Kaasujalka

Rengasmarket Hyvinkää laajentaa tilojaan

Julkaissut:

|

14.11.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Rengasmarket Hyvinkää laajentaa tilojaan

Vaikka saattaa olla houkuttelevaa ajaa ensilumiin asti viimeiset ajokilometrit kesärenkailla, neuvoo Rengasmarket Hyvinkään Antti Kilpijärvi varaamaan hyvissä ajoin ajan talvirenkaiden vaihtoon. Varsinkin kitkarenkaat voi hyvin laittaa alle jo kelien viilennyttyä.

Tieliikennelaki ei rajaa enää yhtä selvästi talvirengassesonkia kuin aiemmin. Jos sää on leuto, lumeton ja jäätön, voi ajaa kesärenkailla talvikuukausinakin. Kitkarenkaidenkin ominaisuudet poikkeavat huomattavasti kesärenkaista.

Autopeltipalvelu Hyvinkää ja Rengasmarket Hyvinkää ovat samaa yritystä. Alun perin pelkäksi autopeltikorjaamoksi perustetun Autopeltipalvelu Hyvinkään toiminta painottuu yhä vahvemmin rengasasiakkaiden palveluun Rengasmarket Hyvinkää -liikkeenä.
–Liikevaihdostamme jo reilusti yli puolet tulee renkaiden myynnistä, rengasasennuksista ja rengashotellitoiminnasta. Rengashotellissamme on tällä hetkellä säilytyksessä noin 400 rengassarjaa, mutta lisää mahtuu, yrittäjä Antti Kilpijärvi kertoo.

Nopea palvelu, kattava varasto

Continental-renkaita edustava Rengasmarket -ketju tuo Kilpijärven mukaan toimintaan vahvan brändin ja kauppiasverkoston tuen.
–Saamme itse valita rengastuotteemme, mutta Continental, Gislaved ja Matador ovat pääasiallisia brändejämme. Kaikkiin yleisimpiin automerkkeihin ja -malleihin varastostamme löytyy sopivat renkaat. Ja kotisivuiltamme osoitteesta autopeltipalvelu.fi löytyy juuri nyt ajankohtaista tietoa eri talvirengasvaihtoehdoista ja tarjouksista.

Kilpijärvi muistuttaa, että talvirenkaiden suositeltu minimiurasyvyys on vähintään 5 mm, kun taas kesärenkaissa syvyyttä on hyvä olla vähintään 4 millimetriä, jolloin vesi ja loska poistuu urista kunnolla, ja vesiliirron riski pysyy pienenä.

Autopeltipalvelu Hyvinkää ja Rengasmarket Hyvinkää laajentaa parhaillaan halliaan.
– Laajennusosa on 300 m2. Kun laajennus on valmis, meillä on hallitilaa yhteensä noin 900 m2. Tulevaan talvirengassesonkiin on tarkoitus saada 3 uutta asennuspaikkaa käyttöön, mutta laajennuksen lopullinen valmistuminen menee kuitenkin ensi vuoden puolelle. Kilpijärvi sanoo.

Rengasmarket Hyvinkään vahvuus on kattava varasto ja nopea palvelu.
– Kaikille löytyy hyllystä hyvin tuotteita ja jos ei heti löydy hyllystä, niin saamme useimmiten toimitettua asiakkaalle palvelun samalle päivälle. Parhaimmillaan sairaalan parkkipaikalta tyhjentyneestä renkaasta meille soittava asiakas lähtee täältä ehjillä renkailla 1,5 tunnissa. Meille ei käy se, että asiakkaan renkaanpaikkaukselle annetaan aika viikon päähän.

Sähköauton nosto vaatii tarkkuutta

Autojen sähköistyminen vaatii rengaskauppiasta tarkkailemaan jatkuvasti, minkälaisia renkaita hän hyllyssään pitää.
–Uuden automallin kanssa markkinoille tulee melkein samalla kertaa uusi rengaskokokin.

Sähköautojen renkaanvaihdot vaativat rengasasentajilta täysin uudenlaista huolellisuutta.
–Kun sähköautoissa akustot ovat autojen alla, saa olla tarkkana, että auto tulee nostettua oikein. Koska hybridi- ja sähköautot ovat huomattavasti polttomoottoriautoja painavampia, on oltava tarkkana, että akusto säilyy autoa nostaessa ehjänä, Kilpijärvi sanoo.

Kilpijärvi painottaa, että haasteellisista ajoista huolimatta talvirenkaissa ei kannata säästää. Hyvät renkaat ovat halpa henkivakuutus.
–Olen onneksi saanut huomata, että ihmiset uskaltavat käyttää rahoitusratkaisuja. Renkaita ei ole jätetty ostamatta meiltä siksi, ettei rahoitus olisi järjestynyt. Rengasmarket-rahoitus on osoittautunut hyvin suosituksi. Myös varastossa olevista kesärenkaista luovumme mieluusti sopivaan syyshintaan.

Vaikka pääkaupunkiseudulta Hyvinkäälle on matkaa vain keskimäärin 50 kilometriä, Hyvinkäällä vielä suositaan enemmän nastarenkaita kuin kitkarenkaita. Kitkarenkaiden suosio on kuitenkin kasvanut tasaisesti ja niiden saatavuus on pysynyt hyvänä maailmantilanteesta huolimatta.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Kolari-Special – Vaihteistojen erikoisosaaja löytyy Luopioisista
Marko Björklund ryhtyi Mekonomen-korjaamoyrittäjäksi
Lapin Kumi laajeni eteläänkin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *