Kaasujalka

Rengaspörssi edustaa Suomessa kohtuuhintaisia Nexen ja Falken -renkaita

Julkaissut:

|

9.11.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Rengaspörssi edustaa Suomessa kohtuuhintaisia Nexen ja Falken -renkaita

Iso osa kuluttajista tuntee nimeltä vain muutaman valtamerkin. Rengastukku Euro-Tyres Finlandin Taito Lehmusto muistuttaa kuitenkin, että vähemmän tunnetut Nexen, Falken ja Westlake -tarjoavat hintatietoisille laadukkaita talvirenkaita maltillisella hinnalla.

 

Rengasliikkeitä ja autokorjaamoja palveleva rengastukkuliike Euro-Tyres Finland Oy LTD on tuonut maailmalta renkaita Suomeen jo 25 vuotta. Rengaspörssi on Oy Euro-Tyres Finland Ltd:n nettipalvelu rengasliikkeille ja renkaita myyville yrityksille.

Monet Euro-Tyresin merkeistä eivät välttämättä ole kaikkein tutuimpia rengasbrändejä suomalaiselle perusautoilijalle.

Japanilainen Falken ja eteläkorealainen Nexen ovat kuitenkin saaneet yhä enemmän sijaa Suomenkin rengasmarkkinassa. Eikä se ole pelkästään hyvän markkinoinnin ansiosta: tunnettuutta on lisännyt myös menestyminen rengastesteissä. Falken-renkaiden valmistaja Sumitomo on maailman viidenneksi suurin rengasvalmistaja.

Nexenkin on 80 vuotta vanha yritys, joka on saanut paljon teknologiaa koska sillä oli aikoinaan Michelinin kanssa yhteisyritys.
–Moni autotehdas käyttää Falkenia myös autojensa ensiasennusrenkaina. Mainittakoon näistä nyt esimerkkeinä Volkswagen, Audi, Toyota, Seat ja Skoda.  Nexeniä taas käytetään ensiasennusrenkaina Porschessa, BMW:ssä, Volkswagenissa ja Kiassa, Euro-Tyres Finlandin toimitusjohtaja, yrittäjä Taito Lehmusto kertoo.

Hyvä hinta-laatu -suhde

Lehmusto korostaa Falken-renkaiden hinta-laatu -suhdetta.
–Niissä saa hyvää laatua keskihintaisen renkaan hinnalla. Tämä korostuu näinä aikoina. Olen huomannut, että moni aiemmin premiumrenkaita käyttänyt on siirtynyt keskihintaisiin renkaisiin. Falkenissa ja Nexenissä ei kuitenkaan tarvitse tinkiä laadusta. Hintaero on suurempi kuin laatuero, Lehmusto korostaa.

Falken Winterpeak F-Snow 1 kitkarengas yllätti Moottori-lehden talvirengastestissä. Testin tulos 2. sija kiidätti Falken kitka- ja nastarenkaiden kysynnän rajuun kasvuun.

”Kitkarenkaita ei voi tätä nykyä niputtaa automaattisesti heikoksi valmistusmaan perusteella. Japanilaisvalmistaja Falken yllätti kitkarengastestissämme positiivisesti”, Moottori-lehti ylisti.

Nexenin maahantuonti käynnistyi Rengaspörssin kotimaisen taustayhtiön, Oy Euro-Tyres Finland Ltd:n toimesta 2000 luvun alusta, jonka kaupallinen nimi on Rengaspörssi.

Suomalainen tukkukauppa

Rengaspörssi on palveleva suomalainen tukkukauppa, jonka vahvuuksia ovat edullinen hintataso ja nopeat toimitukset. Renkaat lähtevät jakeluun suoraan maahantuojan varastosta Hämeenlinnan eteläpuolelta Leppäkoskelta.
–Meillä on todella nopeat toimitukset. Saat tänään tilatun rengassarjan jo seuraavana päivänä, jos eletään arkipäiviä, Lehmusto sanoo.

Rengaspörssi myy paljon myös tähän päivään ja kierrätystrendiin sopivia uusiorenkaita. ´Myös maahantuomamme Westlake -rengasbrändi rikkoo mielikuvia kiinalaisten renkaiden laaduttomuudesta. Moni on näihin kiinalaisiin siirtynyt, koska on todennut, että niilläkin renkailla pärjää ihan hyvin. Westlake on testeissäkin todettu todella hyväksi talvirenkaaksi, Lehmusto sanoo.

Tämän päivän uusirengas on tyystin eri asia kuin takavuosikymmenten pinnoitettu rengas.
–Standardit ovat tiukentuneet todella paljon. On todella tarkkaa, kuinka paljon kumia saa laittaa vanhan rungon päälle. Laatu on noussut todella paljon. Uusiorengas on käytännössä uusi rengas ja todella hyvä vaihtoehto käytetylle renkaalle. Uusiorenkaalla ajat 30 000 kilometriä ja käytetyllä renkaalla vain 5000 kilometriä. Hintaeroissa puhutaan kuitenkin vain kympeistä.

Lehmusto muistuttaa, että Rengaspörssin taustayhtiö Eurotyres Oy:n 100-prosenttisesti kotimainen perheyritys, jolla on avainlipputunnus.
–Meillä asioidessa raha jää täysin kotimaahan.  Keskitymme asiakaslähtöisyyteen, vastaamme Suomessa puheluihin ja renkaat lähtevät siististi pakattuina eteenpäin.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuva Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Kolari-Special – Vaihteistojen erikoisosaaja löytyy Luopioisista
Marko Björklund ryhtyi Mekonomen-korjaamoyrittäjäksi
Lapin Kumi laajeni eteläänkin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *