Kaasujalka

Polestar 4 -mallilla pienin hiilivaikutus kaikista Polestarin autoista

Julkaissut:

|

2.11.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Polestar 4 -mallilla pienin hiilivaikutus kaikista Polestarin autoista

Polestar on julkaissut Polestar 4 -mallin ensimmäisen elinkaariarvioinnin (LCA). Raportin mukaan Polestar 4:llä on tähän asti pienin hiilijalanjälki kaikista Polestarin autoista – alimmillaan vain 19,4 CO2e-tonnia mallin lanseerausvaiheessa.

Polestar 4 -mallia valmistetaan Geely Holdingsin SEA-tehtaalla Hangzhou Bayssa, Kiinassa. Tehdas käyttää vihreää sähköä, jolla on I-REC-vesivoimasertifikaatti, sekä aurinkosähköä kattopaneeleista. Suurempi vähähiilisen alumiinin käyttöaste sulatoissa vesivoimasähköä hyödyntämällä auttaa pienentämään ilmastovaikutusta entisestään. Elinkaariarviointiin on ensimmäistä kertaa otettu mukaan kierrätetyn alumiinin osuutta koskevia tietoja.

Aluksi Kiinaan myyntiin tulevan Polestar 4 Standard range Single motor -mallin hiilijalanjälki on 19,4 tCO2e. Long range Single motor -version hiilijalanjälki on 19,9 tCO2e ja Long range Dual motor -version 21,4 tCO2e. Alumiini käsittää 23–24 % hiilijalanjäljestä, ja teräksen ja raudan osuus on 20 %. Akkumoduulit vastaavat suurimmasta osuudesta materiaalien tuotannon ja jalostuksen hiilijalanjäljessä (36–40 %).
-Tukeaksemme nollanettopäästötavoitettamme olemme asettaneet hiilibudjetit kaikille autoillemme. Polestar 4:n tuotekehityksen aikana hiilibudjetti on vaikuttanut kaikkeen toimintaamme materiaalivalinnoista tehtaan energianlähteisiin. Julkaisemalla elinkaariarvioinnin voimme näyttää, että tavoittelemme nollanettopäästöjä tosissamme – yksi CO2e-tonni kerrallaan, kertoo Polestarin kestävän kehityksen johtaja Fredrika Klarén.

Polestar julkaisee kaikkien malliensa täydelliset hiilijalanjälkitiedot. Ruotsalainen sähköautonvalmistaja uskoo, että autoteollisuuden tulee olla edelläkävijä siirtymässä kestävään liikkumiseen ja että läpinäkyvyys on tässä ehdoton edellytys.

Polestar on julkaissut elinkaariarviointeja vuodesta 2020 lähtien. Niissä otetaan huomioon monia eri tekijöitä auton elinkaaressa materiaalien toimituksesta valmistukseen ja kierrätykseen, ja ne tiivistävät ilmastovaikutuksen yhteen helposti ymmärrettävään lukuun. Tämän ansiosta kuluttajat voivat tehdä nopean ja valistuneen päätöksen autoa ostaessaan. Tässä tiedotteessa ilmoitetut elinkaariarvioinnin lukemat osoittavat autojen kehdosta portille -hiilijalanjäljen, joka sisältää materiaalien hankinnan ja tuotteen tuotannon mutta ei käyttövaihetta eikä elinkaaren loppuvaihetta.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Stop autoilijoiden kuritukselle Roadtrip saapuu päätepisteeseen
Volkswagen ID.7 ja ID.7 Tourer -mallisto laajenee
Kart in Club rakensi Espooseen sisäkartingradan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *