Kaasujalka

Pidennä hybridin sähköistä ajomatkaa esilämmityksellä

Julkaissut:

|

2.11.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Pidennä hybridin sähköistä ajomatkaa esilämmityksellä

Talvikausi lähestyessä auton esilämmitys nousee jälleen ajankohtaiseksi. Jos autosi on hybridi, esilämmittänen säästää ajoakkua ja saat sillä myös enemmän sähköisiä ajokilometrejä.

Moottorin ja sisätilojen lämmittäminen onkin tärkeää Suomen pakkasissa, sillä se vähentää moottoriin kohdistuvaa kuormitusta, sulattaa ikkunat ja parantaa ajomukavuutta merkittävästi.

Ruotsalainen Calix on tunnettu autojen sähkökäyttöisistä lämmitysratkaisuistaan: yritys valmistaa sekä moottorin että sisätilojen lämmittimiä.

Calix-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Eskilstunassa, Ruotsissa, joten pohjoisen vaativat sääolosuhteet, kuten lumi ja kovat pakkaset, ovat tuttuja valmistajalle. Calix on ollut yhteistyössä ajoneuvoteollisuuden kanssa jo 1950-luvulta lähtien, ja nykyään se onkin monien autonvalmistajien valitsema ensiasennuslämmitin.

Säästää hermoja

Hybridiautoilija haluaisi todennäköisesti ajaa mahdollisimman paljon sähköllä myös talvella, jolloin auton sisätilojen lämmitys on yksi suurimmista sähkön kuluttajista. Tyypillisesti sähkövastus, jolla auton sisätiloja lämmitetään sähköllä ajettaessa, on teholtaan 2000–4000 wattia. Jos auto on liikkeelle lähdettäessä kylmä, kuluu ajoakustosta tämän verran pelkkään lämmittämiseen. Tämä luonnollisesti lyhentää matkaa, jonka pääsee sähköllä ajamaan.

Hybridin sähköistä ajosädettä on kuitenkin mahdollista pidentää esilämmittämällä sisätilat. Tällöin ajoakuston sähköä kuluu vain lämmön ylläpitämiseen, ja säästetty virta voidaan käyttää sähköllä ajamiseen. Sisätilojen lämmittäminen säästää myös aikaa ja hermoja, kun ikkunoita ei tarvitse rapsutella jäästä. Valmiiksi lämpimään autoon on lisäksi huomattavasti mukavampi istahtaa.

Tehokas Calix WavelLine

Einomainen vaihtoehto sisätilanlämmittimeksi on Ruotsissa valmistettu, tehokas ja turvallinen Calix WaveLine. Lämmittimiä on saatavilla neljällä eri teholla: 800W, 1200W, 1700W ja 2000W. 1700W- ja 2000W-versioissa on kaksi eri tehotilaa, joten käyttäjä saa itse valita, kummalla teholla lämmitintä käytetään.

Kaikki WaveLine-malliston lämmittimet ovat itsestään säätyviä, joten ne säätelevät puhallustehoa automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Myös lämmittimen puhalluskulmaa on helppo säätää. Kun sisätilanlämmitin on asetettu puhaltamaan oikeisiin paikkoihin, ikkunat sulavat ja sisätilat lämpenevät nopeasti.

Calix-sisätilanlämmittimen ehdottomana plussana voidaan pitää sen monipuolisia asennusmahdollisuuksia: lämmitin voidaan asentaa paikoilleen perinteisellä, kiinteällä seinäkiinnikkeellä, keskikonsolin reunan alle työnnettävällä Quick Clip -telineellä tai maton alle sujautettavalla tukijalalla. Kaikki kiinnitysvaihtoehdot tulevat sisätilanlämmittimen mukana. Calix WaveLine -sisätilanlämmittimillä on 5 vuoden takuu.

Asenna Calix-järjestelmä ennen talvipakkasia! Etsi lähin jälleenmyyjä tästä

 

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Kolari-Special – Vaihteistojen erikoisosaaja löytyy Luopioisista
Marko Björklund ryhtyi Mekonomen-korjaamoyrittäjäksi
Lapin Kumi laajeni eteläänkin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *