin. Olemme jatkuvasti yhteydessä maahantuojien kanssa ja teemme itsekin myös malliasennuksia uusiin autoihin. Olemme toteuttaneet ja ratkaisseet paljon asennuksia, joihin ei ole esim. lämmitinvalmistajalla ollenkaan ohjeistusta, Rantalainen sanoo.

Sen lisäksi, että Uudenmaan Autovarustelu huoltaa lähes kaiken merkkiset polttoainekäyttöiset lisälämmittimet, yrityksen omasta varastosta löytyvät niihin myös yleisimmät varaosat

Autovarustelusta saa laitteita esilämmitykseen aina Calixin lohkolämmittimen asennuksesta kattavaan Webasto-lämmittimeen.

Vuosien saatossa Rantalainen on nähnyt lisälämmittimien huiman kehityskaaren.
–Mukavuus edellä mennään tänä päivänä, kun etäohjauksella käynnistetty Webasto lämmittää auton pakkasaamuna jo valmiiksi liikenteen lähtiessä, Rantalainen sanoo.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *