Kaasujalka

Kolari-Special – Vaihteistojen erikoisosaaja löytyy Luopioisista

Julkaissut:

|

30.11.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kolari-Special – Vaihteistojen erikoisosaaja löytyy Luopioisista

Pälkäneen Luopioisissa toimiva Kolari-Special on voimansiirron ja vikadiagnostiikan asiantuntijakorjaamo sekä varaosakauppa.

 

Kolari-Special on erikoistunut vaihdelaatikoiden kunnostamiseen ja vaihteisto-ongelmiin.
–Annamme vaihteistolle uuden elämän ja jatkamme auton elinkaarta. Jos vaihdelaatikko ääntää tai vaihteet toimivat huonosti, korjaus varhaisessa vaiheessa kannattaa, sanoo yrittäjä Antti Sjöstedt.

Sjöstedtin asiantuntemus autojen vaihdelaatikoista juontaa jopa vuoteen 1983. Silloin hän perusti oman autokorjaamon Tampereelle. Yritys täytti siis helmikuussa jo 40 vuotta.

Pälkäneen Luopioisissa Kolari-Special aloitti keväällä 1995, Luopioisissa autokorjaamoyrittäjänä oli toiminut Sjöstedtin isäkin.

Sjöstedtin yrittäjäkumppanina Kolari-Specialissa on oma puoliso Sari Päätalo. Pariskunnan lisäksi korjaamo työllistää kahdeksan autotekniikan ammattilaista.
–Panostamme vahvasti vikadiagnostiikkaan ja laitteisiin, koska jokainen dsg- ja automaattivaihteisto vaatii mallikohtaisen ohjelmiston ja sopeutuksen toimiakseen oikein. Teemme dsg-vaihteiston ja mekatroniikan vianhakua, huoltoa, korjausta ja ohjelmointia Audi-, Seat-, Skoda- ja Volkswagen – merkkeihin, Sjöstedt sanoo.

Kuljetuspalvelu on tärkeä osa Kolari Specialin asiakaspalvelua.
–Osaavien ja luotettavien yhteistyökumppanien merkitys korostuu, kun autoja tuodaan korjaamolle eri puolelta Suomea. Joustavuus ja kustannustehokkuus ovat myös asiakkaalle tärkeitä, kun autolla ei enää lisävaurioiden takia kannata ajaa, yrityksen hallinnollisesta puolesta ja markkinoinnista vastaava Sari Päätalo sanoo.

Erittäin pieni hiilijalanjälki

Kolari-Specialin verkkokaupan kierrätysosien hiilijalanjälki on erittäin pieni

Korjaaminen käytetyllä osalla aiheuttaa 75 % ja kunnostetulla osalla jopa 83% pienemmän hiilijalanjäljen kuin uuden osan käyttäminen (Svenska miljöinstitutet 2020).
–Käyttökelpoisten purkuosien kierrättäminen säästää luontoa ja edesauttaa kestävää kehitystä. Ympäristöystävällinen kiertotalous on kaikkien etu. Asiakkaat saavat käyttöön laadukkaita alkuperäisiä käytettyjä varaosia suomalaisesta verkkokaupasta, joka työllistää Suomessa, Päätalo sanoo.

Kolari-Special tukee Sydän-Hämeen alueen toimijoita, jotka järjestävät toimintaa lapsille ja nuorille.
–Olemme tukeneet Pälkäneen nuorten vesiensuojelulähettilästoimintaa ja yrittäjyyskasvatusta. Pälkäneen Luja-Lukko lentopallojoukkueen kanssa on ollut kumppanuussopimus jo useamman vuoden ajan. Pälkäne -kuntoportaiden porrassponsorina haluamme olla mukana tekemässä Pälkäneestä entistä parempaa ja elinvoimaisempaa paikkaa elää, asua ja yrittää.

Vaikka Kolari-Special elää vahvasti mukana Pälkäneen muussa arjessa ja juhlassa, sen asiakaskunta ei tunne kuntien eikä valtioidenkaan rajoja. Yhteistyökumppaneiden verkosto on laaja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
-Asiakkaita meillä on ympäri Suomen ja kuljetuspalvelu kuljettaa autoja tänne ihan joka puolelta maata, Ahvenanmaalta Rovaniemelle. Ja varaosakauppa on myös verkkokauppa, josta olemme myyneet tavaraa muuallekin Eurooppaan, Päätalo sanoo.

Osaajille töitä

Kolari-Specialin autotekniikan asiantuntijat ovat syystä ylpeitä osaamisestaan. Lisääkin heitä palkataan, jos vain löytyy hyviä tekijöitä. Parhaillaankin on työpaikat avoinna huoltoneuvojalle ja varaosamyyjälle.
–Nykyaikaiset työskentelytilat ja työvälineet sekä säännöllinen päivätyö lisäävät työhyvinvointia. Lisäksi tarjoamme vakituisille työntekijöille kattavan terveysvakuutuksen.

Kolari-Special on oman alueensa ainoa vaihteistoihin erikoistuneista autokorjaamoista.
-Suomessa on yleensäkin vähän vaihteistoihin ja voimansiirtopuoleen erikoistuneita korjaamoja, Sjöstedt sanoo.

Sjöstedt korostaa, että huoltoa kaipaavat kaikenlaiset vaihdelaatikot manuaalista automaattiin.
–Vaikka monen automerkin valmistaja sanoo, ettei vaihdelaatikon öljyjä tarvitse koskaan vaihtaa, niin me suosittelemme tekemään sen säännöllisesti. Huolto ja öljynvaihto antaa lisää ikää mille tahansa vaihteistolle, Sjöstedt painottaa.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Sari Päätalo / Kolari Special

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *